torstai 7. heinäkuuta 2016

Tuulta ja vettä

Reiskan jälkeen on elämää

Kun Reiska läksi, pelotti että kuolee. Nyt sitten pelottaa ettei kuolekaan. Taisin kastua siinä vesisateessa pahemman kerran, sillä lauantaina alkoi karmea romoska. 
Pää täyttyi, keuhkot vastaavasti tyhjenivät. Nokka täyttyi ja tyhjeni tasaista vauhtia. Kuume nousi, kuume laski, sekään ei voinut tehdä selvää pesää tai olla tekemättä. 
Viikonlopun soudut jäi soutamatta ja alkuviikosta tein kovin seitinohuita kokeiluja joella. Mutta sen verran sai käsivarsiin punetta, että pääsin pitelemään kalaakin. 

Vettä Tenossa on nyt erittäin paljon ajankohtaan nähden ja lohilla reittejä vaikka kuinka nousta ylöspäin. Ja totta tosiaan ne nousevat ja vauhdilla. Vaikka eräskin "asiantuntija" blogissaan kirjoittaa, ettei alhaalta ole mitään saatu, niin paskaa jauhaa kuten tavallisesti. Vaikka lohet eivät tällä vedellä alajuoksulla kaikissa paikoissa pysähdy, niin silti kalaa on tullut alajuoksun onkijoille todella mellevästi. Ei riitä blogistin kertoma 15 kalan viikkotilasto (koko alueelta, kaikille soutajille) mihinkään alajuoksun kalojen suhteen. Johan tuommoisen määrän onkii yksi venekunta suhteellisen helposti. Ja isoja lohia on kiskottu veneisiin aivan nokko. Meikäläisen 17,7 kg kojamo jää pikkupojaksi jo nyt ja jatkossa pienenee vieläkin tuosta. Nimittäin tänä kesänä alajuoksulta ongitaan yksi tai useampi mahtilohi. Sellaisia lähtöjä on soutumiehillä ollut vieheissä, että oksatkin rapisee rannoilla puissa. 
No pitää kehua sen verran, että pari vuotta sitten sain ammattilaiselta perhonsitojalta synttärilahjaksi perhon. Hän nimesi sen KH55 perhoksi täytettyjen vuosien vuoksi. Jo tuolloin sillä perholla sain pitkälle toistakymmentä kalaa. Ja jatkoa seurasi viime kesänä ja tänä kesänä sama perho on saalistanut jo 5 kalaa minulle. Ja aika monelle muullekin kalastajalle tämä perhomalli on antanut mukavia yllätyksiä. Uskon että perho saa kohta oman sertifikaatin ja pääsee perhojen kattoon ripustetuksi. 
No höpinät pois ja katsomaan kuvia ja videoita eilisestä kalasta. Varoitan, videolla nähdään väärää koukkausta, väärällä koukulla ja kala lopussa kuolee. Ei heikkohermoisille!!!!!!!


Tuolta sen KH55 perhon yleensä saa kaivaa
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti