tiistai 9. elokuuta 2016

Lohta tulee

Vaaput pelaavat

Sisäpiirin tietoa sain, että laita sellaisia vaappuja, joissa on leuan alla tai alaperässä sinistä. Ja niin pistin maanantai-iltana neljä vaappua peliin ja kaikissa oli sinistä kuvatuissa paikoissa. 
Rohki vahvasti taipuikin vapa ja nilsua vietiin. No video kertokoon loput. 
Nyt alkaa kituviikot, eli reilu viikko jäljellä lohestusta. Joutaa jo loppua ja uuden säännön mukaan kannatan tuota kalastusajan lyhentämistä. Itsellä se on lyhentynyt jo vuosia, loppuen ennen 20 elokuuta. Kuten loppuu tänäkin vuonna 18.8 viimeistään. Rautu-Reiskan kanssa kokeillaan isoa joitain päiviä. 
Uutta nousukalaa en ole nähnyt joessa vähään aikaan. Ellei kirkkaita tittejä lasketa. Ehkä iso vesi ei näytä nousukkaita, mutta pitäisi ne kuitenkin tuntea vavassa. Jos merellä ei ole antaa enempää kalaa, niin tyhjästä on paha nyhjästä. 
Hieno oli lohikesä omalla kohdalla. Upeita kaloja perhoilla ja vaapuilla. Perhoilla varsinkin sain monta erittäin isoa lohta ja sehän lisää heikkoa uskoa noihin pieniin karvatussuihin. Silti en vieläkään ymmärrä perhoa, kuinka lohi käy hakemassa pinnastakin pikkuisen karvakasan intohimoisesti. Tuskin sitä ymmärtää moni muukaan. Mutta mukava perhoja on soudella, antaa virran lierautella vain.
No katsellaan videota eikä höpötetä tyhjiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti