tiistai 28. heinäkuuta 2015

Perhoaamu

Tittiä ja jalkaa pukkaa

Sateita kävi jokilaaksossa ja ilmeisesti yläjuoksulla satoi vähän paremmin. Vesi nimittäin kääntyi nousuun ja aamulla viideltä olin reippaana joella. 
Ensimmäisen laskun tein perinteisesti kojamovaapuilla, mutta eipähän olleet isot herrat iskutuulella. 
Sen sijaan pienempää kalaa pomppi kovastikin koskenniskalla ja suvannolla. Siirryin sitten perhohommiin, varsinkin kun potsipoika eli -tyttö toi eilen uusia perhoisia käyttööni.
Testiperhoista laitoin Mustan Tohtorin ja jonkin violetin ja kaksi muuta perhoa sai olla viikonlopun voittaneesta nelikosta. Eli Tonin Toimiva ja hieman samanlainen mutta erilainen.
Kollipojat siinä kalliolla paistattelevat

Ensimmäinen lasku eteni ilman tärppejä kosken ohi aina Maggasuvantoon asti, mutta sitten Musta Tohtori maistui titille. Tosin ensin luulin että siellä on harjus kun vavankärki vain vähän väpätti. Oli napannut perhon syvälle kurkkuun ja koetti vain uida veneen vauhdissa.
No videolta nähdään tämäkin episodi facebookin puolelta. 
Musta Tohtori ja titti 1,975 kg.

Pistin kalan säkkiin ja ajoin koskenniskalle. Sain perhot kaikki uimaan ja niinpäs tuttua Tonin Toimivaa vietiin rivakasti. Vetelin veneen rantaan ja hoitelin väsytyksen kuntoon. Videolla nähdään hieman taistelua kalan kanssa. 
Tonin Toimiva eli kuudes kala, painoa 2,910 kg

Nakkasin kalan säkkiin ja vetäisin veneen taas takaisin niskalle. Perhot uimaan ja kohti koskea. Koskesta ei taaskaan mitään ja sivahutin veneen matalikon yli Maggasuvantoon. Ja samassa kohdassa kuin titin kanssa, samaa Tohtoria nakerrettiin taas. Mitäpä tässä runoilemaan, katsotaan videolta tämäkin. 
Täinen pikkujalka (eurojalka) ja painoa 2,685 kg. Musta Tohtori kurkussa tälläkin.Näiden kolmen kalan jälkeen olikin hyvä lähteä kotiin. Varsinkin kun jossain välissä nitkautin selkäni pahemman kerran. Nyt tässä ollaan köpöukkona ja toivotaan että jospa se vertyisi illaksi sen verran, että voisi käydä kiusaamassa ukkoherroja. Eihän sieltä mitään tule, mutta olkoon vaikka verryttelyä se soutu sitten. Näihin tuntemuksiin, nähdään taas. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti