keskiviikko 3. elokuuta 2016

Riistakameralla kuvaamaan

Artic Mate FHD riistakamera käyttöön

Riistakameran ei tarvitse maksaa enää satasia. Kun muutamalla kympillä saa erittäin laadukasta kuvaa tuottava riistakamera. Myös videoiden laatu kestää kalliimpien kanssa vertailun miten vain. 
Verkkokauppa e-ville on tuonut markkinoille todella uskomattoman edullisen tuotteen. Ja mikä hienointa, suomenkielisellä valikolla ja suomenkielisellä käyttöohjeella varustettuna. http://www.e-ville.com/fi/7622-riistakamerat/20370-arctic-mate-fhd-metsastyskamera-5mp.html

Pääsin pikatestaamaan kameraa ja kun tiedossa ei ollut syötävää nuolukiveä hirville, niin tein takapihalle syöttipaikan ja kesältä tutut harakathan siihen napsahtivat hetkessä. Joten nautitaan testikuvia ja -videoita heidän touhuista. 

Terrrrrve kaveri, heitä marrrrrrkka.

Kamerasta löytyy tarkat tiedot tuolta e-ville linkistä, joten en lähde niitä tähän enää luettelemaan. Mutta muutamia käyttöön liittyviä asioita tietenkin voidaan tuoda esille. 
Kahdeksan sormiparistoa sujautetaan paristotilaan ja sitten säädellään kelloajat ja päivämäärät kohdalleen. Valikosta voidaan valita, näkyykö mitä tietoja tuossa kuvan alalaidassa. Mielestäni on hyvä, että kelloaika ja päivämäärä näkyy, niistä saadaan eläinten liikkeistä tosi hyvää dataa. 
Kameran käyttö on yksinkertaista. Laitetaan kamera kiinni johonkin puuhun, tolppaan tms. ja napsaistaan virta päälle. 

Kun kuvauksen esisäädöt on tehty kotosalla, niin sitten vain antaa kameran tehdä töitä. 
Kameran kiinnitys on kuitenkin todella onneton. Helkkarin pitkä nailonhihna, joka yltäisi maailman suurimman puunkin ympärille. Eikö voisi jo tuohon kiinnityshommaan tehdä jotain nopeampaa ja järkevämpää ratkaisua. Vaikka koukkupäiset kumilenkit, jotka vain napsaistaan kameraan kiinni. 
No tuohon voi itse junailla paremman kiinnityskuvion, joten haitta on varsin pieni kuitenkin. 
Hyvää tässä kamerassa on herkkyydensäätö, jolla saadaan esim. nuolukivellä vierailevat kyyhkyt ja muut hippiäiset suodattua pois. Eli kamera ei ota kuvaa kaikenmaailman pikkueliöistä tiukimmalla säädöllä. 
Nämä harakkakuvat on otettu herkimmällä säädöllä.
Kun kamera kuvaa, sieltä ei kuulu minkäänlaista räpsähdystä. Sulkimen ääntä ei kuule. Ainakaan ihmisenkorva ei mitään kuullut, enkä edes silmällä nähnyt milloin se kuvan otti. 
Kuva tuli vaikka mitään ei kuulunut tai näkynyt

Hyvää kamerassa on myös laadukas ulkonäkö. Camoväritys uppoaa luontoon kivasti. 
Pattereiden kestoa testataan jatkossa ja myöskin yökuvausta kokeillaan kun Utsjoelle yö saapuu. Varmaan menee pari viikkoa ennen kuin saadaan pimeäkuvia otettua. 
Kaikkiaan viidenkympin hintaan tulee erittäin hyvä paketti. Suosittelen jo tässä vaiheessa tuotetta vietäväksi kuvaamaan riistaa, mökkien lähellä hiippailevia rosmoja tai mitä tahansa lain ja asetusten mukaan. 
Video on otettu 1080p / 15fps, joten saattaa vähän tökkiä. Siksi suositellaan kuvaamaan 720p / 30fps, jossa kuva päivittyy nopeammin kameralle ja laatu pysyy lähes samana. Alla kuvattuna video 720p/30fps


2 kommenttia:

  1. on se sitten halpa kun on ilmainen ei näy hintaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tuossa tekstiosassa noinhinta. Kun vain jaksaa lukea loppuun saakka. :)

      Poista