torstai 20. elokuuta 2015

Lohikausi on ohi

Helteet hellivät - lohet eivät

Tenon kalastuskausi on osaltani ohi. Kausi oli kyllä omituisin, mitä nämä 11 kesää olen Utsjoella asunut ja Tenolla kalastanut.
Alkukaudesta ei tuntunut onnistuvan mikään. Sitten tulikin juhannuksen jälkeen kauden suurin lohi, 13,5 kg ja muutama muu kala. 
Kesän suurin ja Joonas vaappu

Heinäkuun alussa Alaskassa olikin kuningaslohi erittäin otillaan ja useita kookkaita lohia saimme suomalaisryhmän kanssa taisteltua kuiville. 
Alaskan jälkeen pääsin oikeastaan kunnolla Tenoa onkimaan ja johan se alkoi olemaan semmoista kun pitääkin. Kahden viikon tehokkaan pyynnin aikana sain 15 kalaa. Ei isoja, muutama lohi, pari jalkaa ja loput tittejä. 


Ja elokuu jatkui siitä mihin heinäkuu lopetettiin. Viikossa tuli vielä pari lohta ja kolme tittiä. Sitten kelit muuttuivat ja alkoi hiljaiselo. Muutama päivä ennen lopetusta sunnuntaina 16 päivä oli kolme tapahtumaa, joista yksi oli ihan kelpo kojamo KAP vaapussa, mutta sekin viiden minuutin väännön jälkeen irtosi. 
Mutta tärkeintä siinäkin oli, että saatiin kala ottamaan kiinni. Kuten lohenkalastuksessa se yleensä tärkeintä onkin. Loppu onkin sitä samaa vanhaa, kelaa, pumppaa, kelaa, pumppaa...
Perheelle on lohta vakumoitu joulukaloiksi ja sillä hyvä. Teno antoi minkä antoi. Väkisin sieltä ei oteta. Eikä ole tarviskaan.
Rocky saa tänä syksynä kovasti vastuuta hirvihommissa

Nyt on aika keskittyä jahtihommiin ja sitä ennen viritetään koirat täyteen hirvivalmiuteen. Joten metsästysvastaiset voivat siirtyä suosiolla muille sivuille surffaamaan. Täällä haisee nyt ruuti ja pyssyt paukkuvat. 
Tammikuussa sitten siirryn Afrikan kalavesille kuukaudeksi ja kalastusintoiset voivat tulla takaisin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti