sunnuntai 31. joulukuuta 2023

Thaimaa tammikuu 2024

 Isoja kaloja, iloisia ilmeitä ja terveyttä

25.1.2024 Päivitys

Huiman hieno kalastuspäivä Bull Arena Fishing Parkissa Vietnamissa. Bull Arena
Pääsimme taistelemaan vahvojen kalojen kanssa ja päivän kruunasi 31,720 kg Siam Carp, jolla tienasin vielä 1.000.000 Vietnamin Dongia. Kala ylitti lajin ihannepainon ja siitä tuo palkintosumma posahti. En ole tottunut käsittelemään noin isoja summia, lahjoitin osoituksen oppaille. 
Nyt myös pääsimme maistelemaan ruokapöydässä aitoa Vietnamia kananmuodossa. 
Kaikkiaan käytimme rannalla 8 Siam Carpia ja 3 Mekong Giant Catfishiä. Tilapia -kaloja ongimme täyteohjelmana ohuella vavalla ja siimalla. Hauskaa. 
Mekong Giant Catfish tuossa jotain vääntöä. Internet magazine
Palvelu pelasi hyvin ja ei näkynyt mutrunaamoja. Suosittelen kyllä kohdetta lämpimästi. Minulta saa lisätietoja, mikäli paikka kiinnostaa. Mm. oppaiden puhelinnumerot löytyvät minulta. 

Miljoonanarvoinen fisu

Vaikka on pieni Mekongiksi, silti pisti aivan hurjasti hanttiin. 
Paikallista kanaa paistettuna
Uusi tyyli virittää vapa pyyntiin. Ja toimii tosi hyvin. Kun kala tarttuu kiinni, vavankärki nousee vedestä ja sitten vaan nostaa vavan telineestä ja tekee vastaiskun. 


Miljoona kirjekuori ja mahtava opas

23.1.2024 Päivitys

Vietnamissa on aikaa vietetty. Käyty salilla kahdesti, kun sairaus saatiin voitettua. Ollaan tehty pitkiä kävelylenkkejä rannalla ja kaupungilla. 
Ruokakulttuuri on tähän asti ollut vielä pettymys. Mautonta ja mitäänsanomatonta on ollut Vietnamilainen ruoka. On syöty katukuppiloissa ja vähän paremmissakin paikoissa. Ei vedä Thaimaan keittiölle vertoja. Mutta ehkä tilanne paranee, onhan tässä vielä reilu viikko aikaa olla täällä. 
Tänään iltapäivällä lähdetään 24 tunnin bussimatkalle Ho Chi Minhiin. Kyllä, aivan oikein luitte. 24 tuntia bussissa. Säästösyistä. Lento olisi kestänyt tunnin ja maksanut 44 e/hlö. Nyt saatiin bussilippu 22 e/hlö. 
No joo, ihan seikkailun kannalta otettiin bussimatka. Nähdään läpileikkaus Vietnamista ja bussihan on ns. sleeper -mallia, eli penkit saa sängyiksi. Kun meillä on aikaa, niin kivasti saa kokemuksia. Toiset hankkivat kokemuksia makailemalla hotellinsohvalla,  meillä käy tämä hyvin. 
Ho Chi Minhinssä menemme kalastamaan Arapaimaa ja muita petoja. 
Poistuloa ollaan harkittu, jos tulisimme junalla.  Se matka kestäisi 20 tuntia. Olisi varmasti hauska kokemus sekin. Idän pikajunan arvoitus -tyylillä jos mentäisiin.
Hyvin vielä ajoitettu meidän reissu, sillä yöllä alkoi sade Da Nangissa ja sataa koko loppuviikon. Kun taas Ho Chi Minhissä paistaa aurinko täydeltä terältä. 
Uusi kirja on saatu alulle. Pitkään sitä inspiraatiota meni etsiessä, mutta pari yötä sitten se pulpahti mieleen. Kirjassa seikkailee tunnettuja somepersoonia ja muita hahmoja. Kunhan saan kunnolla vauhtia, niin siitä sitten enemmän. Finlandia -teosta pukkaa kuitenkin. 
Merenherkkuja nam!
Hartsa löysi kalahatun ja myyjätätin kanssa tiukka tinka hinnasta

Kuva merelle hotellin kattoterassilta17.1.2024 Päivitys

Jälleen pörönä päällä. Onkohan tämä jo kuudes kerta. Eilen vielä matkustettiin tänne Vietnamiin ja kyllä oli vaikea reissu. Tavaraa tarjoutui pihalle kummastakin päästä ja voimat ovat kadoksissa. 
Tänään vointi vähän parempi ja nuudelisoppaa on voinut vähän maistella. 
Frouvalla oli tämä sama tauti muutama päivä sitten. Parissa päivässä tää menee ohi. Aivan samalla tavalla kummallakin alkoi ja yksi päivä oli täyttä tuskaa. 
Käveltiin jo pikku lenkki merenrannalla ja komiasti Kiinanmeri kuohuu. 


Täällä vietetään pari viikkoa. Kaksi kalastusreissua on varattu. Toinen merelle kauas ja toinen Ho Chi Minhin lähelle arapaimapaikkaan. Se onkin seikkailu, sillä lähdetään yöbussilla Da Nangista reissuun. Näkee vähän maata. Ollaan yö hienossa hotellissa HCM kaupungissa ja sitten kalapäivä. Sen jälkeen firma tuo meidät juna-asemalle ja tullaan yöjunalla takaisin Da Nangiin. Kivaa, uskoisin. 
Rahhoo on kuin rantarosvolla

15.1.2024 Päivitys

Kävimme jämerän miehen kanssa kalassa pari päivää sitten. 24 kappaletta fisuja kävi haavissa, enemmän pääsi irti. 7 eri lajia kuitenkin saimme kepitettyä. 
Oli hieno päivä lammella, jota kaikki, tai oikeastaan vain yksi, ei löydä. 
Eilen kävimme Pattayan lähellä olevalla Koh Larnin saarella ja tuli kerralla tehtyä sinne kaksi reissua. Ei ole tuollaiset paikat minua varten. En suosittele kyllä kohdetta kenellekään. 
Tänään onkin asunnon luovutus edessä. Aluksi matkaamme Bangkokiin lentokenttähotelliin ja huomenna siirrymme kahdeksi viikoksi Vietnamiin. Sielläkin tulee käytyä kalassa, katsotaan kuinka meidän käy. 
Kahden kuukauden poutajakson jälkeen pieni sadekuuro piristi luontoa

Jaa, että naapurilaituri oli vähän paparazzanut


12.1.2024 Päivitys

Kävimme jämerän kalamiehen kanssa kalassa. Oikeassa paikassa tietenkin, sillä täällä ei voi eksyä. Ellei halua.
Päivä oli tosi kuuma ja pinta kehoissa, äärimmilleen viritetyissä, sai lisää väriä. Mutta sen kuumuuden keskeltä väänsimme melkoisen upeita kaloja kuiville. 
Oli mahtava päivä ja lauantaina otetaan kalastus uusiksi. Uudessa paikassa ja olen varma, että sinnekin löydämme tien ilman eksymistä. Kuten aina on löydetty. Kaikkihan eivät siihen pysty, mutta näinhän se on elämässäkin. Jotkut pystyvät ja jotkut ei sitten millään. 
Näihin kuviin ja tunnelmiin. Kohde on siis Tachanfishingpark

9.1.2024 Päivitys

Tänään piti olla YouTube tähti Pottukoiran kanssa kalastusta. Minä pääsin jälleen kerran Boltin kyydillä kohteeseen, kuten jo 10 kertaa aiemmin täällä ollessa. Hassua että Pottukoiran "käskyttämä" taksi ajoi 36 km toiseen suuntaan, johonkin kuralammelle. Vaikka olin kaksi karttakuvaa oikeasta kohteesta laittanut katsottavaksi ja aamulla puhelimessa vielä opastin oikeaan paikkaan. 
No minäpä kalastelin muutaman tunnin ja kivoja kaloja sain väsytellä taas kerran. 

Redtail katso video. 

Oli kiva päivä hyvien opasystävien kanssa. Juttelimme niitä ja näitä, kuten miesoletetut yleensä keskenään tekevät. Inhottavaa vaan, että he olivat varustaneet V.I.P laiturin Pottukoiran käyttöön viimeisen päälle. Paljon syöttejä ja mestat valmiina. 


Kun lopetin kalastuksen, niin laitoin omasta lompakosta oppaille rahaa käteen ja tarjosin lounaan heille. Eihän se kaikkea korvaa, sillä täällä palkat ovat varsin pienet muutenkin. Mutta pienenä korvauksena toisten mokasta. Tai sanotaan, että taksikuskin mokasta!
4 isoa Redtail Catfishiä ja yhden Rohu karpin käytin haavissa. Muutaman tunnin istunnolla. 
Seuraava kalastuspäivä onkin aivan eri miehen kanssa. Rehti äijä Seinäjoelta istuu nyt lentokoneessa ja torstaina mennään kalaan ja sitten lauantaina seuraavan kerran. 

Ruokailun aikana aurinko päätti painua unholaan, joten pikaisesti räppäsin tämmöisen kuvan. 


6.1.2024 Päivitys

Näin Harrin päivänä muutama sananen. Aamukävely on tehty ja salilla käyty. Nyt lähdetään rannalle kävelemään. 
Eilen tuli noin 10 km kävelyä ja Boltilla ajeltiin Pattayalle ja siellä vähän osteltiin hyödykkeitä. Jos tänään sitten säästetään, ettei mene ihan tuhlailun puolelle. 
Kävely ei maksa mittää ja katuravintolasta saa halvalla hyvää ruokaa. Ajaa asiansa aivan täysin. Ja hedelmiä kojuista, niitä on syöty paljon.
Tänään illalla katsotaan hiihtoja ja ehkä ostetaan jäätelöt alakerran kaupasta. Tätähän tää on. Rentoa meininkiä ilman kiireitä ja pilkkihaalareita. 

4.1.2024 Päivitys

Avio-onnea on eletty nyt kaksi täyttä päivää ja hyvin on mennyt. Käyty hieronnassa, kampaajalla ja kahtena päivänä kalassakin. Shoppailtu kirpputorilta halpoja paitoja ja muuta kivaa. 
Lähdetään nyt tilaamaan frouvalle aurinkolasit vahvuuksilla Pattayalta ja lissee nettiaikaa puhelimeen. On sitä vaan kaikenlaista hommoo edessä näin heteroliitossakin. 
Pysykää kanavalla, vaikka eihän nää päivitykset ole mitään julkkisten pierupaheksumisien ja lomajumien rinnalla. 


1.1.2024 Päivitys


Vuosi vaihdettiin ystävien seurassa. Hulluteltiin hulluina päissään. Osa tosin vain "kännissä" elämästä, osa saattoi käyttää aiheeseen pieniä määriä päihdyttäviä, pullotettuja tuotteita. 

No ei toillaan, oli meillä kyllä hauskaa. Ristus notta naurettiin ja monet performanssit täyttivät grillijuhlien jatkot, etkot ja vaikka mitkä. Tämän rytinäryhmän kanssa ei käy kyllä aika pitkäksi.
No mutta nyt jatketaan elämää samalla rytkeellä eteenpäin, mihin se yöllä lopetettiin. Napattiin pienet ribsit siinä vuodenvaihtuessa ja nähtiin karmean paukkeen kera upea ilotulitus jompparin rannalla. Menee se näinkin, sillä Suomessa paukkeesta taisi pitää huolen pakkanen. No pauke kuin pauke. 
Kohta hyppää kyytille ja ajelemme Bangkokiin noutamaan vaimoni viihtymään lämpöön. Kuulemma pakkaset iltalehden mukaan yltyvät jopa vaarallisiksi. 
Huomenna sitten Mikon ja Iitan kanssa ongelle Tight Lines Fishing Park -nimiseen paikkaan. Kalapaikka on siis tämä.
Siitä sitten jatketaan monenlaisin tohinoin iloista elämää. HYVÄÄ UUTTA VUOTTA siis kaikille lukijoilleni. Lupaan nyt kirjoitella tänne päivityksiä tiheämmin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti