keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Lohiaamu

Kuka pelkää Mustaa Tohtoria


Pilvinen aamu ja pientä souduntynkää kävin harjoittamassa Sirmassa. Eilinen Musta Tohtori sai luvan jatkaa siimassa ja yhteen siimaan laitoin toisenlaisen Tohtorin, vai liekö vasta lisenssiaatti. Mutta kuitenkin mustarunko, hopeapunainen kierre ja siivessä sitä sun tätä.
No siihen nappasi koskenniskalta kala, joka painoi 1,520 kg
Vetäisin kalan rannalle ja kopaisin uuden laskun koskesta. Ei ole moneen päivään itse koskesta kala napannut eikä se napannut nytkään.
Joku naksahti päässä ja päätin ajaa Suvikoskeen. En ole Alaskan reissun jälkeen Suvikoskea kalastanut, mutta nytpä se tuli tehtyä. Sain perhot uimaan ja en kovin montaa lierautusta ehtinyt tehdä kun Musta Tohtori aloitti työnsä. Vavasta näin heti, ettei titti ainakaan siellä ravistele. Mutta jätetään taas löpinät ja katsotaan videolta miten siinä lopulta kävi.
Kalaa pomppi aamulla jälleen melkoisesti pinnassa. Mitä lienee tapahtunut pinnan alla.
Musta Tohtori ja lohi 6,370 kg 

Yllätys yllätys. 


Tuo isompi kala oli rimpuillut ilmeisesti verkossa tai lohirysässä tai vastaavassa. Tuommoista jälkeä oli sisällä ja ulkopuolella näkyy selkeät vammat myöskin. Mikähän tuohon olisi voinut käydä. Onhan se voinut tietenkin uida kivikkoon ja särkeä ittensä siellä. Leikkasin reilusti tuosta ympäriltä pois ja muuten liha on aivan priimaa. Kyllä koirille kelpaa.
Mutta nyt mennään videoihin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti