keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Luppoaikaa

                      Perhotestaus osa 1

Nyt on vapaata soutelua perjantaihin saakka, joten valitsin perhorasioista sellaisia perhoja, joille ei peliaikaa ole vielä löytynyt. 
Kyseisestä satsista laitetaan keliin sopivat neljä perhoa perään ja pääasiallisin testivesi on Sirmankoski. Ehkä uitan myös Suvikoskessa, riippuen joella olevasta tyhjästä tilasta. 
Kalatavoite on tälle kesälle saatu, joten nyt on aikaa tehdä tämmöisiä testejä. Alaskan matkan jälkeen tehdään sitten lisää näitä testejä. Elokuun alussa koetetaan vielä tehdä yksi vaapputesti ja kalastus osaltani loppuu 18.8. 
Miksi sitten näitä testejä täytyy tehdä? Jokainen mielellään laittaa kerta toisensa jälkeen sen ottavimman setin, sillä lohta on saatava. Vaikka julkisesti kerrotaankin, että maisemia tänne tullaan katsomaan. Miksi sitten valkataan vuodesta toiseen ne luottovehkeet, jos se lohi ei olekaan ensisijainen tavoite? Minä olen nuo maisemat muutamaan otteeseen nähnyt ja lohiakin saanut. Joten voin rauhassa laitella perään vaikka kenkälusikoita. Kun näitä testaillaan, niin samalla perhonsitojat saavat lisää uskomusta omiin sidoksiin (minä en siis ole sitonut yhtään perhoa) ja ehkä noista löytyy jollekin se vuosikymmenen kone. Joka vuosi kuitenkin nousee esille joku erinomainen perho. Viime kesänä se oli K-H 55 perho (sain 55 vee lahjaksi), jolla kaloja tuli näihin aikoihin erinomaisesti. Nyt joen lohitilanne on kuitenkin paljon vaikeampi, joten on aikaa testata perhoja huonossa lohitilanteessa. 
Pysykää kanavalla vielä tämä viikko tehokkaasti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti