sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Hyppivä lohi

Huh hellettä sanoi lohi ja laittoi suunsa kiinni

On ollut helteinen viikko ja lohensoutu on painottunut yöaikaan. Päivällä ei tuolla ole pirukaan, vaikka taitaa muuten sarvipää tykätä lämmöstä. 
Vedenlämpötila on noussut jo +20 asteeseen ja yölläkin keikkuu +18 asteessa. Viime yönä soutelin koko yön T-paita päällä ja mukavahan siellä oli sestoa. 
Omalle kohdalle tällä viikolla on vapa taipuillut joka päivä, mutta varsin huonosti ovat eväkkäät tarttuneet kiinni. Muutama kunnon lähtö on ollut ja yllätyksenä, suussa on vieraillut KH55 perho. 
Huonoa tilanteessa on ollut, että kalat ovat vaisusti tarttuneet kiinni, mutta hyvää se, että vapa on kuitenkin päivittäin, tai tässä tapauksessa, yöttäin taipuillut. 
Jonkun kalan olen saanut veneeseen asti, mutta eipähän niillä sinänsä väliä ole. Minun kesä on pelastettu jo.  
Lämmin vesi ja korkea ilmanpaine ovat vaikea yhdistelmä. Tuuria pitää olla rajusti että sattuu lohen eteen. Aktiivisesti lohi ei hae nyt konflikteja, mutta saattaa aukaista suunsa jos tarjous aivan hollille tuodaan. 
Olen jo alkanut kokeilla vaappuja niiden isojen varalta, mutta lämmennyt vesi tekee hommasta hankalan. Kalat viihtyvät syvänteiden viileissä vesissä, eikä niillä ole tuolla vesipatjalla syytä lähteä riehumaan. Eli vettä on vielä suhteellisen hyvin ajankohtaan nähden.
Omia videoita ei ole tältä viikolta, joten katsotaan hieno video toisten lohimiesten touhuista. Nautinnollista elokuvailtaa.
Turkish Malaysian Airlines lentäjä Poku sekä suomalainen lohimies Leksa lohen kanssa

Näihin aikoihin tuo perho on ruvennut antamaan kalaa.


Taukopaikalla tauko paikalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti