torstai 4. elokuuta 2016

Lohi ottaa ja lohi lähtee

Sirmassa alkaa tapahtua


Neljän vaappusoutupäivän jälkeen vaihdoin perhot kehiin kun veneeseen tuli nuori kyytiläinen. Ajattelin että jospa näin saisimme Jyrille ensimmäisen lohen kalastettua. Ja toisella laskulla Sirmansuoralla vapa nyökkäsi ja Jyri pääsi vääntämään kampea riuskan titin kanssa. 
Näin että perho oli huonosti kiinni, joten koukkasin kalan haaviin vauhdista ja hyvä niin, sillä perho irtosi samalla sekunnilla kalan suusta. Tästä se alkoi lohimiehen ura nuorella kalastajalla.
Eilen illalla läksin kokeilemaan uusia vaappuja ja ehdin soutaa ensi kesän tulevaa myyntivaappua 10 minuuttia kun vapa taipui. Näin heti alussa hypyssä että kyseessä oli naaraskala, kookkaanpuoleinen ja jonkin verran väriä ottanut. Päätin soutaa rantaan että saisin kalan vapautettua, sillä en tarvinnut tummia mätikaloja. Painoa arvioin kalalla olevan 12-13 kg. 
Videolta näkee taistelun ja aivan lähellä rantaa kala ottikin omaehtoisesti vapauden takaisin, joten hyvä niin. 
Loppuillasta vielä koputtelin kojamoväreillä monttujen ovipieliä, mutta ei taipunut vapa vielä. 
Vesi on noussut nyt muutamaan päivään 60 cm ja eilen oli vielä nousussa. Roskaa kulki melkoisesti ja vaappuja joutui puhdistamaan laskujen aikana. Sirmassa oli yllättävän paljon yrittäjiä. Ajolinjat muutamilla oli mitä oli, mutta iso vesi suojelee potkureita. Tällä vedellä joelle mahtuu soutamaan, siitä vaan.
 Melkoista akrobatiaa esitti tämä naaraslohi. 

Uutta matoa koukkuun

Perjantaina käväisin illalla kokeilemassa myös perhoilla kalastusta. KH perhoa maisteltiinkin ihan mellevästi. 23 minuutin väsytys päättyi kalan vapauttamiseen. Alla hieman videomateriaalia tämän valtavan kalan väsytyksestä. Painoa arvioidaan kalalla olevan n. 18 kg ja pituutta laskennallisesti n. 115 cm. 

Paparazzin nappaama kuva Hartsan paremmasta puolesta ja vapa käsissä tietenkin. Virvelinvapa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti