keskiviikko 5. toukokuuta 2021

Toukokuu 2021

 Meritaimenkausi alkaa Kokemäenjoella

10.5.2021 Päivitys

Olipa mielenkiintoinen kalastusreissu Kokemäenjoelle ja Kuokkalankoskille. Samalla tuli uudistettua uusi veneeni ja hyvinhän se kulki virralla, kuin lastu laineilla. 
Kelit jälleen kerran olivat viimeistä päivää lukuunottamatta melkoisen karseat. Kun räntäsateessa ja tulvavedessä yrittää saada ensikertalainen taimenta Kokemäenjoelta, ei ehkä kannata pyytää laittamaan ennakkoon perunoita kiehumaan. 
Kaksi taimentärppiä kuitenkin oli ja kolme kirjolohta saatiin veneeseen. Se oli aivan hyvä suoritus kuitenkin. 
Lohikalalla vene on siis uudistettu, jospa siihen kesällä nousee jalompia lohia sitten melkoisella rytkeellä. 
Kaksi päivää kalastimme melkoisina sisseinä Rautu-Reiskan kanssa Arantilaa, Tyniä, Kortetta, eikä yrityksen puutteesta voida meitä syyttää. Hätäisesti kävimme makkarat nuotiolla käristämässä ja taas vesi- tai räntäsateeseen sestomaan. 
Kun se etsitty taimen jäi jokeen, läksimme yrittämään etsittyä toutainta. Sitäkin olen ja kaksi vuotta aiemmin yrittänyt Kuokkalankoskilta parin päivän reissuilla. Tärppejä on tullut, mutta ei kuitenkaan veneeseen asti ollut vielä saapunut supersärkeä. Voidaan sanoa, että sen 500.000 heittoa täytyy heittää, ennen kuin touhutaimenen saa tarttumaan kiinni. 
Kelit asettuivat huomattavasti paremmiksi, eli näimme aurinkoa ja hieman lämpöäkin. Odotukset kohosivat sään parantuessa melkoisesti ja niinhän siinä kävi, että videolla nähtävä "touhutaimen" pääsi kuvaukseen ja sitten vapauteen. 
Ja jatkoa seurasi seuraavana päivänä, sillä ensin Reke nappasi maastopukuisen hookkanin ja sitten minulla väänsi vapaa toinen "touhutaimen" melkoisen riskisti. Ja niin sainkin maagisen 5 kilon rajan rikki ja naama oli vähän aikaa melkoisen muikeana. 
Kaikkiaan reissumme oli erittäin hieno ja saalistakin saatiin. Se on aina omassa kalastuksessa pääasia, ei näissä Suomen kalapaikkojen maisemissa ole mitään katselemista. Kalaa sitä yritetään, mutta ei kuitenkaan krpä otsassa, vaan tehokkaasti ja leppoisasti. 
Tässä muutama kuva reissusta. Hartsan toutain
Jari Tuiskunen kalasti Aku Isomäen kanssa ja muutama taimen ammattilaisten veneeseen nousikin

Aku souteli Jarin kanssa alapuolellamme ja näytti hieman soutulinjoja. Samalla imuroivat ottavat kalat meidän edestä pois. No ei vaiskaan, olisihan siellä niitä taimenia ollut, jos meistä olisi ollut ottajiksi

Arantilasta nappasimme kolme kirjolohta soutamalla kuitenkin

Toimittajat työssään Kuokkalassa

2,2 kg touhutaimenta Hartsalla kätösissä

Reken maastopukuinen hookkan törmäsi vieheeseen parhaalla toutainpaikalla
Katso video Reken haukiToutainennätykseni kirjataan nyt 5,1 kg kalalla. 
Puijari petti pari kirjolohta ja tässä oli myös taimen kiinni

Yöllä oli vesi laskenut pari metriä ja paatti olikin kuivilla.
5.5.2021 Päivitys

Huomenna torstaina avataan kesäkalastuskausi Kokemäenjoella. Kohteena meritaimen ja sivusaaliina ehkä kirjolohia, toutaimia ja kuhia. Tai sitten ei noista mitään ja vedämme kaksi päivää tyhjää. No perjantaina ollaan tässä paljon viisaampia. 
Viime keväänä Kokemäenjoen reissu meni enemmän kuin nappiin, mutta soudan omalla veneellä, kansilastina Rautu-Reiska. 
Perjantaina siirrymme sitten Kuokkalankoskille Lempäälään, jossa kohdekalana on toutain ja sivusaaliina ehkä kirjolohi. 
Nyt se siis kesä alkaa, vaikka odotamme lumisadetta torstaina niskaamme. Tai emme odota, mutta taidamme sellaista herkkua saada. Eipähän nuo säät ole tänä vuonna yhteisiä retkiä suosineet. Lumijoella käytiin pilkillä -33 asteen pakkasessa, joten paljon on kärsitty vilua ja nälkää. 
Mutta viikonlopun jälkeen tulee seuraava päivitys, kannattaa nyt pysyä kanavalla. Tästä sitä rupee kalapäivityksiä tulemaan. 
Puijari petti viime vuona tämän taimenen

Viime keväänä suurin taimen oli 5,2 kg (C&R)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti