tiistai 30. kesäkuuta 2020

Lohiheinäkuu 2020

Heinäkuu tuoksuu lohelta

9.7.2020 iltapäivitys

Sadepilvet seuraavat minua. Vaikka aurinko paistaa, silti sataa. Ja vain minun kohdalla. 
Jorma Ojanperä nappasi 15,1 kg naaraslohen juuri Kullekorvasta. Joku niitä silloin tällöin saa. 
Tämän viikon kalastus alkaa olla pulkassa. Huomenna vielä aamulla kopaisu ja sitten on lähdettävä etelään hoitamaan asioita. Täällä se onnistuu, mutta Utsjoella asuessa olisi siihenkin pitänyt anoa lupa älykeskukselta. Sieltä kun ei saa poistua ilman älykeskuksen hyväksyntää. 
Ja kyllähän se muutama vapaapäivä tekee hyvää, vanhus ei ole kone. 
Vesi laskee koko ajan. Ja lämpiää hieman. Ei paljoa, joten kyllä tuolla kannattaa soudella, kellä intoa on. 
Ensi viikolla palataan päivityksillä asiaan. Ellen saa jotain ensikäden tietoa joelta, pidän muutaman päivän taukoa täältäkin. 

9.7.2020 aamupäivitys

Jäi eilen iltapäivitys tekemättä, anteeksi. Vuoan kun ei ollut mitään päiviteltävää. Vähän näkyi pintomisia, sadepilvi roikkui ainoastaan minun päällä. 
Ja naureskelin Lampsuvannon odottajia issekseni. Tyhjä suvanto ja siellä vaan ukot töröttää heinikossa kuin sorsapassissa. Taas oli kolme venettä ja suvanto "täynnä". Mutta mikäpäs siinä jos mieluummin heinikossa töröttää kuin soutaa. Vapaa maailma, eikä siitä enempää tällä kanavalla.
Mutta tullaan tähän aamuun. Heräsin vasta 7.15 ja olin menettänyt kojamoyrityksen. Läksin kuitenkin soutamaan kämppärin rannasta ja soudin yksin Kullekorvan. Lampsuvannossa oli pari venettä, toinen sellainen vastavirtaan nousija. 
Sain yhden säyneen ja nivasta hauen. Ajelin Kullekorvaan, kun ketään ei ollut soutamassa. Korvan alaosassa punainen talon kohdalla rävähti lohi vieheeseen niin että lirahti housuun. Vapa oikein helähti telineessä ja siinä se. Nyt on kaksi peräkkäistä lohitapahtumaa päättyneet lohen voittoon. Sitä ennen kolme tapahtumaa minun voittoon. Peli on siis 3-2 Hartsalle vielä. Nyt pitää panostaa hyökkäyspään peliin, mutta vastustaja tasoittaa. 
Ei ole muuten ruuhkia joella, ellei niitä tuolla oottopaikoilla tahdo rakentaa. Ai niin, siitähän ei pitänyt enää puhua. Kelit ovat hyvät, vesi laskenut kaikkiaan nyt 10 cm ja lämpötila 15. Olosuhteet siis erinomaiset, mutta lohet vain näyttävät selkänsä ja uivat puis. 
Ei ole varmasti vieheistä kiinni. Joku muu tekijä vaikuttaa siihen, että kala ei pure kunnolla. Itse veikkaan vettä, eli sitä vaan on liikaa tällä alueella ja lohi ei pysähtele pitkäksi aikaa. 
Jatketaan harjoittelua illalla viimeistään. Nyt päiväunet ja sillee.
Eilisen illan tunnelmia Lampsnivassa

8.7.2020 Aamupäivitys

Joku herätti klo 5.00 ja virkeänä kuin väsynyt västäräkki läksin joelle. Pientä sumua, tyyntä ja kalantuoksua ilmassa. Vai tuliko se vielä eilisen kalan jäljistä veneestäni. No enivei, vaaput veteen ja airoja heilumaan. 
Kullekorvassa oli pari venettä, joten laskettelin kämppäriltä alas. Eiliseen vaappuun nappasi heti kohta ahven, joten kalahan siellä tuoksahti. 
Pääsin sinisen talon kohdalle ja näin ison lohen hätähypyn paikassa, jossa aiemmin viime viikolla näin asentokalan pärskähdyksiä. 
Suuntasin vieheitä pompun kohdalle ja niinpä vapa sujahti rivakasti mutkalle ja oikeni samantien. Selvä kojamon hyökkäys, kokemusta kymmenistä isoista kojamoista, jotka tekevät samalla tavalla. Kojamo ei vielä pure, vaan työntää päällään vaapun tieltään. Mutta tuo kala puree vielä. Jos ei minun, niin jonkun muun vaappua. Merkit ovat ilmassa sellaiset. 
Vesi kääntyi laskuun. Vesi on myös viileää edelleen. Isoa kalaa näkyy nousevan ja tulevat sukkasillaan keskivirtaa. Ehkä rantoja on turha soutaa. 
Uskon vahvasti että edessä on vielä hyviä hetkiä joella, ken kalaan lähtee. 

7.7.2020 iltapäivitys
Vettä sateli, mutta läksin kuitenkin. Soudin Haapasaaren ja pinnassa näkyi isoja kaloja. Keskivirrassa, joten siirryin soutamaan keskivirtaa ja siitä Lampsaaren reunaan. 
Muistan kun vuonna 2004 soutelin Lampsuvantoa, siinä sopi 22 venettä soutamaan. Nyt näytti 4 veneellä olevan suvanto tukossa ja rannoilla vaan odoteltiin. Ei tarvitse 500 metrin väliä alla soutavaan. Toki jos tahtoo hyttysenruokana rannoilla roikkua, niin mikäs siinä. Minä poika soutelin vaan. 
Keskivirrassa punaisen maton tasolla vasen laitavapa värähteli muutaman kerran. Joku tärppii, mutta sitten vapa suoristui. Vedin airoilla muutaman rivakan vedon ja sitten taipuikin vapa rumasti. Siellähän olikin joku. Loppu näkyy videolla, ei jaksa kirjoittaa. Huomaatteko jännän yksityiskohdan lopussa. Ei ole ennen käynyt ja taas kävi. https://youtu.be/Dknb4AEJViU
13,340 kg painoa ja pituus 106 cm

Wäylä -vaappu kelpasi
Ei kalpene Väylän lohenliha yhtään toiselle pohjoisen lohijoen kalalle. 

7.7.2020 aamupäivitys

Eipä ollut eilen illasta paljoa päiviteltävää. Muutama kala taisi soutajille tulla veneeseen. Ei mitään ilotulitusta, vaikka keli oli mitä hienoin. 
Aamulla nukuin ruhtinaallisesti 7.13 asti ja sitten aamupalan jälkeen joelle. Kaksi laskua Kullekorvassa ja yksi Putaanreiässä. Tässä tulos. 


Roskaa tulee jatkuvalla syötöllä
Ei näkynyt kaloja pinnassa ja pinnan alla olevat vaaput eivät osanneet kertoa tilanteesta. Tai kertoihan ne, ei ole innokkaita lohia. 
Jotenkin tuntuu oudolta, sillä kalaahan joessa pitäisi olla. Zombilohia ei ole näkynyt, mutta silti lohi ei tunnu purevan kovin hyvin. 
Ei heitetä kirvestä kaivoon, soudellaan vaikka hupia. Tosin selkä on kyllä erittäin kipeä, eikä istuminen tee hyvää. Jos reilun kuukauden kestäisi, niin sitten olisi ohi tämäkin souvi. Entistä vakavammin harkitsen kyllä lohiuran päättämistä tähän kesään. Jotenkin puuttuu tekemisen into. Puolihuolimattomasti tuolla tulee sestottua, kun ennen sitä meni millimetrin tarkasti kohteet läpi. Tai joku kipinä tähän hommaan pitää saada, muuten tää on lopun alkua.
Tätä ei pidä tulkita siten, että kun en saa kalaa, alan nilittää. Mutta kun niin moni ei saa kalaa, tunnen myötätuntoa tyhjää soutavien puolesta. Ja jos ympäriltä saisi porukat kalaa, sitä olisi kiinnostavampi soutaa, kun olisi mitä odottaa. Nyt tuo on robottimaista junnaamista, tyyliin ei täältä mitään kuitenkaan tule. Ei ole zombilohia, alkaa olla zombisoutajia.

6.7.2020 uuden lohiviikon päivitys


Taas alkaa uusi lohiviikko. Vähän murheellisissa merkeissä, nousulohilaskuri näyttää samanlaista käyrää kuin eläkeläismiehen vekotin yhden kerran jälkeen. 
Silti me uskolliset pukkaamme venheen vesille tuossa ennen klo 19 ja toiveikkaina ajamme jollekin lähtöpaikalle. Lohta ei saa jos jää rannalle ropsimaan (sisäpiirin juttu). 
Aamupäivällä uittelin vaappuja testimielessä. Olen väsäämässä isoa lohivaappu -juttua Jahdissa&Kalassa lehteen, elokuun numeroon. 
Kävin muuten salilla ja sen jälkeen hierojalla. Pellon Fysikaalisen hoitolaitoksen tiloissa Maija Rautio operoi ja voin sanoa, että vieläkin vuotaa vesi silmistä. Maijan mukaan ojentajat ovat melkoisen kireänä eli jäykkänä. Täsmennän että hieronnan kohteena oli käsien ojentajat, ei...
Mieleen tuli muutama Thaimaan hieromalaitoksen tyär, vaikka nyt ei häpiendingiä ollut tarjolla. Muuten ossoo pienikin nainen tunkea sormensa suuremmoisen tuskallisesti ihmislihaan. 
No joo, eiköhän käsivarret saa taas illalla liikuntaa, kun nousevassa vedessä tekee airoilla reikiä jokiveteen. Ei ole paljon noussut, 3 cm illasta. Saisi vaan kääntyä laskuun, muutamat paikat ovat liian isolla vedellä kalan pysähtyä. 
Vedenlämpö on namusti 13 astetta. Vaappujen uintiin on nyt syytä kiinnittää huomiota. Itse ainakin viritin tuijaavaa tirinätärinää muutamaan ja sitten epäsäännöllisen säännöllistä hakua. 
Laittelen sitten jotain rapsaa, kun tulen joelta. Jos jaksan. Kireitä siimoja kaikille onki-ihmisille, tulkoon lohiverkkoihin pahoja reikiä ja repeämiä ja syököön hylkeet kaikki rysät lankoineen päivineen. 

5.7.2020 iltapäivitys

Lohiviikko on saatu aurinkoiseen päätökseen. Nimittäin sade loppui ja aurinko katsoo saamattomia miehiä. 
Tänään ei näkynyt edes yhtään pintakäyntiä. Kämppärille tuotiin ilmeisesti vain yksi kala. Koko päivän aikana. 
Vesi on noussut ja ehkä tällä alueella on hieman liikaa vettä ja kala huilaa vauhdilla alueen ohi. Tää ei ole tietoa, vaan pelkkää pekulointia. Näin kuitenkin eräällä toisella lohijoella on käynyt usein. 
Ensi viikolle on luvattu sateita läpi viikon. Ei tartteis enää vettä jokeen. Saisi jopa laskea sellaiset 50 cm ainakin. Alkaisi kala pysähdellä ja niitä voisi paremmin tavoitella onkivehkeillä. 
Nyt kuitenkin rauhoitutaan jalkapallon äärellä.

Hartsa sai kivan kaverin

5.7.2020 päiväpäivitys

Koko yön satoi tosiaan vettä. Aamulla klo 6.11 heräsin ja läksin ongelle. Aloitin Kullekorvasta ja soudin siitä Haapasaaren, Lampsuvannon alas Puruskosken niskalle. Yhtään pintakäyntiä en nähnyt koko aikana ja ei myöskään vavat taipuneet. Varsin vähän sitä heinää tuli, vaikka 3 cm vesi nousi ja nousee koko ajan. Sillä vettä tulee taas taivaan täydeltä. 
Eipä kyllä kovin montaa soutajakaan näkynyt väylällä. Ehkä puremattomuus on pitänyt soutajat lämpimissä mökeissä ja odotellaan sään kirkastumista. 
Katsotaan, vieläkö ennen rauhoituksen alkua käyn soutamassa. Mukavuudenhalu saattaa voittaa.
                                                Ei nykäissyt Puruskosken niskallakaan
Tuli verkkomiehiltä tietoa, että lohta on tulossa rumasti ylöspäin. Ylitorniolla oli verkko -nimiseen syöttiin ottanut hyvin. Näin jopa valokuvan melkoisesta lohikasasta, joten ihan pienestä parvesta ei semmoista läjää oteta. Ja kossia on matkassa, joten kohta yksin kalastavilla voi olla nopea käynti joella, kun kossi räppää kiinni. Ja mikäs siinä, lohi se on pienikin lohi. Ei pidä väheksyä. Ken lohta syö, kossi on parasta syömäkalaa. Rasvatonta ja napakkaa. 

5.7.2020 yöpäivitys

Kyllä iskee vesipisarat vaununkattoon melkoisella ruminalla. Voi niitä jotka ovat joella. Tuskin tämmöisessä kelissä siellä on ketään. 
On ihme jos vesi ei nouse, nyt on 5 tuntia tullut vettä kaatamalla. Ja sehän tietää, että heinää alkaa virrata lissee joessa. 
Pellosta on pari kalaa kuulemani mukaan saatu. Vaikka näköhavaintoja on lohista varsin paljon. Mutta Kolarin puolelta, mm. Lappeasta on tykitetty huolella. Isojakin tuntuu tulevan jo Muonion puolella. Joten onhan sitä kalloo joessa, vaikka se ei jokapuolella napsi vaappuja suuhunsa. 
On myös kosseja ilmestynyt nousukalojen mukana jokeen. Kossi on siis pieni lohi, sellainen 2-3 kg korkeintaan. Loppukaudesta tulee niitä alle 2 kg kosseja myöskin. Nehän ovat pääsääntöisesti uroskaloja, joiden merkitystä kudun onnistumiselle on vähätelty etäviisaiden keskuudessa. Mutta oikeasti ne ovat arvokkaita mädin hedelmöittäjiä, joten niitäkin tarvitaan kutukantaa vahvistamaan.
Ulkona on muuten melkoisen pimeää. Tai voiko sitä sanoa hämäräksi, kun sankat pilvet ja vesisade tummentaa ilman. 
Aamuksi sateen pitäisi loppua, katsotaan pääseekö vielä soutamaan tälle viikolla.
Tässä myös lukemista yökyöpeleille ja päivännäkijöille. https://verkkolehti.jahdissakalassa.fi/jahdissa-kalassa-7-20/vaylan-niukka-alkukesa-1

4.7.2020 aamupäivitys

En mie ossoo ennee. Heräsin tunteeseen, että on lähdettävä ongelle. Taisi se tunne kuitenkin olla enemmän tuolla alakerrassa, kun näin eläkeläisenä jo on. 
Soudin yksin joella. Kullekorvasta Lampsuvantoon ei yhtään venettä joella. Keli oli hieno, kalaa nousi ylöspäin, mutta täkyseni eivät lohia kiinnostanut. 
Aamusta alkoi muitakin veneitä tulla kalaan, mutta eipä nuo tuntuneet osuvan yhtään paremmin. Lohi ei vaan halunnut purra. 
Soudin kerran Lampsuvannon ja -nivan. Kerran Saarenpudaksen ja kahdesti Kullekorvan. Olisi tuohon aikaan jo kalan ehtinyt napsia, jos sille päälle olisi sattunut. 
Vesi on 14 asteista ja nousu pysähtynyt. 
Tuli uusi Puijari testiin. Näpäkät värit on, pitää virittää uimaan lohelle mieleiseksi.

Luonto on muuten ihmeellinen. Telkkäpoikue uiskenteli veneen vieressä ja hauki yritti tavoittaa poikasia. Emotelkkä antoi kunnon lähdöt hauelle. 
Nyt tuossa varis nappasi räkättirastaan ja tappoi sen. Räkätin oma syy, alkoi ahdistella varista ja sai kokea karman näppäisyn. 

3.7.2020 iltapäivitys

Minä olen sokerista. Ulkona nimittäin sataa ja istun vaunussa ja tutkin yhdessä monsieur Hercule Poirotin kanssa murhamysteeriä. Kohta selviää kuka tappoi rouva Mc Kintyn. 
Välillä tulee vettä todella ramakasti. En siis lähde soutamaan, kön ei ole pakko. Nautin mukavista soutuilmoista ja hyvällä tahdollakaan tätä ei voi sanoa hyväksi ilmaksi. 
Yöunet on jäänyt vähän vähiin, joten heittäydyn lämpimän peiton alle ja katson mihin asti unta riittää. sanotaan myös että sateenropina vaivuttaa uneen, mutta tämä ryske ei sitä kyllä tee. 
Eiköhän joku lohen kanna tänäkin iltana kämppärin puntarille Vahva veikkaus on että näin tulee tapahtumaan. 
Kohta selviää murhaaja, olen itse vähän pihalla. Mutta Poirot on todella viisas. 

3.7.2020 aamupäivitys

Jovain se soudatti, mutta kyllä kannatti. Ajoin Lampsuvantoon ja kun oottopaikalla ei ollut ketään, niin rupesin soutamaan siitä heinäsaaren kohdalta keskivirrasta. 
Pode perään ja vapamies laski toista vaappua, kun Podea vietiin. Kala ei syöksyillyt, sillä selvisi että koukut olivat kielessä kiinni. 
Veneen vieressä pienet väännöt ja kala haaviin. Painoa 5,190 kg ja eipä tuo mikään tumma kaunotar ollut. Hyvässä lihassa kuten entinen rahaministeri, jolla on ne...
Vesi on 14 asteista ja vieläpä oli yöstä noussut 1 cm. Mutta nyt soudun aikana ei ollut mitään nousua vedessä tapahtunut. Kaloja näkyi muutama pinnassa. Aivan kämppärin rantavedessä nousi veneiden kohdalla lohi ylöspäin. 
Tästä on hyvä lähteä unille ja illalla joelle takaisin.
 Ari Putkonen sai elämänsä ensimmäisen lohiväsytyksen kokea. Tässä tulos.
Pode -vaappu toimii
https://youtu.be/jw-LJAZtEgo Tässä videota aamun touhusta


2.7.2020 iltapäivitys

Sää on mitä todennäköisin. Aurinko näkyy pilvien välistä silloin tällöin. Mietiskelyt on mietitty ja vaaput iltaa varten uitettu. Lähdetään yksi lasku ns. randomeilla, keliin sopivilla tietty. Värien mukaan. Hakua on laitettu vähintään riittävästi, enempi on liikaa. 
Veneitä näkyy painuvan iltasoudulle rohki paljon. Ehkä sieltä jostain välistä löytyy meille, savolais-karjalaiselle venekunnalle sopiva rako. 
Pieni muistutus vielä, että lähtöpaikat ovat lähtöpaikkoja, ei varikoita jotka ohitetaan soutamalla. Hyvin se sitten menöö. 
Ajatus on katsoa auringonlasku sekä nousu. Täällähän se jo tapahtuu, vaikka pimeyttä ei ole havaittavissa. 
Vesi oli aamusta vielä sentin noussut, mutta varmasti pysähtyy kohta. Kivaa iltaa kaikille.

2.7.2020 aamupäivitys

Heräsin toisen kerran tälle aamulle. Ensimmäinen herätys oli 3.30 ja eikun soutamaan. Sain samalla aikaiselta saunojalta, vai oliko mennyt vähän pitkäksi, tiedon että lohta oli saatu yöllä. Ja sainhan mää oikein kuvankin Jounin 8,9 kg lohesta. Sitten kämppärin kohdalta oli soutajalle tarttunut 13 kg lohi. Joten niitä saatuja kalojahan sitä piti lähteä tietty onkimaan. Joka on muuten sanalla sanottuna tuhoon tuomittu yritys. Eihän ne ota enää, puntarissa kiikkuvat, onkeen enää. 

                                                Nätti on lohi ja juuri jokeen noussut
No eihän me niitä saatuja oikeasti menty onkimaan, vaan saamattomia. Ja saamattomiksi ne jäivätkin. Ei nyppyä, vaan pelkkää lohenhyppyä, saatiin kokea. Mutta tutulla linjalla jatkettiin. Roskia vaan kerättiin yksi heinäseipäällinen. Heinää nimittäin kulkee melkoisesti joessa. 
Vesi oli eilisestä noussut 5 cm, kokonaisnousu on rapiat 20 cm. Nousu on hidastunut ja veikkaan että kääntyy laskuun vielä tänään. Silloin pitää olla joella. Vanhan kansan mukaan lohi nappaa silloin. LÄmpötila jokivedessä on omassa mittauspaikassa 15 astetta, joka alkaa tuntua jo hyvältä. Kunhan lohetkin tajuaisivat sen, että nyt pitää Hartsan onkia purra. Ja Ranen, Tuomaksen, Antin, Antin jne jne. monen monen muunkin. Onneksi naisrintamalla saanti ei ole ihan näin heikkoa, tulisi väestökato pian Suomeen. Paitsi että mehän olemme "poikamiehiä", mutta mihinkäs tervekätinen mies naista tarviikaan. Ite osaamme makkaratkin paistaa. Tervekätisyydestä sen verran, että 3 vuotta sitten hirven potkima olkapää alkaa taas osoittaa olevansa vielä kuvioissa mukana. Lääkäri sanoi silloin, että ehkä siinä vuosi menee, mutta kyllä se toipuu. Tänä aamuna piti vetää sellaiset pillerit, jotka kertoivat että toivuttu ei ole kyllä. 
Sitä näin eläkeläisellä on tuota vaivaa ja kolotusta. Se alkoi eilen, sillä 1.7.2020 ensimmäinen eläketili kolahti tilille. Kuulitte varmaan sen jysähdyksen. Mahtuikohan kaikki samalle tilille, vai pitääkö avata uusi. Kerran kävi niin, että pankinjohtaja sanoi, että tili on ylitetty. Sanoin sille, että avataan sitten uusi. 
No nyt mentiin taas sivuraiteille, mutta sivujen ylipäällikkönä ja styrankina minulla on siihen oikeus. Tiedän että vompatit lukevat tätä myös ja teille toivotan oikein lämmintä ja tuuletonta heinäkuuta. Täällä semmoista kelistä tykkäävät miljardit mäkäräiset ja hyttyset. 
Ja se toinen herääminen oli äsken ja aamupuuron voimalla täällä lässyttelen näitä juttuja. Hyvää päivää, lähden uuden savolaisen ystäväni kanssa käymään vielä mutkan joella. Hän varmaan ajattelee, että onpas siinä varsinaisen surkea lohensoutaja. Ja niinhän se nyt onkin, aivan oikein ajateltu. Vanhat meriitit eivät vaikuta mitään. Niistä ei kummoista lohikeittoa enää tehdä. Vuoan yritettään, jospa se vielä nykäsöö. 

Etäviisaiden mukaan ei saa treenata. Minä kitisen turhaa, enkä osaa kalastaa. Missähän nämä herneenkokoisilla aivoilla varustetut ihmisoletetut ovat kasvatettu. Tekovaiheessa ainakin lakanalle lasku on vanhemmilla mennyt pitkäksi ja roiskeet ovat kituutelleet ylävirtaan. Niinpä päätin vähän mietiskellä syvemmin, mutta eipä siinäkään avautunut muutamien kiima alkaa lässyttää heti, olkoon aihe mikä tahansa. Uskon että kun MINÄ, olen kirjoittaja, niin vompatit oikein saavat seisokin ja silmät kiiluen alkaa lässytys. Siihen löytyy lääke. Kirjoitan omalla nimellä faceen ja kun sen nimen näkee, kannattaa oman mielenterveyden kannalta siirtyä seuraavalle saitille. Ellei sitten masokismi iske kimppuun ja pakko päästä näkemään, mitä Matikainen nyt kitisee. Suon toki heille sen viiden sekunnin kliimaksin, jos se elämää yhtään parantaa. 
Että tälleen mietiskellään nyt. 
Mää vaan mietin, mitä mää mietin

1.7.2020 iltapäivitys

Soudattaa se kala nyt kovasti. Joitain kaloja ovat Pellon kohdalta saaneet. Ei mitään huimaa tykitystä. Jonkin verran näkyy nousevan kalaa, ei mahdottomasti nyt illalla. Uitettu on testivaappuja kyllä kovin uutterasti. 
Roskaa tulee aivan mahdottomasti. Muutaman minuutin välein pitää vaaput puhdistaa. Siksi Lampsuvanto soudettiin kahdella pellilläkin, ei tärppiä. Mutta mitäpä tuosta, väkisin kalaa ei oteta. Se seuraava tulee kun on tullakseen. Saa tuolla talven massakauden rasvat poltettua varsin hyvin keskikehosta. Aikaahan tässä tapetaan, että tulisi hirvikausi eteen ja pääsisi koiran kanssa metsään. Mutta päivä kerrallaan poltetaan aikaa ja joella ne tunnit tuntuvat juoksevan paljon nopeammin kuin vaunulla öllöttäen. Hyvää yötä, aamulla taas polttamaan tunteja ja rasvoja. 

Kullekorvaa soudetaan melkoisen uutterasti. Tänä iltana ei ihmeitä tapahtunut. 

1.7.2020 aamupäivitys


Yöllä alkoi se vesisade ja jatkuu vieläkin. Vesi on noussut 9 cm eilisillasta ja lämpötila vedessä on 16 astetta. Yöllä oli kalaa mennyt kovasti Lampsuvannolla. Nyt pitäisi kyllä kohta jo pärähtää vaappuihinkin.
Ajattelin lähteä sateeseen koittamaan, ei ole ruuhkaa ainakaan. Katsotaan miten heinäkuun lohikuviot tästä alkavat.
Nyt klo 12.30 vesi noussut eilisestä 13 cm ja roskaa tulee paljon. Laittakaa hyvät kalamiehet veneet kiinni nyt. Aamulla kämppärin rannassa vetelin useita veneitä ylemmäs. Ja samoin äsken piti kiskoa joitain veneitä taas. Vesi tulee nousemaan melkoisesti, ylhäällä on satanut ja sataa kovasti. https://youtu.be/jw-LJAZtEgo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti