tiistai 26. toukokuuta 2015

Ruotsin sikoja etsimässä

Villisikaa RuotsistaKeväinen villisikajahti on mielenkiintoista, sillä yöt ovat varsin valoisia Etelä-Ruotsissakin ja riistaa on runsaasti. Niinpä kevyt iskuryhmämme ajaa hurautti 1.400 km Haaparannan kautta Våsterosin lähelle jahtiin ja käytimme kolme iltaa tehokkaasti tornissa istuen. 
Saalistakin saatiin sen verran, että villisiankinkkua neljässä taloudessa kärvennetään joku kaunis päivä, vaikkapa juhannusaattona.
Tornit olivat erinomaiset ja ruokintapaikat hyvin varustetut. Automaatin rämähdys määrättyyn aikaan saikin äijän terävöitymään ja odottamaan illalliselle tulevia sikoja. 
Kesä oli Etelä-Ruotsissa pitkällä ja sioilla ruokaa jo muuallakin, mutta varsin hyvin siat löysivät tiensä myös automaateille. 
Paikka on viihtyisä ja riistaa hyvin. Elokuun lopulla on tarkoitus lähteä uudelleen samaan kohteeseen ja tuolloin on mahdollisuus metsästää mm. saksanhirviä ja kauriita sikojen lisäksi. 
Tämä kesikko tuli luodin vaikutusalueelle hyvissä ajoin jo valoisassa. Vakaasta tornista (taustalla) sain suorittaa rauhassa tähdätyn laukauksen ja näin saatiin riista kivuttomasti kaadettua ja talteen.x

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti