perjantai 1. tammikuuta 2021

Kalastuskausi 2021

 Pilkkimistä tammikuu 2021

24.1.2021 Päivitys

Ajelin aamusta tosiaan Varjakkaan ja pikkuinen pakkanen oli ilmestynyt kaveriksi. Sellainen -6 astetta, ei tuulta. 
Rannassa oli varmaan jo 100 autoa ja ukkoa eli akkaa merenselkä mustanaan. Ei ollut mitään hajua, mihin tallustaa. Nimittäin lunta oli luiskalla sen verran, ettei autolla siitä tohtinut ajaa. Jos joku olisi ajanut, tottahan olisin bemarin heittänyt perässä jäälle. Nyt kun ei mitään tietoa mistään, niin otin hinaukseen ahkion ja läksin tallustamaan. 
Kävelin ehkä puolikilometriä tai vähän yli. Kartasta näkee kohdan.
Tein reiän ja ryhdyin heiluttamaan tasapainoa. Heti kävi ahvenet tökkimässä, mutta purua ei ollut. 
Vaihtelin tasureita ja viimein löytyi keltaoranssi Super Ässä, johon alkoi purra.
Sillä sainkin hitaasti mutta varmasti 25 kpl paistikarkeita ja sitten loppui syönti. 
Mutta tulipahan käytyä ja hyvä oli liikkua itse jäällä. Jäätä on noin 40 cm ja osittain jää on paljas. Pahoja ja kovia kinoksia on, joissa muutama mönkijäkuski jumiutti kulkupelinsä täysin. 
Nyt kun vähän tietää kohteita, niin eiköhän sitä viikon päästä uudelleen tule ajeltua tuonne. Siitä on hyvä ajaa sitten tänne Kalajoelle ja jatkaa veneen nakertamista. Näihin kuviin, lähden saunaan. 
Tuossa mää olin. Varmaan aivan väärässä paikassa, mutta kalaahan tuossakin tuntui olevan vaikka kuinka

Tuuletus ei toiminut lainkaan

Jonniin verran kuitenkin Super Ässällä


23.1.2021 Päivitys

Huomenna sunnuntaina on tarkoitus ajella Lumijoen Varjakkaan etsimään ahvenia. Kovasti ovat pilkkijät sieltä isoa ahventa raapineet mutta kelit ovat nyt melkoisen hurjia ollut. 
Viime talvena innostuin merellä tapahtuvasta pilkkihommasta ja siksi tässä nyt joutuu ajelemaan uutterasti tuolla perällä. 
Sieltä ei ole kylläkään pitkä matka sitten Kalajoelle venettä nakertamaan, se vähän säästää ajomatkoissa. 
Laittelen viimeistään maanantaina tietoa, kuinka siellä äijän kävi. Jäikö tiitiäinen pataan, vai rysähtikö kunnon potti. 


Tasapainoilla yritetään, ei ole toukkia ja pystypilkkejä edes sitten mukana. Jigejä virittelin myös muutamaan vapaan, niilläkin ovat saaneet hyvästi isoa ahventa. Nämä kuvat viime talvelta

12.1.2021 Päivitys

Käväisimme kollegani Jari Tuiskusen kanssa avaamassa pilkkikauden Lieksassa, Ruunalla sijaitsevalla Miikkulanlammella. Tähtäimenä kirjolohet ja isot siiat, mutta ei piiat. 
Reissusta tulee tarkempi juttu helmikuun Jahdissa&Kalassa -lehdessä, joten en paljasta paljoakaan nyt tässä vielä. 
Sen voin sanoa, että -17 asteeseen kiristynyt pakkanen toivotti kivasti tervetulleiksi pilkkikaudelle 2021. 
Uusia pilkkireissuja on sovittu helmikuun alkuun, tuolloin vierailemme Pyhännällä Iso-Ahvenjärvellä ja Kontiolammella. Targettina edelleen kirjolohet. Siitäkin tehdään juttua Jahdissa&Kalassa -lehteen. 
Jos keliä pitelee, niin ensimmäinen merireissu Lumijoelle on tulossa myös. Näin vanhana kuitenkin tahtoo tuuletonta ja vähäistä pakkaskeliä ainoastaan, että lähtökynnys ylittyy. 
Mutta näin on saatu kalastuskausi auki ja katsotaan kuinka se siitä jatkuuAloitamme uuden vuoden pilkkihommissa ja ensimmäisenä käväisemme Lieksan Miikkulanlammella kirjolohipilkillä 6-9.1.2021.
Siitä alkaa sitten armoton kylmänreiän tuijottaminen niin pitkään kun ilmastohörhöt antavat jäiden olla kestäviä pilkkijän kulkea. 
Olen asettanut tavoitteita tulevalle pilkkikaudelle. Tässä niistä tärkeimmät.
Ahven. Oma pilkkiennätys ahvenelle on vaivaiset 1,020 kg. Sitä on tarkoitus saada korotettua reilusti. Uskon että se onnistuu joko Hailuodossa, jossa tulen vierailemaan uutterasti kevään aikana. Tai se voi onnistua myös Pyhäjärvellä, joka on lähempänä kotia. 
Kirjolohi. Siinä ennätys on siinä 3 kg tietämissä, joten koetan saada tuon 3 kg rikki ja tarkka paino kalasta. 
Hauki. Viime keväänä tuli +9kg hauki, joten siinä voi olla vaikeuksia korottaa ennätystä. Kymppikiloa tavoitellaan, ei kuitenkaan isketä paineita paljoa niskaan.
Muita tavoitteita on päästä pitkästä aikaa rautupilkille, mutta tämä eräs hömpötys voi olla vaikeuttava tekijä päästä tunturivesille. 
Sitten tärkeimpänä että pääsöö vaan usein pilkille. Jospa saisi materiaalia vaikka uuteen kalastuskirjaan. Määppä tiijä tuota.
Mutta mutta, asiassa voep olla yksi mutta. Mikäli kevään aikana tulee olkapääleikkaus ajankohtaiseksi, niin ehkä pieni tauko voi tulla pilkkireissuihin. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti