tiistai 2. kesäkuuta 2015

Puhelintestausta

Sony Xperia Z2 vastaan Elephone P5000

Tilasin e-villen verkkokaupasta kiinalaisen puhelimen, jolle luvataan mieletön akunkesto. http://www.e-ville.com/fi/3148-alypuhelimet/14651-elephone-p5000-alypuhelin.html

Aikaisempi Sony "siperia" on pelannut koiratutkakäytössä erittäin hyvin ja akkukapasiteetti on ollut, sanotaanko riittävä. Mutta nyt tämä Elephone P5000 räväyttää kenttään sellaiset luvut, että pakkohan sitkeähaukkuisen koiranomistajan oli saada tuollainen huippulaite, ja tilaus sisälle siis.

Nyt aloitin nopean testin, eli täräytin Trackerin ohjelman puhelimeen ja pistin G1000 pannan tulille. Sitten reaaliaikapaikannus 15 sekunnille ja paikkaa ottamaan. Katsotaan missä vaiheessa akku loppuu. Sonyn lähtötila akuissa oli 90% ja Elephonella 76%. Sen verran annetaan tässä aloituksessa tasoitusta ja seuraava testi tehdään sitten täyteen ladatuilla akuilla. Näyttö meni pimeäksi 5 minuutin jälkeen ja joka tunti laitan näytön päälle viideksi minuutiksi. Sillä eihän sitkeää koiraa tarvitse seurata näytöltä koko ajan. Tosin seurantaväli voisi olla vaikka tunti, sillä paikallaanhan panta kuitenkin on. Mutta kokeillaan sitäkin sitten ajan kanssa. 

Mutta näillä mennään nyt ja päivitän tätä sitten kun puhelimet alkavat piiputtaa akun loppumista. 


Nyt on kaksi tuntia laitteet rallattaneet ja Sonysta on lähtenyt 10 % virtaa ja Elestä 6 % virtaa. Jatketaan ja antaa ajan kulkea.
Nyt on rallateltu kolme tuntia ja Sonyn akku on vajunut lähdöstä 19% ja Elen 16%. Varsin tasaisesti mennään näköjään.
Laitan nyt näytön päälle 30 minuutin ajaksi. Simuloidaan vaikka pitempää karkkoa, jolloin puhelinta pitää tiirata koko ajan.
Näyttö on nyt ollut päällä useamman tunnin. Sonyn akku on vajunut 52 % ja Elen 40% lähtötilanteesta. Ja paikannusta päällä 6 tuntia. Näyttäisi Ele ottavan nyt hieman kaulaa Sonyyn, mutta antaahan laitteiden rallattaa.
Paikannusta 8 tuntia ja Sony menettäyt 53%!!!! ja Ele 51%. Eli nyt Sony on heittänyt säästölinjan päälle. Lopetan tällä erää tähän ja latailen laitteet täyteen. Ele on vasta kerran ladattu 100%:in, joten aikansa menee ennen kuin akku on täydessä iskussa. Mutta nyt voidaan jo sanoa, että kummallakin takoo kokonaisen jahtipäivän hyvästi. Tutkapannassa on älyä vielä 63% jäljellä. Palataan parin päivän päästä uudelleen asiaan.

Uusi päivä. Laitoin 100% akkulatauksesta laitteen päälle. Nyt on puhelin paikantanut 6 tuntia pantaa 15 sekunnin päivityksellä ja akkua on jäljellä 81%. Hyvältä näyttää. Jatketaan aivan finaaliin saakka.

10 tuntia paikannusta ja akkua puhelimessa jäljellä 78%. Pitkin päivää näyttö on ollut sen 30 min. päällä.
12 tuntia ja päätin lopettaa testauksen. Sanotaanko näin, että tällä hetkellä koirapuhelimien mersu on löytynyt. Harvoin ilman mitään latausmahdollisuutta tutkitaan koiraa 12 tuntia pitempään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti