tiistai 28. kesäkuuta 2016

Kalaa tulee

Perhoihin napsuu lohta

Juhannuksen suhinat on pidetty ja maanantaina aloitettiin Rautu-Reiskan kanssa perinteinen soutuviikko. Esimakua saimme jo juhannuksen alla, kun kävimme soudulla ja saldona oli kaksi kalaa. 
Ilma oli erittäin kaunis, eli lämpötilaa riitti ja aurinko rätkötti kuumana päin pläsiä. Silti läksimme soutamaan Sirmaa. 
Rannassa näkyi, että ylätuuli pyyhki Sirmansuoralla, joten nousimme Yläpeuraan, jossa tuuli kävi vastaan ja soutaminen ei sen helpompaa ollut. Mutta alaspäin päästiin jotenkin.
Kalaa ei ensimmäisellä laskulla tullut ja oottopaikalle alkoi Sirmassa keräytyä porukkaa. Soudimme heikentyneessä tuulessa Sirmansuoran ja Sirmankosken. Saldona oli kaksi tärppiä perhoissa, joten nousimme vielä kerran ylemmäs. Jälleen näkyi, ettei turistikalastajia ole heidän majapaikoissaan ja veneenvuokrauspisteissä opastettu oikeastaan mitenkään. Moottoreilla ajellaan mistä sattuu (onneksi on paljon vettä, ettei potkurit kolise) ja soutukuviot ovat myöskin mielikuvitusta täynnä. Samoin rannoilla notkuminen näyttää olevan monelle mieluista, sillä varsin pitkiä välimatkoja pitävät toisiin soutajiin. 
Samapa tuo ja jos ottaa loman kannalta kalastuksen, niin eihän siinä mitään. Sillä omalla lomailulla ei vaan pidä häiritä niiden soutuja, jotka sinne joelle tahtovat mennä, eivätkä seurustella rannoilla.  Edelleenkään suvannonvarausta ei Tenolla katsella hyvällä. 
Nousimme kuitenkin Alapeuraan saakka ja sieltä löytyi kahden soutuporukan välistä sellainen kilometrin väli, johon pystyi hyvällä omalla tunnolla ryhtymään soutamaan. 
Eikä pitkään tarvinnut KH55 perhoa uittaa, kun kiva jalka täräytti kiinni. Reiska väsytteli sen ja alla oleva video kertoo loput.
Tähän 3,755 kg kalaan oli hyvä lopettaa iltasoutu

 Tiistaiaamuna nousimme ennen sianpierasua ja läksimme käväisemään joella. Soutajat olivat väsähtäneet ja vain muutama vene näkyi Sirmansuoran yläosassa. Siispä reilusti alavirtaan ja soutu koskenniskalta.
Eikä pitkään tarvinnut lapioida kun eilistä perhoa naposteltiin. Kauden ensimmäinen titti näki haavin ja kohta näkee paistinpannun.
Siihen olikin kiva lopettaa aamusoutu ja katsotaan illalla lisää.
Titti 1,660 kg KH55 perholla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti