perjantai 5. kesäkuuta 2015

Vedenalainen kamera

Kalojen makuuhuoneeseen vakoilemaan

Eipä Tenolla pääse enää kalat kivien taakse piiloon kun tekniikka on asettunut veneeseeni.

Nyt tuli e-villen verkkokaupasta kokeiluun mielenkiintoinen laite. Vedenalainen kamera, jossa on kuvaruutu ja 20 metrin johdon päässä kameralinssi.
Tällä todella tarkalla videokuvaa lähettävällä vedenalaisella kalastuskameralla pääset entistä lähemmäksi kalojen maailmaa! Kamerassa on laadukas 93° Sonyn CCD -laajakuvalinssi HD 700 -linjaisella resoluutiolla. Kameran reunoilla on 12 erittäin kirkasta LEDiä, joka takaa hyvän näkyvyyden vedessä kuin vedessä.
Monitori on taas 7 tuumaa, resoluutiolla 800x400 tason ”telkkari”, josta on upea seurata kalojen valtakuntaa ja sen haltijoita.
Akkuna on 4500 mAh Lithium, jonka kuvauskestoa en ole vielä ehtinyt kokeilla.


Mietteitä tuotteesta
Tästä kamerasta on olemassa toinen versio, jossa on nauhoitusmahdollisuus SD kortille. Tässä mallissa kuvaa seurataan vain livenä, joka sekin kertoo kyllä kaiken olennaisen. Eli onko montussa kojamo kotona tai pilkkireissulla näkee, kuinka raudut ja muut eväkkäät liikkuvat pilkin luona.
Varjopuolena tämmöisellä vedenalaisella kameralla on se, että kun kuvaruudulta näkee mahtilohen heiluttelevan eviään jossain montussa, niin paikasta ei pääse etenemään mihinkään. Ja mitä pitempää lohi on suu kiinni, eikä välitä vieheistä, sitä ärtyneempi kalastajasta tulee. Kun moni kuitenkin tahtoo sen tärpin olevan vähän kuin yllätyksenä.
Mutta kun tekniikkaa ilmestyy veneeseen, ei pidä kaikkeen suhtautua tiukkapipoisesti. Katsellaan ottaako kala vai jättääkö ottamatta ja nautitaan livekuvasta vedenalaiseen maailmaan. Antaa se toisaalta myös oppia kalojen käyttäytymisestä kotimontuissa ja muissa piilopaikoissa.
Nyt tuossa on virtajohto, joka samalla toimii 20 metrin pituisena naruna kameran ja monitorin välillä. Hieman heppoiselta tuntuu, jos esim. kamerapää jumiutuu johonkin kivenkoloon. Olenkin miettinyt sellaista 5 metrin teleskooppivapaa, jonka päähän kiinnitän jämäkän viehelukon. Siihen kamera kiinni ja sitten kameraa voi ohjailla sopiviin paikkoihin kuten kirurgi tähystysleikkausta tehdessään.
Mutta näitä testejä ryhdytään tekemään alkukesän aikana ja niistä lisää sitten sitä mukaa kun infoa saadaan.


Kuvanlaatu on varsin hyvä näin sisätiloissa nopeasti katsottuna.

http://www.e-ville.com/fi/3073-kalamiehelle/15494-vedenalainen-kalastuskamera.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti