keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Alaskassa soi

Kuka on kingi - Suomipoika on kingi!!!!

Panu on kingi!

Kävimme maaottelun Talkeenta -joella, Clear creekin poolilla jenkkien, norjalaisten ja suomalaisten. Saattoi siinä Suomipoikaa vastaan olla vielä joitain muitakin kansalaisuuksia, mutta sillä ei ole mitään väliä, sillä poikamme veivät vastustajia satanolla. 
Kyseessä oli tietenkin vuotuinen lohenkalastusmatka Alaskaan ja nythän se alkoi kattilassa porista oikein kunnolla. Tai kattilassa porisi perunat ja muut aineet, mutta joki porisi täynnä lohta. 
Vaikka joki olisikin täynnä kalaa, ei niitä silti kaikki aivan helposti sieltä kuoki. Pitää löytää ottavat välineet ja ennen kaikkea, oltava mieletön tuuri. 
Olin pari kertaa aiemmin käynyt Alaskassa, joten takataskussa oli hieman infoa mm. perhojen ja muiden vieheiden väreistä. Taisi kuitenkin olla niin, että vastustajiemme oppaat (guide, englannissa gillie) olivat vielä enemmän perillä varsinkin tämän kohteen peleistä. Meille vaan nyt sattui poolista se parempi puoli ja helkkarin paljon tuuria.
Kuvissa saattaakin vilahdella ottivieheitä, ainakin videoilla niitä näkyy. 
Kalastusviikko alkoi hieman nihkeästi, sillä ensimmäisenä päivänä kovin paljoa ei kingiä, eikä muitakaan lohia näkynyt. Nautimme kuitenkin sanan varsinaisessa merkityksessä Alaskasta ja sen alanimestä Amber. Katsokaa googlesta mitä tarkoitan.

Mutta seuraava aamu käänsi kaiken poskelleen. Kalastuspäivähän alkoi aina klo 6 ja päättyi klo 23. Joten napakkana olimme jälleen kuudelta valmiina heittämään vieheitä veteen (videoissa kellot ovat Suomen ajassa ja aikaero on 11 tuntia). Jo heti näimme punaisten sukkuloiden nousevan hiljakseen syvänreunaa ylöspäin. No se mikään syvä ollut, ihminen pääsi kahlaamalla yli. Aivan virtojen yhtymäkohdasta ei tosin kastumatta, sen pääsi Pentti poika kokemaan. "Hieman hörppäsi", kuului kommentti. 
Juha pojun kingi

Ensimmäisen kalan kilpailun voitti Kikko Kåhre, sitten seurasi Pentin 14-15 kg kingi ja muuta sälää muille. Itsellekin tuli reissun pakollinen kingi ja mieli oli hyvä. Pääsin keskittymään videokuvaukseen ja tuloksia näkyykin tässä jutussa. 
Panu täräytti kuitenkin pohja-ajan joka kesti aivan kisan loppuun saakka. Komea, arviolta n. 22 kg pääsi pitkän taistelun jälkeen kuvattavaksi. (lisään muitakin videoita ja kuvia sitä mukaan kun niitä tippuu käsiini muilta matkalaisilta)
Leirin vieressä virtaa pienimpi Fish Creek, johon nousee enemmälti punalohta ja siitä pääsin yhtenä päivänä kepittämään ruokakalaksi kolme punalohta (kirkasta).
Punalohet, karhusumute ja videokamera.

Ruokakalana sitä arvostetaan paikallisten toimesta todella paljon ja katosivathan nuo meidän lautasilta johonkin.


                                   Appelsiinilla ja omenalla täytettyä punalohta, suosittelen.

Fish Creek on samalla paholaisen joki, sillä se vei minulta leukun ja kalastuspihdit. Tai ei joki vienyt, vaan viereinen "viidakko", jonne tein eräänä päivänä tutkimusmatkan. No siitä ei sen enempää, inside juttuja juu nou.

Päästän teidät nyt lukemaan tätä alkua ja katsomaan hienoja videoita. Lisää tarinaa tulee kunhan muisti palailee pätkittäin, eli saadaan muistikortteja pojilta.

Matkalla oli mukana muuten Kikko ja Tom Kåhre (isäntämme), Panu "Fat hobitti" Kähärä, Juha "Poju" Pirhonen, Pentti "Puntti" Pennanen, Mikko Luomanen, Mika "Böbi Määrli" Viljamäki ja Lasse "Seitinohut" Piira sekä allekirjoittanut. 

Video kuvattu http://www.e-ville.com/fi/1039-action-kamerat/14604-sj5000-wifi.htmlTässä vielä kuvagalleriaa matkan varrelta virran.
Ruokaa olkaa hyvä

Mörri kävi vähän kylässä

Kikko väsyttää lohta

Seitinohuesti koiralohta

Lepotauko hiema upeassa kelissä

Tämmöisellä läpöttimellä käytiin maalikylissä

Panun kingi hieman toisesta kuvakulmasta


Pakollinen terassipönö


Fish Creekillä punalohi kiinni!
Kaloja voi kuvata monesta suunnasta

Tällä lentäjällä on laskutelineet vielä ylhäällä


Tuoksuu kalalle vai mille?


Rokkenroll!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti