lauantai 16. heinäkuuta 2016

Kolme laskua, kolme kalaa

Lohi juoksee ja ottaa taas onkeen


Kulunut viikko on ollut täynnä lohta. Ei päivää ettei vapa olisi vääntynyt. Vaikka eilinen näyttikin melkoisen vaikealta kun ilmanpaine äkillisesti nousi ja kala laittoi suunsa kiinni. 
Meinasin jo menettää toivoni, mutta aivan illan lopuksi, loppumetreillä tittarainen kävi kiinni kohtalokkaasti KH55 perhoon ja pääsi haaviin. 
Aamulla läksin hyvin nukutun yön (4 tuntia) jälkeen kokeilemaan aamuottia ja mielessä oli perhojen testailu. Uutta perhoa peliin ja pari ns. varmaa. 
Läksin soutamaan venerannasta kun yläpuolella oli satoja metrejä tilaa. Pääsin pari sataa metriä ja kirkkaan kelin KH55 perhoa käytiin tukistamassa. Oikaisin siiven ja laskin ongen uudelleen pyyntiin. Ehdin laskeutua toiset pari sataa kun vapa taipukin ja sama perho oli kalalla käsittelyssä.
Näpsin haaviin ja ajelin takaisin venerantaan. 
KH55 kirkkaan keli versio


 Pujotin uutta matoa koukkuun ja samasta paikasta uudelle laskulle. Tilaa oli vaikka kuinka.
Alapuolella souteli tuttu mies vuosien ajalta Moilasen Jussi ja näin kuinka Sirmankoskessa hänellä vapa taipui. Edellisellä laskulla oli menettänyt kookkaan kalan samassa koskessa ja seurasin tarkkaan kuinka käy. Edellinen kala oli ollut KH55 perhossa ja niin oli tämäkin. Mutta kesken väsytyksen kuului alapuolelta toivoton voihkaisu, OOUI!!  Kala oli mennyt pois ja iso oli sekin. 
Laskettelin omaa rataani alas ja sipaisin Maggasuvannon läpi myöskin. Ruukaan lopettaa käkkäräpuun jälkeiseen loppuliukuun, joten vedin nytkin rivakasti perhot kohti rantapenkkaa ja silloin KH55 vapa taipui ankarasti. No videolta näkee lopputuloksen, en jaksa kirjoittaa siitä enempää. Etäviisaat netissä kertovat että olen vain pelkkä tarinaniskijä, jonka tarinoihin ei ole uskomista. Joten jätetään tarinat sikseen ja katsellaan kuvia ja videoita.
KH 55 ison kalan versio

No joo, sen verran vielä että läksin kolmannelle laskulle ja ZZ topissa vietiin samaa KH55 perhoa eritttäin rivakasti. Jätän senkin tarinan kertomatta, katsokaa videolta. 
Aamu joella sujui siis erittäin hyvin ja tulihan se Jussikin rantaan kalan kanssa. Tosin puolentoista kilon titti ei korvannut ihan niitä karanneita, mutta suolakalana sellaisen iso mies hompsii kyllä kitusiin helposti. 
Jussi jäi onkimaan, joten tätä kirjoittaessa siellä voi olla käynnissä kovakin väsytystaistelu, määppä tiijä. 
Kiva viikko, 11 kalaa saatuna. Uskon että pojan perheessä syödään syksymmällä iloisena lohta. 
Kolmen suora

Perjantain pelastus ennen puoltayötä.


7,7 kg kala ryntäilee

Jalka ryntäilee haaviin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti