maanantai 29. elokuuta 2016

Kahvakuulaa pehmeästi

Kotona voi treenata pehmeästiKotonakin voi treenata rikkomatta lattioita tai naarmuttamatta parkettia. Kun hankkii pehmeän, säädettävän kahvakuulan e-villestä http://www.e-ville.com/fi/3126-suomi-varasto/16674-saadettava-pehmea-kahvakuula.html niin kalliit punttisalit voi unohtaa.
Spede Pasanen aikoinaan keksi säädettävän painon johonkin Uuno elokuvaan. Kun sain kuulla tästä säädettävästä kahvakuulasta, tuli heti mieleen tuo sama sketsi. Ettäkö kahvakuulaa voidaan säätää ja se on vieläpä lattiaystävällinen.
Tutkiva journalisti iski heti tähän saumaan ja hankki käyttöön 9 kg maksimissaan painavan kahvakuulan. Säädettävä kahvakuula koostuu viidestä osasta. Siinä on kaksi pehmeää painoa, 2.7 kg kappale ja kaksi 1.4 kg sekä kahva 0.8 kg.

Painot saadaan kahvasta pois nostamalla eli painoa voidaan säätää sieltä 0.8 kg asteittain aina 9 kiloon saakka. Ja mikä parasta, niitä pehmeitä painokiekkoja voi käyttää ilman kahvaa miten mielikuvitus antaa myöten. Kuvassa näkyy yksi käyttöidea. 

Muita voisi olla nopeasti ajateltuna vatsaliikkeissä niskantaakse laitettu kiekko ja sitten selinmakuulla jalkoihin laitetut kiekot, kun jaloilla tehdään esim. polkupyörällä ajoa. Tulen kuvaamaan jatkossa noita liikkeitä sitä mukaa kun niitä keksitään.
Kiekot ovat valmistettu kestävästä materiaalista, joten normikäytöllä niitä ei saa rikki. Pehmeä materiaali ei tee lattioille vammoja, vaikka ne voimien loputtua tippuisikin maahan.

Tämä pehmeä, säädettävä kahvakuula antaa uutta intoa treenata kotona monipuolisesti. 9 kiloa on aivan riittävä paino kunnon ylläpitämiseen. Tehot löytyvät sieltä suoritteiden määrästä, ei niinkään painosta. Siitä vaan kokeilemaan, takaan että nyt aloitettu treeni näkyy ensi kesänä tiukkana kehossa ja rannoille uskaltaa mennä pienemmissäkin vaatteissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti