lauantai 28. joulukuuta 2013

Teehetki – Eskimo yhden kupin haudutuspussi

En ole ikinä tykännyt juoda kahvia, mutta silloin tällöin tulee talvisaikaan juotua kupillinen teetä. Erilaisia teelaatuja löytyy omastakin kaapista jo lähes riesaksi asti, mutta sieltä niitä tulee tasaisin välein käytettyä. Pääasiassa nämä teet ovat pussiteetä, mutta seassa on muutamia ”irtoteepussukoita”, joita olen lahjaksi saanut. Sitten tullaankin suureen ärtymystä aiheuttavaan kapistukseen, joita kaapistani löytyy myöskin monenlaisia. Eli tällainen metallinen ”siiviläsysteemi”, johon nämä irtoteet laitetaan ja sitten upotetaan keitettyyn veteen. Nämä kyseiset vempaimet jäävät sitten pitkiksi ajoiksi lojumaan ties minne ja muutamat niistä on melko ärsyttäviä pestä.

Tee siiviläsysteemit on historiaa...
Sainkin testiini tällaisia Eskimo yhden kupin haudutuspusseja ja saman tien lensi mäkeen nuo metalliset kapistukset. Tai ei ne mäkeen lentäneet vaan vein ne pojalleni riesaksi siis iloksi. Tämä haudutuspussi on ollut itselleni erittäin kätevä, koska on jäänyt kokonaan tämä tiskaaminen pois, josta muutenkaan en välitä.

Näillä eväillä lähtee...
Eikun vaan laitat irtoteet pussiin ja pussi sitten kuppiin. Huom. Mielellään vielä pussin suu ylöspäin Heh! Sitten keitettyä vettä sen päälle ja tee valmistuu, kuin tavallisesta teepussista konsanaan. Tämän jälkeen voit heittää koko pussukan teenlehtineen, vaikka biojäteastiaan.


Teet pussiin...
vettä perään...
pussi veks...
ja ääntä kohti...
Loppuun vielä pieni vinkki. Kun olet laittanut irtoteen tuohon pussiin, niin älä pyöritä pussia kiinni. Jos näin teet, niin pöydällä on teet. Eli anna pussin olla ihan auki.


Ei näin! Tee kiipeää pöydälle ja sitten lainehtii pöytäEi kommentteja:

Lähetä kommentti