keskiviikko 23. elokuuta 2023

Arkielämää syksyyn 2023

 Harrastelua lohestuksen jälkeen

31.8.2023 Päivitys

Normipäivä salilla ja muuten ulkona sataa. Ei viitti mennä soutamaan kuhia. Lohenkalastajilla on viimeinen päivä yrittää saada kalaa ja saamattomilla alkaa pitkä kausi ilman vollotuksia toisten lohista. Kas kun vasta kesäkuun alussa voi aloittaa uudestaan ulinat, miten toiset saa lohia ja itse ei. 
Ei tässä muuta, katsotaan milloin voidaan käydä lähijärvellä.

29.8.2023 Päivitys

Vähän tuulee, ei pääse kuhaa uistelemaan. Jospa kirjoittaisi yhden luvun tulevaan Lohensoutaja -kirjaan. 
Huomasin tuossa myös, että on tullut 6 vuotta täyteen ilman pisaraakaan alkoholia. Ja ilman tupakkaa 64 vuotta. Niin se aika kuluu ilman päihteitä, kun ei muitakaan huimausaineita ole tullut pössyteltyä. Tarjolla on ollut kyllä anaboleista lähtien kaikkea mahdollista. Jostain se selkäranka kieltäytymisiin on löytynyt. 
Huomautan myös, että en ole juoppo tai alkoholisti, joka olisi ns. toipumassa. Alkoholin käyttö loppui, kun toisessa korvassa kuoleentui tasapainoaistin hermot. Olen siis tuon 6 vuotta ollut "kännissä" selvinpäin. Silleen vain vähän, sillä jutut ovat kuin känniläisellä edelleen, mutta aamulla pystyy heräämään normaalisti. Pimeässä kävellessä heittää jalat kyllä välillä vähän sinne sun tänne, mutta yleensä pimeässä olen muutenkin unessa. 
En minä ole viinoja kaivannut, kun niitä ei ihmeemmin tarvinnut aiemminkaan. Kyllähän sitä juhlittiin kavereiden kanssa, mutta sellainen perjantaipullo, lauantaipullo ja sunnuntaina loiventaminen viikoittain ei kuulunut omaan ohjelmaan. Lohelle, varsinkin isolle, otettiin joskus reilusti tai jos kaatui iso hirvi tai vaikkapa kudu, impala tai pahkasika. Saunaoluet ovat vaihtuneet nollaprosentin olueen. 
Uskon että olin huomattavasti alle keskivertokuluttajan alkoholin suhteen. Päissäni tosin vähän törttö välillä, mutta käsi pystyyn, kukapa ei olisi ollut. 
Mennään tämä loppuelämä kuitenkin raittiina, näin on ihan hyvä. jk. enkä paheksu ympärilläni alkoholin käyttöä. Meillä on baarikaapissa aina sen verran juotavaa, että mielelläni tirautan vieraille lasiin maisteltavaa. 

28.8.2023 Päivitys

Ei mitään ihmeellistä tänään. Iisalmessa käytin autoa automaattilaatikon öljynvaihdossa. Kyllä nyt suhisee nätistä 8 lovinen loota. 
Sitten tuttu salipäivitys ja niiltä tiimoilta taitaa tulla lähipäivinä jotain uutta ja erikoista. Katsotaan saako Hartsa personalrainerin päiväksi käyttöön ja mitä sieltä sitten tuleekaan. Kannattaa odotella, jos vaikka...
Siinäpä tärkeimmät. jk. niin joo, ostettiin talouteen robotti-imuri. Lasse hää on nimeltään ja kovin ahkerasti häärää ympäri kämppää. 

27.8.2023 Päivitys

Mökille tein eräänlaisen venekatoksen talvea varten. Kun itse tekee, niin tulee mitä tulee. Runko on jämerää hirttä. Nuo kattopellit otetaan vielä pois ja sitten laitetaan vene tuonne lokeroon ja kattopellit ruuveilla poikkiparruihin kiinni. Pitäisi kestää isommankin lumikuorman. 
Kala-aittaa vähän fiksattu ja tietenkin tänäänhän oli pitsaperjantai. Tosin kun hammas on pari viikko sitten otettu pois, ei voinut pitsaa jauhaa, mutta pehmeää ketappilihaa imuroin kyllä kiitettävästi. 


26.8.2023 Päivitys

Kävimme soutelemassa kotijärvellä ja perässä killui muutama kuhavaappu. Mitään hajua ei sokkona soutavalla ole (ilman luotainta siis) kaloista, mutta vapa vääntyi useaan kertaan. 3 kuhaa oli kiinni, joista yksi veneeseen. Sellainen reilu kiloinen. Pari haukea kävi myös ottamassa vapautta takaisin. Ja joku tärppi. 
Joten tänään paistetaan kuhaa sitten. Uusi Beggar kuhavaappu kelpasi kahdelle kuhalle. 

25.8.2023 Päivitys

Siinä se meni kokonainen päivä, kun asuntoasioita Thaimaahan järjestelin. Mutta nyt on katto pään päälle löytynyt Pattayalle, Vietnamin Da Nangiin, Thaimaan Hua Hiniin ja Bangkokiin. 
Sitä kun aikansa etsii, niin säästää satasia, ihan euroissakin. Asumiskulut 21.10 - 29.2 välisellä ajalla on noin 1.400 euroa. Ei mielestäni kovin paha rasti. 
Nyt vaan odotellaan vajaa kaksi kuukautta. 
Tämmöistä touhua tänään. Ei ehtinyt edes salille. Eikä kyllä ollut tarkoituskaan. Käytiin kuitenkin ruokaperunat nostamassa mökillä ja olipa ne luomupottaatit hyviä. 

24.8.2023 PäivitysYleisön pyynnöstä huolimatta kirjoittelen tänne päivityksiä omista harrastuksista ja askareita. Kun kerran lukijoita riittää, niin väännetään jotain.
Lohenkalastus tosiaan loppui ja elämään tulee uusia kuvioita. 
Jätimme asuntovaunun Pelloon talvisäilytykseen ja ilmeisesti se merkitsee sitä, että vielä ensi kesänä muutamme vaunuun taas asumaan ja kalastamme lohta. Sen verran suunnitelmia on kesän 2024 suhteen, että heinäkuussa emme Pellossa vietä aikaa. Ajattelimme ajaa Etelä-Norjasta Kirkkoniemeen rantatietä pitkin ja sieltä Sevettijärven kautta takaisin Pelloon. Siinä varmaan pari viikkoa menee. Kalastusvehkeet häätyy ottaa mukaan tietenkin. 
Mutta siihen on aikaa ja sitä ennen ehtii tapahtua vaikka mitä. 
Nyt keskityn treenaamaan kroppaa vahvemmaksi ja kuntoa paremmaksi. Talvi menee Thaimaassa, joten terveys pitää olla kunnossa. Lokakuun puolivälissä on lento Bangkokiin. Lisäksi nyt menee aikaa järjestellä asuntokuviot kuntoon Thaimaan päähän. 
Aluksi on tarkoitus asustella Koh Samuilla, sitten sieltä Hua Hiniin ja sitten Pattayalle, josta etsin pitempiaikaista asuntoa. Välillä käydään pari viikkoa Vietnamissa oleilemassa ja helmikuun lopulla takaisin Suomeen pilkkihommiin. 
Lohiveneen toin Kiuruvedelle ja käymme soutelemassa lähijärvillä kuhavieheet perässä. Lisäksi on varattu lokakuun alussa Lokinlammelle Rautu-Reiskan ja Jari Tuiskusen kanssa majoitukset ja kirjolohenkalastusta parille vuorokaudelle. Perinteinen Lokinlammen reissu jälleen.
Kun on aikaa ja inspiraatiota, kirjoittelen uutta kirjaani valmiiksi. Työnimellä Lohensoutaja -sisältää tarinoita vuosikymmenten ajalta lohenkalastuksesta Suomen lohijoilta. 
Katsotaan, saanko kirjan valmiiksi vielä tämän vuoden puolella. 
Mutta nyt aamusalille, sitten perunannostoon ja mökille puuhastelemaan kaikenlaista. Pitää veneelle rakentaa talvisäilytys talli ja uuteen kalastusaittaan laitella välineet paikoilleen. On sitä näin eläkeläisellä puuhaa. Tai no siis 8 päivän päästä olen virallisesti eläkeläinen, mutta olen jo vuoden päivät opetellut velttoilemaan. 
Tästä se treenaus alkaa, tehkää perässä. Lempiliike jk. kävin vielä iltapäivällä tekemässä toisen treenin. Kun tuntui niin hyvältä, eli suurenmoisen tuskalliselta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti