sunnuntai 23. kesäkuuta 2019

Rautu-Reiska lohestaa

Pientä piristystä lohestukseen


Kesä on mennyt ohi juhannuksen, eli etelässä käännytään kohti syksyä. Semmoinen kesä se vaan oli. Täällä napapiirin yläpuolella kesä jatkuu jonkin aikaa vielä. Ja lohikesä ennen kaikkea. 
Kojamon Kiusaus kisasta, 15.6.2019 alkanut kortto (kaksi karannutta lohta) Rautu-Reiskan kanssa päättyi tänään iloiseen ilmeeseen. 
Erittäin virkeä pikkulohi, eli lohijalka, nappasi RokkiRanelta synttärilahjaksi saamaani vaappuun. 
Loppu olikin pelkkää perussuoritusta, jota ollaan Reiskan kanssa koettu yli 20 lohikesänä. Ja useina, isonakin lohina. Nyt kohdejokena Väylä (Tornion-Muonionjoki) Pellossa. 
Kala nappasi Haapasaaren puolivälistä keskivirran puolelta, hieman kaatuneen koivun yläpuolelta. Sellainen ns. ottipaikka. 
Alla olevasta videosta voi katsoa kuinka tilanne eteni.
Toinen lasku samaan paikkaan ja takavapa rämähti kunnolla. Samassa lohi nousi pintaan ja pyörähti siinä takaisin syvyyksiin. Se kala iski Puijari vaappuun.
Vesi kääntyi kovaan nousuun. Nyt kannattaa tarkistaa veneiden kiinnitykset rannoilla. Roskaa alkoi jo illasta juoksemaan joessa.
24.6 rauhoituksen jälkeen käväistään Reiskan kanssa soudulla ja sitten tuleekin viikon loma soutuhommista muuton ja hautajaisten vuoksi. Heinäkuun alussa jatketaan sitten lohien kiusaamista, vai meneekö se sittenkin toisinpäin? No se jää nähtäväksi.
Puijari vaappu kiinnosti taas lohta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti