maanantai 1. huhtikuuta 2024

Suomen pilkkikausi 2024 huhtikuu

 Haukea, ahventa ja kirjolohta

12.4.2024 Päivitys

Ei pitäisi vaimoa ottaa mukaan kalareissulle. Nytkin veti suurimman kalan. Mutta muuten täytyy sanoa, että surkea oli syönti. 
Kaverilla oli luotain ja kalaa näkyi vahvasti. Mutta ei vaan kelvannut tasuri millään. Muutaman ahvenen sain ja yhden hauen. Mutta frouva veti Pommi -tasurilla (papukaija) 2,770 kg hauen. Ihan ite alusta loppuun. 
Seuraavat päivitykset sitten kun palaan reissusta. En ota läppäriä mukaan, joten nähdään 26.4, toivottavasti. Seuratkaa TikTokia, kalaharri4, saatan sinne jotain laitella matkalta. 
Kivaa kevättä kaikille lukijoilleni, niille kahdelle. 


11.4.2024 Päivitys

Olipa hurja tuuli jäällä. Myötätuulessa mentiin heittämällä vastarannalle, tutuille paikoille. Vesi humppasi avannossa ja arvasin, että päivästä tulee vaikea. Pari komeaa ahventa saatiin, muutama pienempi ja uittelin jonkin aikaa haukea, jolla olisi ollut kokua ihan kivasti. Jäältä paennut vesi oli avannon avartanut isoksi, joten näin kalan ja näin myös, kuinka se irtosi siinä lähietäisyydellä. No se oli sellainen päivä ja aamulla sitten vielä kerran ennen reissua. 
Oli muuten hauska taapertaa takaisin autolla karmeassa vastatuulessa. Onneksi jäänpinta oli hieman pehmennyt, että sai jalan alle vähän pitoja. Nopeusennätyksiä ei juu tehty, mutta hengissä selvittiin kotiin asti. 
Nyt punttisalin ja saunan jälkeen on hyvä heittää olohousut jalkaan ja sohvautua vähäksi aikaa. 
460 g oli päivän suurin ahven


10.4.2024 Päivitys

Oli tyyni ja nätti aamu. Käveltiin kuivunutta jääkantta pitkin suoraan eilisille ottipaikoille. Ja jotain sieltä kasaantui kassiinkin. Yhteensä 8,020 kg kalaa. 
Ahven edelleen vähän jumissa, mutta runsas haukikanta varmaan katkoo ahvenen liikehdintää. Nytkin useita haukia oli kiinni, kaksi vauraampaa nousi jäälle. 
Hauet 2,5 kg ja 2,020 kg. Suurimmat ahvenet 400 g.
Hauska setti samasta avannosta

9.4.2024 Päivitys

Surkeeta, erittäin surkeeta. Kahtena päivänä käyty ahvenia yrittämässä ja vaikka kelit pitäisi olla mitä parhaimmat, niin keräilyksi on mennyt. Jossain reiässä tuntuu, että nythän se syönti räjähti päälle, niin viimeistään sen kahdeksannen ahvenen jälkeen homma pysähtyy tyystin. 
Kuitenkin ahvenilla on mahat täynnä salakkaa ja pikkuahventa. Eli on ne syöneet jossain vaiheessa päivää. 
Huomenna tarkoitus on yrittää kuhaa pilkillä. Näistä vesistä saa hyvinkin kuhia, mutta ei ole tullut vielä käytyä kertakaan kokeilemassa. 
Torstaina vielä ahventa jostain ja jos perjantain lepäisi ennen reissuun lähtöä. Tai mistäs sitä tietää, jos vielä jossain. Saas nyt nähdä. 
Hauen kun saa pois, niin jonkun ahvenen reikä antaa
Tyhjää antoi tämä "varma" paikka
Ei väistynyt sumu koko päivänä 
Kyllä ne syö jotain
Eilen oli kyllä keliä istua


5.4.2024 Päivitys

Upeat pakkaspäivät Arppeenlammen Eräkeskuksessa vietetty mahtavassa seurassa. Jari Tuiskunen ja Rautu-Reiska olivat kavereina, kun käytiin koettamassa kalatuuria erämaisessa kohteessa. 
En ihmeitä kirjoita tähän, sillä tein jutun Arppeenlampi nettilehteeni. 
Nyt viikonloppu pyhitetään punttisalille, mutta maanantaina varmaan ahvenpilkille, kun taitaa tehdä kalakelejä. 
Laukku on pakattu, joten viikon päästä ollaan lähtökuopissa. 

2.4.2024 Päivitys

Pääsiäisen pilkkiturnee heitetty kotimaisemiin. Ja jo alkuun täytyy sanoa, että historian surkeinta pilkkitulosta vedettiin. 
Ahven ei ollut tutuilla paikoilla purullaan oikeastaan ollenkaan. Ja kun haukipaikoissa käytiin, jäätiin keskivertosaaliistakin melkoisesti. 
Kun juttelin paikallisten kavereiden kanssa, heillä oli koko talvelta samankaltaisia ajatuksia. Ei tietoa, mihin kalat ovat kadonneet. 
Jotain kuitenkin joka päivä tuli, mutta pettymys kokonaisuutena oli kalastuksen suhteen suuri. Muuten nautimme poikani Jaakon perheen kanssa "loman" vietosta saunoen, syöden hyvin ja ulkoillen. 
Nyt suuntaan sitten Simon Arppeenlammelle, kuten olen kertonut. Katsotaan kuinka siellä kala puree onkea. 
Kala ja kala. 

Nämä tasurit toimivat jotenkin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti