tiistai 21. heinäkuuta 2015

Lohi annettu

                             Tyhjän suvannon lohi


Tänä kesänä moni suvanto on ollut melkoisen vaatimaton antamaan kalaa. En lähde tässä spekuloimaan, miksi on näin, mutta hyvin moni kokenut kalamies on oivaltanut saman asia. Lohia ei joko ole, tai ne eivät pure onkea. 
Sirman suvanto on ollut erittäin vaisu omalla kohdalla, mutta mitä olen useita kalamiehiä jututtanut, niin samaa kieltä puhutaan. Ei ole napannut vain.
Sunnuntaina käväisin soudulla ja silloin perhovapaa pari kertaa taivuteltiin. Toisessa taivutuksessa päästiin jopa maistelemaan kalan pintaa paistettuna. Hyveehän se oli.
KH 55 muunnos oli tämän kalan suussa.

No eilinen ilta rauhoituksen jälkeen jatkoi sitä hiljaiseloa, mihin oli totuttu. Ammattitaitoa oli suvannolla varmasti eniten, mitä missään kohtaa joella saattoi olla. Moninkertaista lohikuningasta ja muuten lohikunkkukisassa podiumilla seisonnut souteli. Lisäksi alan taitavampia tekijöitä ja olinhan siellä minäkin, harjoittelija. Mutta eipä vaan taipuneet vavat ammattitaidosta huolimatta.
Tänä aamuna läksin koettamaan onneani tyhjälle suvannolle ja sitähän se oli sanan varsinaisessa merkityksessä. Koko soutualue oli täysin tyhjä veneistä. Ei rikkonut soutajien airot tyyntä joenpintaa. Ei myöskään näkynyt lohiparvien nousupärskeitä, mutta ajattelin kuitenkin yhden laskun tehdä perhoilla ja tulla takaisin kotilieden lämpöön. Vai onkohan seiskalehti luvun alla. No kuitenkin.
Tutut ottiperhot saivat roikkua siimoissa, mitä noita vaihtamaan. Se ottaa jos ottaa.
Venerannan alapuolella, isojen kivien vieressä kävi kookas lohi, asentokala, kaksi kertaa perhojen tuntumassa mosuamassa. "Mitäs lankkukuppi tänne tulet sestomaan. Rikot vedenkalvon, häiritset kuturauhaan valmistautumista, mene puis".
Laskettelin lohen mutinoista välittämättä kuitenkin ZZ toppiin ja kun käänsin vauhdilla veneen tuttuun ottipaikkaan, niin vasemmanpuoleinen vapa vääntyi mutkalle ja räikkä pärähti soimaan kuin pahainen herätyskello kesken makeimpien unien. 
No loppu näkyykin videolta, joten mitä tässä suotta jorisemaan. 


Perho oli syvällä kurkussa, kuten viime kesänä saman perhon kanssa. Lohi siis vihaa tätä yli kaiken.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti