torstai 30. kesäkuuta 2022

Kalastus heinäkuu 2022

 Lohiheinäkuu 2022

31.7.2022 Päivitys

Kävin aamusoudulla saksalaisten herrasmiesten kanssa. Ensimmäinen lasku ei tuottanut mitään, mutta toisella laskulla kävi mustaoranssia Puijari lohi tempaisemassa. Kolmesti vapa notkahti. Sitten ilkesi vielä käydä losauttamassa pinnassa kuin merkiksi; en mennyt halpaa, ähäkutti.
Vesi on noussut edelleen joitain sentttejä. En mitannut lämpötilaa, mutta tuskin ihmeitä muuttunut eilisestä. 
Katsotaan jos frouvan kanssa käväistään vielä joella. 
Sitten alkaakin seuraavat päivitykset elokuun lipun alla. 

30.7.2022 Päivitys

"Laukkanen ja syksy saa, mutta minä en" laulaa Jaakko Teppo. Voitte siis arvata, onko minun veneessä lohenverta. Joo, ei tosiaan ole. 
Mutta eilenkin lohimiehet kantoivat selkä vääränä lohia kämppärin törmälle. Ja isoja rötkyjä tietenkin. Siihen aikaan kun katselin televiissiosta Viidakkoperhe -sarjaa. 
Tänä aamuna ajattelin, että nyt en ainakaan nuku onneni ohi ja neljältä joelle. Näin jopa kaksi kalaa. Asentokala Kullekorvan alaosassa ja kirkas nousukala Lampsuvannon keskellä. Mutta eipä vapa taipunut. 
Vesi oli noussut 15 cm ja lämpötila 14,9 astetta. 
No sellainen päivitys sitten kuitenkin. Valitusta valitusta vaan. 
Illalla oli ihan kalakelin näköinen ilma. 

29.7.2022 Päivitys

Lyhyeksi käyvät nämä päivitykset. Aamulla kolme tuntia kalakelissä soutua. Ei edes nykyäkään. Se vaan nyt jostain syystä ei Pellon korkeudella lohi pure. Ylempänä puree kyllä hurjasti, joka ukko ja akka saa lohia, kläpit myöskin. 
Vedennousu ja -lasku pysähtyi, roskia kulkee hieman. Lämpötilaa en mitannut, sillä se on varmasti riittävän kylmää. Olosuhteet siis muuten hyvät, mutta vettä on metrin verran liikaa. Kaloilla lienee hyvät piilopaikat täällä. Yleensä isolla vedellä tämä alue on ollut heikkoa. Mutta kun vesi laskee, sitten voi alkaa hurjakin puru. Sillä on joessa kaloja, vaikka nousumäärät ovat nyt heikot. 
Käyn kuitenkin päivittäin kokeilemassa, jossain vaiheessa se alkaa popsimaan puuta, se lohi meinaan. 

28.7.2022 Päivitys

Eilen oli aivan tyhjää oma soutu. Tai no yksi tärppi, joka ei kuitenkaan päätynyt veneeseen asti. Vettä taivaalta tuli kyllä veneeseen asti liiankin kanssa. Onneksi Ursuit oli päällä, joten kuivana ukko pysyi.
Tänä aamuna en ole joella käynyt, tuulee melkoisesti. Katsotaan josko illaksi hieman tyyntyy.
Vesi oli eilen 16,3 astetta ja vedenlasku pysähtyi. Toivottavasti ei käänny nousuun, on tuota lientä ihan liikaa Pellon korkeudella onkia. Kalat ovat passiivisia. Riku nappasi kyllä illalla Lampsuvannosta rapiat 4 kg marjaan. Purus -vaapulla tietenkin. 
Hiljaisissa merkeissä päättynee heinäkuu. 

26.7.2022 Päivitys


Kävimmä Keski-Euroopan ystäväni kanssa kalassa. Lampsuvannon alaosasta, ns. nivanniskalta nappasi kala kiinni toisella käännöksellä. 
Kokematon kalamies omaksui nopeasti väsytystyylin ja sain koukattua vartin väännön jälkeen (otimma rauhallisesti asian) nätin kojamopojan kyytiin. Kala on herrasmiehen ensimmäinen kala kaikkiaan. Ei edes ahventa hän ollut aikaisemmin saanut. Joten kalastusura alkoi melkoisen huipulta. 
Puijari -vaappu sadekelin värissä pelitti nätisti. Eli jatkoa eiliselle. 
6,960 kg ja 92 cm


Ursuit on kyllä mahtava puku

25.7.2022 Päivitys

Alkaa heinäkuun viimeinen lohiviikko. Näyttäisi alkavan sateisena ja jatkuvan kylmänä. En osaa sanoa, mitä tämä tekee näille vähille kaloille. Kerrankin olen sanaton. 
Kai se pitää illalla käväistä joella soutamassa. Ilman paineita kuitenkin. 
Beduiinileiri jälleen hiljenee, äijät lähtevät Muonion lohiviikolle. Tosin Pantse tuli kalaan, joten taso ei ainakaan tippunut leirissä yhtään. Ehkä jopa nousi, sorry purtsi ja antti.
Jos tänään kokeilisi vähän viehevalintaa muuttaa. En tosin tiedä vielä, miten, mutta eiköhän se iltaan mennessä selviä. Siimat ainakin pitää vaihtaa keloihin ja hieman rasvailla rattaitta. 
Salillakin pitää käydä ja frouvaa käyttää kirjastosta. Pellon kirjasto saisi laajentaa kirjavarastoaan, kohta on kaikki luettu kertaalleen. 
Vettä sateli kun kävin soutamassa. Ja ei turhaan, erittäin pieni kossi, vain 1,36 kg nappasi Kikulia sen verran tiukasti että joutui haaviin. 

24.7.2022 Päivitys

Se on tänään muutaman kuukauden päästä jouluaatto. No niin, siinäpä tärkeimmät. Soutelin yöllä Putaanreiän ja Kullekorvan. Ei mitään mainittavaa. 
Riku sai, ilmeisesti, Lampsuvannosta 12,9 kg marjaan. Hyvä että jotain joku saa. Hieman väriä ottanut, sillä eihän täällä nousukaloja vaan ole. 
Voe voe tätä tilannetta. Ylempänä Lappeassa ja Muoniossa ongitaan myös alkukesän noususaldoa.


23.7.2022 Päivitys

Yöllä soudin klo 23.00 - 01.30. Ahventärppi, ei muuta. Vesi laskee ja roskia kulkee. Joku älypää oli niittänyt rantoja ja tunkenut karmeat heinäkasat jokeen. Sillä tavalla. Poissa silmistä, poissa mielestä.
Antti sai yöllä lohikalan. Ei iso eikä pieni, lohi kuitenkin.
Haapasaaren lähtöpaikan kohdalla losahti erittäin iso lohi pinnassa. Olin Leipiösaaren yläpäässä ja silti meinasi laineet kaataa veneeni. Ensin luulin että alapuolella soutavasta veneestä joku putosi veteen. Mutta lohi se oli. Pari muuta hyppyä näkyi, eipä paljon muuta. 
Ei auttanut edes uusi paita tuomaan lohta veneeseen. Mutta tulee se vielä ja parempi olisikin jos tulisi lohikunkkukisassa ja astetta vauraampi. Niitä tuntuu tällä alueella olevan useitakin. 


22.7.2022 Päivitys

Joki verhoutuu sumuun ja kaksi keihäsmiestä finaaliin. 
Nyt ei lohenkalastus nappaa yhtään. Joten en lähde soutamaan. Eikä uutta kalaa ole jokeen päässyt rysien ohi oikeastaan ollenkaan. Sillä pari päivää sitten nousumäärä oli 126 kalaa päivässä. Siis 126!!! kalaa. Ei se ole mitään. 
Jos soudellaan, niin frouvan kanssa käydään soutelemassa. Ei ole paineita saada lohta, onhan noita jokunen tullut jälleen. Eli yhtään lohikesää omassa historiassa, etteikö lohta olisi pakkaseen tullut. Vaikka sitäkin vompatit toivoivat. 
jk. ei ole muuten niitä uimaopettajia näkynyt. Volina vaan facessa kasvaa. Lienee monella kasvanut kyrpä ohtaan, kön eivät ole lohta saaneet. Silloin on Hartsalle helppo huudella netin takaa. 
Päivän ohjelmassa on kuitenkin punttisalia ja sitä mahdollista soutelua. 

21.7.2022 Päivitys 

Oli niin hieno ilta, että kävin soutamassa. Putaanreiässä linjan alla kävi joku tempaisemassa parsilankkua. Ei tarttunut kiinni. 
Sitten Kullekorvassa iso kojamo näytti roiskimisen mallia. Aivan vaappujen vieressä useita kertoja ilmaan. Ei vaan kiinnostunut vaapuista. Muutenkin kalaa kävi pinnassa melkoisesti.
Yöllä vesi pysähtyi ja kääntyi laskuun. 
Jospa se tästä vilkastuu, lohenotti nimittäin. 
Käytiin soutamassa. Jälleen sama parsilankku sai tuntea kalan suudelman. Mutta eipä ollut kielari ja kala meni puis. 
Vesi reippaassa laskussa ja lämpötila 15,7 astetta. Onhan tämä kalakeli ja kyllä näkyi pomppuja jonkin verran. Voep ruveta puremaan, jos ei tänä kesänä niin sitten ensi vuonna. 

20.7.2022 Päivitys

En käynyt aamulla joella. Ei ole hinkua tuonne tulvaan lähteä sestomaan. Antaa nyt veden pysähtyä ja kääntyä laskuun. 
Joitain kaloja, sieltä eli täältä, on saatu. Ymmärrettävää huono otti. 
Vesi on kylmää kyllä, mutta aika paljon liikaa sitä vaan on. Kalamäärään nähden. 
Mutta pidetään luppoa ja katsellaan urheilua televiissiosta. Menee se aika niinkin. 
Yli metrin on noussut ja vielä vaan jatkaa nousemistaan. Tuo vedenpinta nääs.
Käytiin auringonottosoudulla vaimoihmisen kanssa. Eli roskia keräämässä veneeseen. Vaikka ei ollut roskankerääjiä. Minkähän verran niillä tulee veneeseen roskia, joilla on siimoissa roskankerääjät. Varmaan tosi paljon. 
Vesi oli 15,1 asteista, siitä ei pitäisi jäädä otti kiinni. Kalaa vaan on turkasen vähän joessa. 

19.7.2022 Päivitys

Kävin illalla joella. Tunnin ehdin soutaa, kun kauimpana oleva Kikuli joutui kaltoin kohdelluksi. Vapa taipui majesteettisen rauhallisesti mutkalle kun kookas kojamo otti vaapun suuhunsa. Vedin vastaiskun ja kala läksi uimaan kohti venettä. Soudin kuin heikkopäinen ja samalla koetin ottaa muita siimoja vedestä. Vuorotahtiin soutaen ja kelaten sain kaksi vapaa pois kun kalavapa suoristui. Kojamo ei tarttunut kunnolla ja irtosi. 
Enpäs edes kironnut, sillä mitään en voinut toisin tehdä. Olisi vaatinut kaverin, joka olisi muita kelannut pois ja soutaja saanut koko ajan pidettyä vauhtia yllä. 
Näin on tapahtunut Tenolla monia kertoja. Iso kojamo ottaa vaapun suuhunsa ja puree sitä tarttumatta kiinni. Nyt oli peräkoukun saanut osittain litistettyä. 
Vesi nousee koko ajan ja joitain kaloja näkyi illalla loiskahtavan. Yksi ahven ja hauki oli muuten saldona ja heinähäkillinen roskaa. 
Lämpötila vedessä eilen 16,5 astetta, joten purra pitäisi muukin kala, jos sitä joessa olisi. Alle 500 kalan päivänousu sulaa tuohon vesimäärään melkoisen ketterästi ja kovasti joutuu etsimään kalaa nyt. 
Mutta ei lannistuta, voihan tuolla käväistä silloin eli tällöin soutelemassa. Jossain vaiheessa joku tarttuu kiinni kuitenkin taas. 
Tässä Kikulissa oli alkukesästä lohi kiinni myöskin. Viime kesänä tällä pari kalaa sainkin, joten uinti ja väri on kohdillaan. 

Käytiin frouvan kanssa aamulla Putaanreikä ja Kullekorva soutamassa. Vettä on kuin alkukesästä ja roskaa kulkee vallan tuhottomasti. 
Kaloista ei mitään havaintoja. Oiskohan kovasti viilentynyt ja korkealle noussut vesi lamaannuttanut kalat passiivisiksi. 
Vesi on 15,2 astetta ja 80 cm noussut ja nousu jatkuu. Veneisiin kannattaa taustapeilit laittaa, sillä monenlaista tukkia ja muuta puuta sieltä tarjoutuu kyytiin. 
Nyt odotamme mielenkiinnolla seuraavia nousukäyriä, varsinkin niitä, mitkä ovat tämän tulvan aikana tulossa. Jos niissä ei tule pomppausta, on kesä taputeltu nousukalojen suhteen. Sitten ongitaan vähiä kaloja väljästä liemestä. 
Rantojen raivaus onnistunut yläjuoksulla. Eihän niitä tarvii korjata pois, kyllä virta vie!
Tuli pikatoimituksena uusi Kikuli. Sitä piti tietenkin uittaa laiturilla, että saisi pelaavan käynnin. Ja sieltähän syvyyksistä hyökkäsi kala vaapun kimppuun. Että toimiva väri tuntuu olevan ja pääsöö avauskokoonpanoon. 
1,195 kg säynettä ja uusi Kikuli
Punkit ne ovat riesana hämpsylläkin. 


18.7.2022 Päivitys

Hupsistakeikkaa kun vesi nousi hurjasti. Nälkätulvaksi näitä sanottiin aikoinaan. Läksi lohet nimittäin alajuoksulta liikkeelle. Saas nähdä miten nyt käy, onko lohia edes lähteä liikkeelle. 
Ainakin 50 cm on noussut vesi tällä hetkellä. Veneitä on saanut kiskoa ylemmäs useita kertoja. 
Vedenlämpötila ei ole vielä tiedossa, mutta pitää käydä mittaroimassa kohta. 
Pitää käydä illalla onkimassa, sittenhän tuon näkee, että onko kala aktiivinen. 
Oli eilen tästä läheltä saatu 11,3 kg kojamo, eli kun joella on, saattaa saada kalankin. 
Suunnittelin tässä päivän epistolan. 
Eli seuraavaksi lähden käymään salilla tekemässä reilun tunnin treenin. Olkapäitä pitää saada leveämmäksi. Hyvässä vauhdissa on jo leviämässä juu. 
Sitten syödään hyvin ja monipuolisesti, eli lihaa monessa muodossa, kasvikset unohtaen. 
Syönnin päälle aina ramasee komiasti, joten painun tuonne vaunun makuuhuoneeseen ja suljen hetkeksi silmäni. Noin tunnin verran. 
Kun heräilen, nappaan jotain kivaa välipalaksi, ehkä pari kinkkuvoileipää ja tuoremehua lasillisen.
Käväisen rannassa katsomassa veneitä ja uittelen iltaa varten valmiiksi vaaput peliin. Mikäli on pilvistä, laittelen jotain tummaa ja jos ei ole pilvistä, laittelen jotain kirkkaampaa. Ajatukset ovat selkeinä päässä, nousevaan veteen pitää saada näkyvyyttä kaloille. Vahvistan ehkä uinteja ja värejä saa olla riittävästi. 
Kokeilen muutamat paikat soudella, joita ei matalamman veden aikana tullut soudettua. Se on voinut kala vaihtaa vähän kortteeria. 
Tämmöisillä ajatuksilla tässä nyt liikutaan. Saattaahan se olla, että suunnitelma B astuu voimaan, mistäs sitä tietää. 
jk. beduiinileiri on hiljentynyt. Olen rotumme ainoa edustaja tällä hetkellä leirissä. On jo ikävä teitä, tulkee pian takaisin. 
Vesi jatkaa kipuamista kohti rantatörmää. Eli siis nousee. Lämpötila tällä hetkellä 17,2 astetta rannassa. 

17.7.2022 Päivitys osa 2

Kansalaisten kalastustarinoita

Kyselin facebookista tavallisten kansalaisten kalastustarinoita ja lupasin arpoa kaksi Valhalla vaappua tarinoita lähettäneiden kesken.

Mukavasti tulikin tarinoita ja niitä tässä ohessa on tarjolla. Kuvauksen aloittaa Rene Räsänen ja tässä hänen kertomuksensa.

Terve! Osallistuisin Valhalla vaapun arvontaan tarinalla Torniojoen lohen pyynti reissusta.

Pari vuotta sitten oltiin Pellon alapuolella Arctic Campingissa. Silloin olin 14 v ja toista kertaa lohen pyynnissä iskän kanssa. Soudettiin pieni koskenpätkä alas ja loppuliu’usta aateltiin, että katotaan akanvirtaa, oisko siinä lohi lymyämässä. Juuri kun päästiin siihen, niin räikkä pärähti ja vapa taipui. Aloin väsyttämään sitä ja kun saatiin veneen vierelle, niin huomattiin että se onkin hauki. Sen jälkeen annoin vavan iskälle, jotta pääsisin reenaamaan koukkaamista, kun siitä ei ollut kokemusta, kun ei oltu lohta saatu. Koukkasin kalaa ja se jäi koukkuun. Nostettiin se veneeseen ja punnittiin niin painoa oli hieman alle 6kg ja samalla tuli ennätyshauki, että loppureissun vitsi että saatiinpas lohi mutta se on vaik camoasunen. Kolme vuotta tämän reissun jälkeen on tullut 3 kertaa käytyä Torniolla tuloksetta ja Oulujoella Merikoskella soutanut kymmeniä öitä kaudessa ilman lohta, toki on kaksi tärppiä ollut, mutta ennen kuin on kerinnyt ottaa vavasta kiinni, on irronut. 17v opiskelija tarvitsisi kyllä uutta vaappua pakkiin jos sillä pärähtäisi kiinni iso lohi.


 Valtteri Rontti lähetti videon kalastajaa syövästä asiasta. Videon laittaminen on tänne vaikeaa, mutta kerrottakoon että Valtterin tytär oli ensimmäistä kertaa, kun veneessä vapa taipui vankasti. Videolta aistii monenlaiset tunteet ja lopulta kaikki päättyi hiljaisuuteen, kala karkasi veneen vierestä. Tämä kuvan kala olisi varmasti lämmittänyt mieltä enemmän, mutta uskon että tapaus jää ihmislapsen muistikortille ikuisiksi ajoiksi. Jari Angeria kertoo taas seuraavaa.

Olen ikäni kulkenut väylän varressa, koska isäni on kotoisin sieltä ja tätä nykyä omistan sieltä pienen kesäpaikan. Enempi aika kuluu metsästykseen, olen kyllä käynyt Matkakoskella paljon katselemassa lohi hommia. Tuossa heinäkuun alussa kaverini Risto houkutteli et lähde matkaan Muonioon kalareissulle ja vähän irtiotto arjesta. Mietin päivän ja päätin lähteä, ei oikein ollut mitään odotuksia. Risto matkalla kertoi paikoista mitä on matkan varrella. Päästiin Muonioon, vene rantaan, kauppaan ja mökille laittaan illaksi kamoja.

Lähdettiin rantaan siinä klo 21 maissa, rannasta teki lähtöä vanhempi herrasmies. Kertoi tapahtumat et oli käynyt kala kiinni ja yhden laskun oli tehnyt. Tämä tiesi hyvää. Risto viritteli vaaput ja sain päättää puolet uistimista mitkä laitetaan :)Nakkasin ihan vitsillä et tähän ottaa eli HK Haba vihreään vaappuun. Kaikki valmiina lähdettiin ajaan ylös, kaverini tuumasi et lasketaan ihan rauhassa Ruotsin puolta.

Laskin vieheet väylään ja lähdettiin laskuun tietenkin pieni jännitys kun ELÄMÄNI ensimmäinen lohi lasku. Ehdittiin laskea noin 15min, kun reunimmainen kela alkoi soimaan ja kala hyppäsi kaksi komeaa hyppyä. Ja veti täysillä 168m. Samalla sekoitti pari siimaa mennessään. Onneksi oli kokeneempi kaveri matkassa, homma saatiin kasaan. Sitten alkoi elämäni yks mukavimmat ajat, sain väsyttää ite 14,5kg 112cm kalan.  Olin hämmästynyt kuinka paljon laittoi vastaan. Lopulta kala kyytille ja kaverini tuumasi onneksi olkoon ja koput vaihdettiin. Rannassa kuvat, perkkaus ja mökille fileroimaan. Seuraavana päivänä grillattiin vähän lohta kodassa, kaikki tuntui täydelliseltä. Lohi homma tuli jäädäkseen, olen katsellut jo veneitä yms. Katsotaan mitä aika tuo tullessaan!!Janne Leinonen kertoo seuraavaa. Syntyipä poika 9 vuotta sitten, Lauri nimeltään. Kalastajanalku jo syntyessään. Oli pilkkireissulla mukana jo kantokopassa. Sieltäkö lie innostus syntynyt kalastukseen. Kuvassa pojan ensimmäiset pilkkiahvenet. Ei haitannut pakkanen ja kova tuuli. Siellä oli pakko saada istua nököttää ja nypytellä. (Tähän ei varmaan tarvi kertoa, että iskä ei tuolla reissulla saanut mitään)


 Poika vielä ite halusi paistaa ahvenet syödä ne. Toisessa kuvassa pojan elämän ensimmäinen kala ikinä, näkeehän tuon naamastahi. Tämäkin otettiin ja syötiin.Ja haavimiehenähi poika on aivan mahdoton, yhtään kalaa ei oo karannu sen takia. Onhan se näin isänä ylpeä olo, kun poika on tykästyny kalastukseen. Siinä ei mene aika ja rahat hukkaan.Ompa poika voittanut itse väritykseltään suunnitteleman tasapainon ja vaapun ja kourallisen jigejä. Pojan pakkiin vaappu meniskin. Teemun tekeleet onkin jo tuttuja.Siihen liittyen on pakko kertoo, kuinka vaikeeta on markkinoida vaappuja. Oon varmaan yli 600 viestiä lähettäny ja koittanu vaapuntekijöitä auttaa tilausten saannissa. Todistettavasti yksi on johtanut pieneen tilaukseen. Kyseessä siis Valhallan ja Justiinan vaaput.

Ja sit vielä yks asia, hauska aina seurata, kun sinä oot facessa äänessä, kuinka ihmisillä menee tunteisiin sun kommentit. En ymmärrä ollenkaan, eihän sua rehdimpää ukkoa olekaan.

No kiitos vaan Janne, rehdisti tässä näitä lohihommia pitääkin viedä eteenpäin. Eihän tästä elämästä muuten tulisi mitään.Ari Maununiemi on lähettänyt tämän tarinan.

Taisto poika kinusi jo pitemmän aikaa, että pitäs päästä käymään joella oikesssa lohensoudussa, kun isi ei tähän mennessä ollu vielä matkaan ottanu. Noh sitte lähettiin Korpikoskelle fiilisteleen toissa päivänä. Hiljasta oli ollut joella, ku seurannut somessa teidän muiden touhuja. Sähkölinjan kohdalla sitte keskivapa taipui. Noin tunti ehdittiin soutaa ja virkeä 9.85kg marjas alkoi räikkää soittaa! Siinä oli nuori kohta 7v äijä ihmeissään, ku kerättiin vapoja pois räikän soidessa. Taisto hienosti sen aikaa souti ja piti venettä hallinassa, kunnes lohikeppi oli enää jäljellä. Juuri ennen tärppiä siinä watsup video puhelu käynnistyi kihlangissa samaan aikaan soutamassa ollelle Heikki Heiskari lle. Puhuttiin että olishan se kiva livenä kuunnella ja kattoa lohen väsytystä. Noh Heikki sai koko homman nähdä ja veneen touhut kuunnella livenä. Saipa sekin edes virtuaalisesti lohen veneeseen😅 ps sunnuntaina syödään 7v synttärijuhlilla tuoretta suolakalaa

 


Kaisa Lipsonen laittoi kuvan kera pienen tarinan. Ehkä kuva kuitenkin kertoo enemmän kuin satasanaa. 


Eilinen saalis. Ensin jännitti, nytkö nytkö... Sitten kuului kiroamista. Aikamoista väsytystä ja vääntöä. Lopulta tuli veneeseen. Jonkun perho oli näköjään myös kelvannut tälle ahmatille.

 

Kiitos kaikille tarinankertojille ja arpaonni suosi tällä kertaa Kaisa Lipsosta ja Janne Leinosta. Mielelläni olisi lähettänyt kaikille ja kymmenille muillekin vaaput, mutta tää on vähän kuin lottoarvonnassa. Kaikki eivät voi voittaa pääpalkintoa. Kireitä siimoja toivottaa Kala-Harri ja Herra Valhalla Teemu Kauppi.  

17.7.2022 Päivitys

Poikkinaintiajelut on suoritettu ja kämppärille laskeutui hiljaisuus. Hyvin meni rauhallisesti valvontayöt. Fiksua porukkaa. Ja olihan sitä urheilua katsottavaksi, joten rattoisasti meni yö.
Kävimme frouvan, ilmeisesti oman, kanssa soutamassa. Kön vesi oli noussut ja ajateltiin, että josko louhi purisi. 
No ei purrut ei. Vesi kuitenkin 17,7 astetta, että pitäisi jo purra. 20 cm noussut eilisestä ja nousu jatkuu koko ajan. Katselkaa veneitänne muuten. 
Ei yhtään pintakäyntiä näkynyt. Kovin tiheässä ei tällä korkeudella lohta ole. Se on nyt todettava. Ja asentokalat eivät isossa vedessä kovin helposti ärsyynny. 
Vaatisi jonkin verran uutta nousukalaa, mutta jos sitä ei ole mereltä tulossa, voe voe sentään. 
Mutta näillä on mentävä, sanoi mummo suvenhiihtosukset jalassa. 
Illat ovat hienoja, mutta veneet rannassa

Soutupepefestit eivät kuole, vaan muuttavat muotoaan. Ollaanpas kuulolla. 

16.7.2022 Päivitys

Ei pitänyt käydä ojalla, mutta kun koko yön satoi vettä, niin oletin että jokivesi olisi viilentynyt riittävästi. Mutta eipä ollut. 18,7 astetta oli, joten turhaa oli soutelu. 
Ennusteen mukaan pitäisi jäähtyä 16 asteeseen ja nousta 60 cm. Elämme jännän äärellä, toteutuuko kumpi eli kampi, vai eikö kumpikampikaan. 
Menihän tuo lapojen irrotteluna, joten juoma naamariin ja salille. 
jk. olin kämppärillä järkkärinä yön ja sana lienee kiirinyt Kittilän runkk. eikun Kittilän urheiluautoilijoille asti, niin rauhallisesti meni yö täällä. Vai olisiko johtunut rankkasateesta, joka piti juhlijat sisätiloissa. Määppä tuota tiijä. 
Oikeasti jokkisporukka on todella fiksua sakkia. Grillataan, maistellaan hyviä juomia ja kehutaan omia autoja. Hyvässä hengessä. Paitsi että ooppeli on paska, näin jossain keskustelussa olin kuulevinani. 
Voi olla että käväisen jopa katsomassa raparallia tänään, saas nähdä. 
Kivaa viikonloppua kaikille niille kahdelle lukijalleni, jotka jaksatte tuhat kertaa päivässä käydä täällä katsomassa päivityksiä, Eihän sitä muuten kertyisi pariatuhatta lukijaa/päivä. Minä lupaan jatkossakin kirjoitella mitä sattuu ja mistä sattuu. 
Niin notta uskotteko vai miten se kana pissii!!!!

15.7.2022 Päivitys

Ei ole joelta mitään kerrottavaa. Ykköskaloja ylempää on saatu, ei mitään mainittavaa. En käynyt joella, kuten lupasinkin. 
Ennusteet sään suhteen lupaavat sateita ja vedennousua sekä viilenemistä. Katsotaan nyt toteutuuko se. Silloin voisi ensi viikolla käväistäkin soutamassa. 
Kohta alkaa MM -kisat yleisurheilussa, joten siinähän ne yöt menevät sopuisasti kisoja vahtien. Ja alkuillasta katsotaan vinkupalloa. Varmaan kunto kasvaa itselläkin kohisten, sen verran paljon tulee urheilua televiissiosta. 
jk. nousukäyrät näyttävät edelleen 63 vee heteromiehen aamuseisokilta. 
Puukko- ja lahjapaja Sami Ahti valmistaa todella upeita puukkoja. Ei ole mies eikä mikään, jolla ei ole kymmentä puukkoa. Niinpä ajattelin tilata tämmöisen puukon itselleni ja nyt puukkoja on varmasti yli kymmenen. 

14.7.2022 Päivitys

Ei tule mittää. Kun ei nukuttanut, niin kävin joella. Vaikka sen lähtiessä tiesi, että tyhjää saa sestoa. No 3 ahventa sentään räpisteli vaapuissa. Ei edes pintakäyntejä lohista. Vaikka oli keli upea. 
Vesi kuitenkin 19,9 astetta, joten se siitä.
Nyt en käy joella ennen kuin vesi jäähtyy kunnolla. Onko se sitten elokuussa vai ensi kesänä, se nähdään lähiviikkoina, ehkä jopa lähipäivinä. 
Ylempää saavat ykköskaloja, ei mitään suoltojuhlaa. Joessa ei ole kyllä kalaakaan kovin paljoa, joten vähistä on vaikea raapia. Jos nousukäyrät eivät vilkastu, tämä kesä on taputeltu. Korkeintaan elokuussa voi yrittää sitä mahtikojamoa, jonka olinpaikka on tiedossa. Kossinpyynti ei nappaa sitten yhtään. Pikkukaloja saa mato-ongella savostakin. 
Menipäs valittamiseksi, vaikka tilanteelle ei täällä mahda mitään.

13.7.2022 Päivitys

En ole löytänyt järkevää syytä lähteä joelle. Joten olen ollut lähtemättä. En ole vettä mittaroinut, mutta villi veikkaus on, että jälleen olla +20 asteen tietämissä. 
Joitain kalakuvia on Muonion puolelta tullut. Ei kirkkaita kaloja, vaan hyvästi jo väriä ottaneita on saaliksi ykköskaloja tullut. Ei siis voi kehua saalista kukaan.
Täältä Pellon korkeudelta en ole kuullut kenenkään saavan, mutta eipähän sitä kaikkea kuulekaan, jos ei aina näekään. 
Saattaa ruveta satamaan tänään. Vesistöennusteet povaavat 40-140 cm nousua jokiveteen. Sekä lämpötilan tippumista sateiden jälkeen 15 asteeseen. No katsotaan mikä on toteutunut tulos, jos ensi viikolla kävisi soutamassa. 
Täällä loppuviikosta naidaan poikkinaintiajoissa. Pitäisi joskus käydä katsomassa sekin tekniikka. Lähetyssaarnaaja on jotenkin jo hallussa. 
Aika on kulunut salilla ja illalla on katsottu vinkupalloa. Suomen valmentaja mokasi eilen pelin pahemman kerran Tanskaa vastaan. Siinä missä Tanska teki 4 nopeaa vaihtoa ja painoi tuoreilla jaloilla pallon Suomen maaliin, tämä huuhkain, eikun helmari peluutti vanhoja mummoja. Jos ei ossoo, ei ansaitsekaan voittoa. 
Tuli EPT -vaappuja testattavaksi. Näyttäisi hienoilta väreiltä, pitää käydä rannassa uittamassa. 
Uittosessio antoi hyviä tuloksia ja kunhan tästä kelit paranoituvat, niin varmasti pääsee setti uimaan.

12.7.2022 Päivitys


En käynyt eilen joella, enkä aamullakaan. En koskaan ole tykännyt turhasta toiminnasta ja nyt soutu on todella turhaa. Eikä nuo nousukäyrät lupaa kyllä kovin hyvää vähään aikaan. Lisäksi vesi lämpiää ja siinä sivussa ilmakin. 
Kun 500 kalaa nousee päivässä, se on kuin kusisi jokeen. Ei vaikutusta missään. Ja varsinkin kun uusin päivitys oli hieman yli 300 kalaa. Kummelia mukaellen; me ollaan niin hävitty tää peli. 
Odottelen kelien paranemista ja soutelen sitten, jos soutelen. Melkein joutaisi vaikka Savon sydänmaille, mutta kun on sovittuja tilanteita täällä, niin makaillaan sitten vaunulla ja käydään salilla. Lohenkalastus ei kyllä nappaa yhtään. 
Heräsin kyllä neljän jälkeen ja söin aamupalan, mutta kun katsoin ikkunasta ulos, niin päätös sänkyyn siirtymisestä oli helppo tehdä. Aurinko räkötti jo täysillä. Erään verkkopepen mielestä olen ammattivalittaja kun näistä kirjoitan. Jos spekulointi ja tilanteen esilletuonti on valittamista, niin sitten olen ammattivalittaja. Onhan sekin saavutus. Parempi olla ammattivalittaja, kun ammattivittuilija. 

11.7.2022 Päivitys

Jälleen uusi lohiviikko alkaa. Vai onko se lohetonviikko, kuten oli viime viikko. Toivottavasti ei, sillä johan tässä jaksaisi yhden, vaikka vähän isommankin, lohen väsytellä. 
Uusia Puijari -vaappuja tulee tänään testiin, katsotaan olisiko niistä pöydän putsaajaksi. Uusia Kikuleitakin on luvattu, saas nähdä joko tällä viikolla lähetys laskeutuu Pelloon. 
Asentokaloja, isoja, on tiedossa. Niitä meinasin muutamana aamuna ainakin jallittaa. Kun joki hiljenee, niin silloin. Vaikka tuskin tuolla kummoista ruuhkaa on nytkään, kun viikko aloitetaan. 
Vesi varmaan lämpiää tänään ja huomenna asteen pari, toivottavasti ei enempää. Luken laskurit makaavat hiljaa, siellä ei uskalleta ilmeisesti laittaa lukemia näkyville. Tilanne on lohimäärän suhteen huolestuttava. Tulevat kossit eivät pelasta tätä kesää enää. Katseet on suunnattava nousumäärissä seuraaviin kesiin. 
No onhan se noin 30.000 lohta merellä otettuna melkoinen lovi. Siellä niillä ei rysissä ole mahdollisuus kutea, täällä joella se lohi voi valita, ottaako onkeen vai tahtooko sekstailla. No mutta kuulemma ihmisten pitää saada kalaruokaa ja sitähän on rannikolla tarjolla. Erittäin edullisesti, muutama euro kilo saa merilohta pöytäänsä. Toivottavasti niin halpa kala maistuu, kun mulla ei ole vara syödä kallista jokilohta edes. Makkaraan täytyy tyytyä.

10.7.2022 Päivitys

Läksin ojalle, kun ei nukuttanut. Noin klo 2 oli vieheet vedessä ja kyllähän siinä vartin sisällä oli kalaa ilmassa melkoisesti. Ei kyllä yksikään siimanpäässä. 
Asentokalat pomppivat ja muutamassa tilanteessa talonisäntä antoi lähdöt pienemmälle, joka sekin oli yli 10 kg, jo väriä saanut kala. 
Vaappuihin eivät isännät eikä rengit ottaneet, mutta joku ruma päivä niin tapahtuu. Silloin aion olla mukana niissä kemuissa. Kirkkaiden kalojen pintomisia en nähnyt, mutta noita asentokaloja kymmenen eri kalaa ainakin roiskutti vettä. 
Vesi on pysähtynyt ja lämpötila 17,5 astetta. 
Facessa oli Torniojoki -ryhmässä valokuvakisa ja vain kaksi kalakuvaa tuli. Onnetar arpoi tämän kuvan voittajaksi ja voittajalle on tiedotettu asiasta. Hellevesi teki tepposet ja vähän tuli kaloja muutenkin saaliiksi ja toisaalta ei 10 lohivaappua ollut tarpeeksi iso houkutin lähettää kuvia. 
No näillä mentiin ja sillä hyvä. 
Anne Savukoski lähetti kalakuvan ja kuittasi sillä 10 lohivaappua. 9.7.2022 Päivitys

Olipa kuollut joki. Eilen soutua klo 21-23 välillä. Ei mitään, ei edes yhtään pintakäyntiä näkynyt. 
Tänä aamuna soutua klo 4-7 välillä, ei mitään, ei edes yhtään pintakäyntiä näkynyt. Kaveri heitti perhoa  Kirveskorvassa klo 22 - 7 välillä, ei mitään, ei edes yhtään pintakäyntiä nähnyt. 
Vesi oli 17 asteista ja pienesti vähenemässä. Pitäisi siis alkaa olla jo näppäysaika. 
Viime vuonna muuten tähän aikaan oli myös melkoisen hiljaista. 21 päivän paikkeilla alkoi sitten vavat taipuilla melkoisen rumasti aina sinne elokuun puoliväliin asti. 
jk. kuulin että alempana olisi verkkopepet repineet joesta melkoisia kaloja ja palio. En tiedä, sopiiko verkkokalastus missään muodossa lohijokeen. Tai tiedän sen verran, että katsokaa mitä Tenolla on tapahtunut. Että silviisii.
Joku sentään kantaa lohta beduiinileiriin. Miika Puitti uitti Puijaria ja sehän puijasi 6,6 kg kalan koukattavaksi. 

8.7.2022 Päivitys

Nukuinpas 11 tunnin yöunet. Joten en siis lähtenyt aamuyöstä ongelle. 
Verryttelysoutu käytiin naisoletetun kanssa soutamassa. Yksi 400 g ahvena oli saldona. Näimme pari kossia ilmassa, eli niitäkin alkaa kohta olla riesana. 
Vesi on tällä hetkellä 17,3 asteista, joten ollaan jo hyvissä lukemissa. Vesi on laskussa, ei paljon, mutta näkee kuitenkin rantakivistä alenemisen.
Jos sää sallii, ajattelin tänä iltana käväistä soutamassa. Ne yön rauhalliset tunnit ovat aivan mahtavia viettää joella. Ehtii sitä haudassa tai talvella sitten lepäillä. 

7.7.2022 Päivitys

Jurmua, jolla on useiden lohien päänahka Tenolta, kävi raapaisemassa joku aamulla

Kävin yöllä joella. Kun jostain syystä ei saanut unta, niin kahden maissa läksin soutamaan. Ilman lämpötila oli 9,4 astetta ja vesi 50 cm syvyydessä keskellä virtaa veden lämpötila 18,7 astetta. 
Joku kala kävi tempaisemassa terävästi viehettä kasvihuoneen kohdalla ja sitten näin Lampsuvannon isännän pinnassa. Ja se on muuten todella suuri kala. Tutussa paikassa nousi pintaan. 
Mutta onhan meillä kalauutisia, sillä Pensas Pekka ja Bansku Leena saivat 7 kg lohen Kullekorvasta, hienoa hienoa ja onnea. 
Kyllä se tästä taas virkistyy, yöllä satoikin jonkun tunnin ja kyllähän tuo jokivesi viilenee hyvää vauhtia. 
jk. kävin meillä asuvan naisen kanssa kalastamassa saatua kalaa. Eli pieni terapiasoutu aamu-unien jälkeen. Haapasaaren lähtöpaikan kohdalla neljästi räiskäytti asentokala vettä, mutta ei kelvannut meidän matoset. Jonkin verran hyppyjä näkyi. Vesi nyt 18 astetta. 

6.7.2022 Päivitys

Vesi jäähtyy, on jo pari astetta jäähtynyt pahimmista luvuista. Vielä joutaa 2-3 astetta jäähtymään, niin sitten voi lähteä kalaan. Voihan siellä käydä toki soutelemassa, onhan sekin hyvää lihastreeniä. 
Eilen tuli vettäkin taivaalta melkoisesti, jospa sekin vähän piristää. Ja yläperällä on melkoisen kylmät kelit luvassa, voi tuo muutama aste vedessä tippua hyvinkin nopeasti. Lunta on nimittäin Torniojoenlatvoilla Ruotsissa tuntureilla melkoisesti. Eli hyvältä tämä loppuviikko näyttää, vaikka lupasin sen tuhannesti, että en enää  ennusta. 
Näillä nyt, katsotaan mitä päivä ja päivät tuovat tullessaan.
Jälleen kesässä kaivautuvat esille ne tyhjänpyytäjät, joita harmittaa toisten saamat lohet. Heidän perusselitys onkin; "ei ole saalis tärkeää, vaan elämykset ja maisemat". Se vaan on niin vanha ja käytetty klisee, ettei varmaan enää nämä tyhjänpyytäjät itsekään siihen vakavasti usko. 
Kun meikäläinen sitten kalastaa, ja myös metsästää aina, saaliskeskeisesti (sitä vartenhan kalaan ja metsälle mennään, että koetetaan saada saalista), siitä alkaa näillä vompateilla kauhea volina. Yhtään lohta tai lihakimpaletta en ole roskiin heittänyt. Syöjiä löytyy aina. Ja olenpahan noita lohia vaihtanut setelirahaan niille, joilla se tuuri ei ole käynyt kohdalle. Hyvin on kelvannut. Mutta sekin on näiden nettivalittajien mielestä väärin. Niin tietenkin. Ilmaiseksi olisi pitänyt juurikin heille käydä viemässä.
Ilmoitan, ei ole ilmaisia lounaita. Minäkin olen elämäni lohista maksanut varmasti kahden omakotitalon hinnan. Että se siitä volinasta. 
Menkää ongelle, siellä voi sitä kalaa saada, ettei tarvii facessa vollottaa toisten lohista ja saanneista. Ai niin, eihän sekään takaa vielä saalista, kai sitä pitää jotain osatakin. 

5.7.2022 Päivitys

Käytiin hellesoudulla. Eihän sieltä mitään saa, muuta kuin aurinkoa. 
Lohia kyllä roiskutteli pinnassa vähän väliä. Niistä ei ole muuta väliä kuin se, että tietää kaloja joessa olevan. 
Veden pitää jäähtyä vielä 4 astetta, niin sitten seuraavan kerran joelle. Eli ehkä loppuviikosta, mikäli sääennusteet toteutuvat. 
Eipä tässä muuta tällä kertaa. 

4.7.2022 Päivitys

Uusi lohiviikko alkaa. Kovin suurin odotuksin ei alkuviikkoa ainakaan voi odotella. Lämmintä on vielä tiedossa, eikä vesi viilene hetkessä. Sen verran lämmintä lientä virtailee tuolla rantojen välissä. 
Loppuviikosta voi tilanne olla jo toinen ja lohi näppää paremmin kun keekki räppää. 
Vesi nousahti vähän ja nyt on pysynyt samassa tasossa. Vedennousu riippuu nyt paljolti siitä, kuinka yläperän sateet toteutuvat. 
Joku on kysellyt viehevinkkejä. Nyt voisi ajatella, että vaapuissa uinnit pieneksi ja vaapunkokoa voi pienentää. Silti pitäisi yhdessä vavassa olla kauhea mulkuttaja (sorry sanavalinta, tuli vaan ekana mieleen). 
Väreissä alkaa toimia kuparisävyt ja muutenkin tummia sävyjä voi kokeilla. Ja jälleen yhdessä vavassa joku perinteinen nousukalaväri, sillä koko ajan tuolta tulee kirkasta kalaa. Aina elokuuta myöten, kuten viimekin kesänä. Nyt kannattaa kokeilla ja kikkailla väreissä. Vesi on kirkasta ja silloin värit tulevat peliin enemmän. 
No menkääs illalla joelle sitten testaamaan näitä ja muitakin juttuja. 
jk. uusimman lohipäivityksen mukaan ollaan noin 29.000 lohta jäljessä viime vuotta. Osasyynä tässä on varmaankin tämä helleaalto, kun vesi lämpesi joessa liikaa. Lohet jäivät merellä rysiin sankoin joukoin. Katsotaan nyt mihin pylväät kasvavat, vai onko nousumäärät vähenemässä, kuten nyt pylväistä voi katsoa. Lohipylväät tuolta voi katsella nousukäyriä. 

3.7.2022 Päivitys

Ei tullut käytyä joella. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että veneeseeni ja siellä oleviin tavaroihin kajotaan ilman lupaani. 
Tahtoisin saattaa tietoon, että veneeni ja siinä olevat vavat ja muut välineet ovat yksityisomaisuuttani. Niitä voi käydä katsomassa, mutta en ole lupaa antanut nytkään kenellekään koskea. Yöllä oli joku erittäin erittäin itsetuhoinen käynyt "lainaamassa" kahta vapayhdistelmää. Olipa saanut vaapun jäämään pohjaan, kun siima oli sekaisin ja vaapunkoukuista yksi oli oiennut. Sanon vain kerran, että jätä seuraavan kerran väliin veneeseeni kajoaminen.
Tässä tilanteessa pätee hyvin vanha viidakon sanonta. Hartsa on hyvä hyville, mutta paha pahoille.
Vesi on jo noussut Pellon korkeudella. Lämmintä se vielä on, mutta suunta on hyvä. Nyt ilmakin viilenee ja jatkossa vaan paranee. Lohiuutisia ei ole kertoa, joki pitää omansa visusti turvassa.

2.7.2022 PäivitysEi mitään uutisia joelta. Ne vähät soutajat ovat saaneet olla rauhassa lohilta. Ja minä olen antanut lohien olla rauhassa minulta. 
Vaikka eräs ahmattikalastaja Rauman edustalta kertoo, että minähän se olenkin Väylänlohen suurin uhka. Ei ole kymmenettuhannet rysiin uivat lohet mitään sen rinnalla, mitä Hartsa vetää joesta. Tai muut jokikalastajat. 
Ihan vain esimerkkinä vuoden 2021 lohitilasto, joka kertoo saaliiksi tulleen 4208 lohta. Siihen voidaan lisätä tuollaiset 5.000 lohta, joita ei ole ilmoitettu (tuskin näin paljoa, mutta ollaan nyt reiluja kerrankin). Silloin ollaan jokisaaliissa vieläkin paljon alle siitä, mitä merestä otetaan. 
Mutta ahmattikalastajan on helppo uikuttaa. Saa vielä tukia siihen, että saa ryöstää lohikantaa. Hurraa Suomi, olet kyllä melkoisen tyhmä maa. 
No ei itketä enempää, sää on suojellut lohia Hartsalta ja kymmeniltä muilta vapakalastajilta. 
Vaunulla on käynyt paljon vieraita. Sopuisia vieraita, kenenkään kanssa ei ole tarvinnut painia. Niitä uimaopettajia tässä ollaan odoteltua, mutta uhkauksista vai lupauksista huolimatta, eivät ole saapuneet. Jos rupeaa ruuhkaksi asti niitäkin tulemaan, niin Mika respasta jakaa jonotusnumeroita. Minun vaunun kyllä löytää kysymällä ja jos ei taivu kysymään, niin ensimmäisen grillikodan jälkeen vasemmalle koivukujaa ja eka vaunu siinä etutelttoineen. Ennakkovaraaja pääsee ekana tatamille.
Tänään oli jo kylmä ulkona, kun lämmintä aamusta oli vain 22 astetta. Ja tästä se kylmenee, joten kenellä ensi viikolla on lohilomaa, voin taata että vavat taipuvat. 
Isoja asentokaloja on tutuissa paikoissa. Kun alhaalta alkaa pukata uutta kalaa reviireille, nämäkin mörököllit käyvät ahneiksi. 
Se on satavarmaa, että Pellon korkeudelta joku kepittää +20 kg lohen. Aivan siis varmasti. Sitä odotellessa lähden salille hakkaamaan säkkiä, ihan vain varmuuden vuoksi. Sitten jämerä punttitreeni, ihan vain varmuuden vuoksi. Joelle en aio lähteä tänäänkään. Kivaa viikonloppua.
jk2. laitettiin muuten vaunu myyntiin. Lohikoti

Tiedote

Historian viimeiset Kala-Harri soutupepefestit 13.8.2022 klo 00.00 - 17.00. Kisa-alueena koko Väylä. Punnitus SMK Camping Pello tai todistettu punnituskuva 0503302550 Harri. Nostetaan panoksia huimasti jäähyväiskisaan.
Pääpalkintona todella hyväkuntoinen Suzuki 6 hp perämoottori irtotankilla. Kakkospalkintona Paavo Mannisen veistämät airot ja hankaimet holkkeineen. Kolmospalkinto nostokoukku. Neloselle erittäin suuri lohiviehepakki vaappuineen. Salmonriver.fi lahjoittaa viidelle ensimmäisella lisäksi 100 e lahjakortit. Lisäksi paljon muita palkintoja. Lohisoppamaksu 15 e. Jokainen osallistuja tuo palkinnon mukanaan. Festeillä tarjolla lohisoppaa ja/tai muuta herkkuruokaa. Ilmoittautua saa ja pitäisikin nyt lähiaikoina. Yyveenä tai harri.kala@kolumbus.fi tai tuohon puhelinnumeroon viestinä, helisyttäen tms. jk. iltatilaisuutta ajatellen, olisi hyvä jos osallistujilla olisi jotain retkituoleja tms. mukana. Painimme istuinongelman edessä, mutta jospa näin tilanne saataisiin paremmaksi.

1.7.2022 Päivitys


Kävin soutamassa aamuyöstä ja kelihän oli aivan upea. Mutta vesi 22 asteista, niin eipä löytynyt sopivaa syöttiä lohelle. 
Nyt on hyvä aika suunnitella Lohenkalastajan elämää -kirjaa. Aloitin siis sellaisen kirjaprojektin, jossa on mukana kaikki lohenkalastustyylit ja paljon muuta. Tästä ei enempää, katsotaan miten projekti etenee. 
Ensi viikkoon se lohensaanti menee. Silloin on odotettavissa säässä muutos ja vesi kääntyy nousuun ja viilenee. Näin alkoi siis heinäkuu. 
Oli ilmestynyt uusia nousukäyriä, eikä vieläkään näytä hyvältä. Verrattuna siis viime kesään. Nyt ollaan 22.000 kalaa jäljessä viime vuotta. Tosin nyt on vesi paaaaljon lämpimämpää kuin vuosi sitten. Katsotaan nyt mihin tässä päädytään, mutta kovia käyriä pitää tulla, että päästään sinne 90th lukumäärään. 
En mene aamulla joelle. Ilmeisesti, sillä frouva ei tehnyt edes aamueväitä. Antaa veden kylmetä ja nousta, niin katsotaan sitten. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti