torstai 14. heinäkuuta 2016

Isoa pukkaa, pientä tyrkkää

Väärin soudettu ja koukattu

On se niin että etäviisaiden mielestä en osaa koukata kalaa oikein. Jälleen kerran. Nettitietäjät osaavat kertoa, että pilaan lihaa kun koukkaan keskeltä. Aivan niin, nytkin tämä kala tuli koukattua keskeltä ja lihaa pilaantui het pikkurillinkynnenkokoinen pala. Onneksi kala oli sen verran iso, että jäi vähän itsellekin. 
No nämä liibalaabavänisijät saavat jäädä omaan liemeensä kellumaan, jatkan edelleen valitsemallani linjalla, eli koukkaan kalani keskeltä. 
Joo, edellinen yö oli ollut Sirmassa yhtä teurastusta ja kalaa oli noussut veneisiin aivan karmeasti. Itse olin onnellisten naisen vieressä ja ei kaduta yhtään. 
Kun kuitenkin puhelin pääpätti tekstiviestejä ja kuvia kaloista, niin pakko oli lähteä aamuyöstä onkimaan. Kön ei nukuttanut enää.
En onnistunut kylläkään saamaan jalkaa isompaa, "parvi" (jota taaskaan en onnistunut näkemään) oli mennyt jo ylävirtaan. Mutta kalan sain ja kotona konjakkinapsut. 
Illasta sitten ajattelin lähteä tutkimaan jokea ja testaamaan uusia perhoja. Kun keli tummeni kuitenkin melkoisesti, kaivoin rasiasta mielestäni keliin sopivia perhoja. Sellaisia ison kalan perhoja.
Semmoinen löytyikin (KH55 special) ja Sirmankoskessa vapa taipui nätisti. Aika nopeasti selvisi että isompi poika on kyytillä ja kamera käyntiin. Loppu näkyykin sitten videolta. Varoitus taas, kala kuolee, väärinkoukattu ja verta valuu. 
Tänä aamuna käväisin mutkan joella ja saldona oli kaksi karannutta ja yksi titti. Punamusta perho on nyt valttia, sillä semmoisella saivat Joel Kangas ja Jorma Hämäläinen 11 kg lohen Maggasuvannosta. Katselkaa kuvia ja videoita, ehkä lepään hieman. 

Toiseksi suurin perholla saamani kala, 13,050 kg.
Sellainen ottiperho se. KH 55 Special

Punamusta on päivän väri.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti