perjantai 24. kesäkuuta 2016

Kaksi lohta

Kun lohi rupee nykimään ja äijät rykimään


Maailman ainoa Rautu-Reiska tuli jälleen jokilaaksoon. Heilahti ovesta niinkö kennenkäpoeka. Oli kassit täynnä ja repustakin löytyi jotain. Tuliaista meinaan. 
Porokeittoa tungettiin käkättimeen ja sitten joelle. Löysät pois ja sitten juhannusta juomaan. Se kuulosti suunnitelmalta joka piti toteuttaa. 
Venerannan kohdalla souteli oikea lohimies, Kosusen Markku, "Kossu" ja hän kertoili että Sirmassa oli hiljaista. "Menkää Pahtakoskeen, siellä saattaa olla osumia". 
No nousimme Jahaman porekattilaa paineistaen Pahtakosken yläpuolelle ja onget perään. Pörhöisiä alkuun ja kun tulisi Vetsikoski, niin Uulassa sitten puikalaa perään. 
Ellei nappaisi. Ja ei napannut. 
Vaihto tehtiin lennosta ja Reke vuosien kokemuksella selvitti uudet pyydöt nopeasti kehiin. Vauhtikallion kohdalla käänsin veneen kohti Suomea ja keskellä virtaa perävapa vähän heilahti Toisen kerran ja sitten nyökkäsi ruttuun. "Kala kehvetti siellä, otahan muut pois" ohjeistin Reinoa ja kohta alkoi vääntö. Siitä ei enempää, video kertokoon loput.
Laskimme Kalgun, Peurat melkoisen nopeasti. Ei ollut uskoa niihin ja tultiin Suvikoskeen. Tyhjä oli virta soutajista, tai melkein. Pari venettä oli alapuolella, mutta pääsimme jatkamaan soutua normaalisti. 
Sirmansuoralla singuttelin suomenrantaa, sillä olinhan saanut siitä jo 17,7 kg kalan ja pari muuta oli ollut kiinni. 
Pyynnissä oli kolme perhoa ja katselin joenpohjaa kun sillä kuuluisalla sivusilmällä näin vasemman laitavavan hieman heilahtavan. Kiskaisin airoilla ja vapa niiasi syvään. Kohta lohi lensikin ilmassa vastavirtaa kohti veneen sivulla. "Mikäs tuo oli, säikähtikö toinen lohi tätä ottia, vai mitä se onkaan".
Ei säikähtänyt, vaan lentävä lohi oli kiinni ongessamme, mutta vauhdilla menossa ylävirtaan. Mutta video kertokoon lopun tästäkin taistelusta. 

Rautu-Reiska ja juhannuslohet

Ilta oli erittäin onnistunut kun osasimme löytää oikeat vieheet. PIenempi, n. 5,5 kg kala otti Kauhia -vaappuun värissä päiväkomunisti (sama jolla sain sen 17,7 kg). ja isompi otti perhoon (kuva)
Toiseen kalaan oli mahtava lopettaa ja lähteä saunomaan sekä nauttimaan sellaisista juomista, joita ei poikaaset vielä voi juoda. 
Parivaljakko 
Juhannusaattona kävimme Reiskan kanssa hieman rantailemassa ja terassiloimassa. Nyt on kalaa ja nousuviikolla uudelleen. Kivaa pääsiäistä kaikille, pysykään kuivina. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti