lauantai 15. tammikuuta 2022

Kalastustammikuu 2022

Kirjolohen lumoissa ja vähän muutakin kalastusta

27.1.2022 Päivitys

Tulipahan käytyä haukipilkillä lapsuudenmaisemissa, eli Liperissä. 
Aamulla pakkanen naputteli -17 asteessa, mutta eipä se meitä ukkoja haitannut. Tosin pakkanen hellitti -9 asteeseen päivän mittaan ja sen kyllä tunsi naamassakin selvästi. 
Neljän miehen voimin yritettiin kymmenistä rei'istä haukia, mutta heikkoa oli syönti. Siinä klo 11 maissa tuli lyhyt syöntipiikki, sillä minä ja Rautu-Reiska saimme lähes samaan aikaan hauet. Sitten se otti taas heikkeni. 
Tasuriin puri, ei tuttuihin luottovehkeisiin. 
Sain vielä yhden haukitärpin, joka kuitenkin päättyi karkaamiseen. Artolta hauki vei tasurin ja lopulta hän sai lohtuhauen, joten kolmeen haukeen ja puolentusinaan ahveneen reissumme päättyi. Mutta kiva siellä oli onkia ja välillä paistella makkarat. 
Keväämmällä uudestaan, kyllä siellä haukia on. Kunhan vain sattuu ruokailupäivään, niin rupee vavat taipuilemaan. 
Aina ne makkarat pitää paistella

Rautu-Reiska onkin Hauki-Hannu tämän 2,5 kg kalan myötä. 

16.1.2022 Päivitys


Nyt on hirvijahdit ohi ja aloitetaan valmistautuminen kirjolohen kiusaamiseen. Tuolla Kalaharri Outdoor Magazinen Kalastuslehti puolella esitellään kevättalven aikana useita uusia kirjolohipaikkoja. Koettakaa pysyä mukana tässä hulinassa.  
Viikon päästä aloitetaan rytinä Viitasaarella ja heti perään Iisalmessa. Lisäksi teemme iskun Liperiin haukipilkille. 
Myös merellä on tarkoitus käydä ahvenia etsimässä ja samoin tuossa lähellä Pyhäjärvellä. Tulee melkoisen kovaa settiä aina siihen asti kun jäät ovat lähteneet ja on aika avovesikaudelle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti