keskiviikko 5. elokuuta 2015

Testissä Redpepper IP68 -suojattu suojakuori älypuhelimeen


Testaaja: Jaska
Uudet älypuhelimet ovat hemmetin näppäriä kapistuksia, joilla voi käytännössä tehdä mitä vaan. Miinuksena lähes jokaisessa nykyajan älypuhelimessa on, että kerran pudotat sen maahan, niin saa lähteä kännykkä ostoksille. Vuosia sitten kun pudotti Nokiansa asvalttiin, niin hyvä ettei asvaltti haljennut. Toisena miinuksena näissä älyluureissa on se, että kun taivaalta pudottaa vettä, niin olet kusessa. Ne eivät kestä vesisadetta, joten tulee kiire juosta suojaan.

Itselläni on käytössä Samsung Galaxy Note 3 ja siinä on juurikin yllä mainitsemani miinukset. Sain E-Ville.comista testiin Redpepper IP68- suojakuoren ja tsekataanpas kuinka se toimii. En kuitenkaan ruvennut heittelemään puhelintani tai upottamaan veteen, mutta muuten kokeilin kuinka se toimii.

Note 3 on kooltaan suurimmasta päästä olevia älypuhelimia, joten ihan pikku kapula ei ole kyseessä. Puhelimessa on 5.7" kokoinen näyttö ja siihen kun päälle isketään suuri kuori, niin puhelin näyttää jo lähes pieneltä tabletilta.

Mitat ilman kuorta:
  • Korkeus: 15,2 cm
  • Leveys: 7,9 cm
  • Syvyys: 0,83 cm

Mitat kuoren kanssa:

  • Korkeus: 16,3 cm
  • Leveys: 9,0 cm
  • Syvyys: 1,5 cm

Käyttö:
Kuori napsahtaa napakasti paikalleen ja ei rupea itse irtoilemaan. Tuntuu erittäin tiiviiltä. Kuuluvuus pysyy edelleen hyvänä, vaikka puhelin onkin paketin sisällä. Pieni kätiselle ihmiselle tämä ei tulisi ikinä toimimaan ainakaan jos yrittää käyttää yhdellä kädellä. Pieni kätinen ihminen todennäköisesti ei alun perin hommaisikaan näin suurta puhelinta. Jo pienen käytön jälkeen kuori on tehnyt oman oloni hieman huolettomammaksi, koska enää ei tarvitse pelätä, että taskussa oleva puhelin rikkoutuisi niin helposti. Tämän lisäksi minun ei enää ole tarvinnut ottaa jotain minigrip –pussia mukaani, jos vaikka rupeaisi satamaan vettä.

Miinuspuoliakin kuoresta löytyy ja ensimmäisenä huomaan, kuinka takakuori on erittäin liukas. Se on todella liukasta muovia ja välillä tuottaa ongelmia, kun luuri meinaa livetä kädestä. Etukuoressa on kyljissä kumipuskurit, joita olisi myös jonkin verran toivonut takakuoreenkin. Toinen miinus on, että tässä puhelimessa mukana tulevaa kynää ei enää pysty käyttämään, koska se sulkeutuu kuoren sisään. Kolmas miinus on se, että näyttö on upotettu syvälle, joten aivan näytön laidasta on hankala käyttää puhelimen toimintoja. Viimeinen miinus on keskimmäisen näppäimen jäykkyys. Sitä pitää painaa oikeasti voimalla, että toimii. Puhelimen käytettävyys kärsii kuoren ollessa paikallaan.


Miinuksista huolimatta kyseessä on hyvä lisävaruste puhelimeen ja antaa sinulle vapaamman mielen puuhastella. Voit ottaa puhelimen huoletta mihin tahansa, eikä se säikähdä kolhuista tai vedestä. Kestää vettä aina 2 metriin asti. Itselleni tämä ei todennäköisesti ole sopiva vakituiseen käyttöön, vaan otan mukaan kun mm. lähden lasten kanssa puistoon tai vaikka pihahommiin. Itse voisinkin suositella ihmisille, jotka liikkuvat paljon luonnossa. Metsästäjille ja kalastajille tämä on ehdoton lisävaruste puhelimeen. Enää ei tarvitse hommata puhelinta sillä tavalla, että pitää ostaa se ns. iskunkestävä malli kuten Samsungin X-Cover, jotka ovat omasta mielestäni paskoja. Nyt voi hommata kunnon puhelimen ja siihen kunnon suojakuoren.

Tässä linkki, josta löytyy kaikki saatavilla olevat Redpepper -suojakuoret:
e-ville.com - Redpepper

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti