keskiviikko 17. elokuuta 2022

Hirvielokuu 2022

 Jahtisyksy alkaa

28.8.2022 Päivitys

Viikolla kävimme Rockyn kanssa metsässä keskiviikkona. Tietä myöten 350 metriä ja siitä pellolle. Sitä noin 100 metriä ja 90 asteen suunnanvaihdossa ja haukku alkoi. Sonni oli kuullut auton äänen, joten läksi loikalle. Hirvenperässä 2,5 km ja saimme koiran pois tienylityksessä. 
Tänään sitten sateessa kävimme myös treenissä. Koko yön satoi vettä, joten ajattelin, että nyt ei löytyisi hirveä, vaan saisi muuten juosta. Mutta kuinka väärässä olinkaan taas. 
Tosin kuviosta näkee, että nenä sai tehdä märässä metsässä töitä kovasti. Nuolen kohdalta kuitenkin hirvi löytyi ja ehdin sopivasti koiran eteen. 6 km matkoja tänään. 
Hyvin vanha koira vaan jaksaa puurtaa. jk. haukkulaskuria piti säädellä, otti reilusti risuosumia. Lähtötaso oli 194 ja kun tiputin 182, niin loppui risuosumat. Trackerin virrankulutus on nyt positiivinen yllätys. Kolme käyttökertaa ja akkua vielä 60% jäljellä. Eihän ne pitkiä juoksuja ole olleet, mutta tiheällä päivitysvälillä pidämme ja välillä tulee soitettua pantaan. 


21.8.2022 Päivitys

Aamulla oli kosteutta maassa paljon ja lämpötila 15 astetta. Päätimme juoksuttaa hieman Rocky -koiraa. 
Laskin koiran tietä myöten juoksemaan ja muutama satametriä se jaksoi tiellä paahtaa, kunnes poikkesi metsään. Kiertelyä ja kaartelua, jolloin ajattelin, että joku jälki oli löytynyt. 
2,7 km hakulenkki ja sitten kajahti haukku. Siihen löytöpaikalle jäivät haukkuun ja puolentunnin aikana siirtyi vajaa 100 metriä. Sitten kävelin siihen lähistölle ja annoin huutokarkon. Siirtyi ehkä kilometrin ja jäi uudelleen haukkuun. Siinä ehti puolituntia haukkua, kunnes pääsin viereen ja kovasti mölyten pistin hirvet liikkeelle. Tarkoituksena oli karkottaa sen verran, että autolla päästään jostain hirvien ja koiran väliin. 
Lopulta se onnistui ja koira kyytiin. Matkoja kaikkiaan 7 km ja haukkuaikaa 62 minuuttia. 
Se oli hyvä treeni kuntoa ajatellen. 

18.8.2022 Päivitys

Sorsajahtiin en mene, enkä karhujahtiinkaan. Varsinkin kun viherääliöt ovat tehneet kiusaa ja valittaneet jo myönnetyistä karhuluvista ja munaton hallinto-oikeus on tietenkin lepsuna lähtenyt viherääliöiden kelkkaan ja laittanut myönnettyjä lupia täytäntööpanokieltoon. 
Sanon vain näin kerran, että viherterrorismi saanut liikaa valtaa Suomessa ja meidän pääkanisteri se vaan bilettää lähes taju kankaalla. On tämä v**tu hieno maa asua. Ja nyt joku alkaa volista, että voithan sinä muuttaa. Niin voinkin ja se tulee tapahtumaan lähivuosina, kunhan eräitä asioita saadaan hoidettua. Siihen asti on vaan kasvatettava k**pää ohtaan ja seurata punatulkkuhallituksen tuhotöitä.
No se valituksesta, lauantaina aamuyöstä ajattelin laskea Rockyn tästä kotiovelta laillisesti juoksemaan. 
Kesän aikana koira lenkkeili reipasta kävelyvauhtia noin 800 km, joten pohjakuntoa on saatu pidettyä yllä. 
Näillä kuvioilla mennään ja laittelen kyllä päivityksiä kun jotain aina metsässä tapahtuu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti