tiistai 12. maaliskuuta 2019

Vahvaa vääntöä Thaimaassa

Isoja ja vieläkin isompia fisuja


Thaimaassa käydessään voi harrastaa monenlaisia asioita. Yksi lienee se yleisin, eli, no joo, olkoon sanomatta. Sitten siellä voi makoilla allastuoleissa maiti- tai mätipuoli ylöspäin kärventämässä itseään. Sen voi tehdä myös rannoilla, jos on hölmöyksissään valinnut uima-altaattoman hotellin majapaikakseen. Lisäksi voi shoppailla helevetinmoisessa helteessä, kapeilla kujilla. "Halpahinta, terve terve" kaikuessa joka puolelta. 
Thaimaan reissulla voi myös käydä viettämässä aikaa useissa kalastuspuistoissa ja takaan että aika surahtaa rattoisasti ja sitä pintaa saa punaisen kautta ruskeaksi myöskin. Tässä vaiheessa varmaan joku älähtää, että tyhmää touhua on kalastaa ja laskea kala vapaaksi. 
No tyhmää tai ei, se kuuluu paikalliseen tapaan, ja sitähän on kunnioitettava. Ja toisaalta, mitä tekisimme 780 kg kalasaaliilla, jonka verran nytkin yhden päivän aikana käytimme vapautettavina. Ja varsinkin kun nuo kalastuspuistot ovat tehty juuri tätä tarkoitusta varten. Ostetaan kalastusaikaa ja näin ollen tuetaan paikallista yrittäjyyttä. (Suomessa on muuten varsin paljon samalla tyylillä toimivia istuta ja ongi -vesistöjä. Thaimaassa sen voi tehdä isommilla kaloilla ja lämpimässä näin sydäntalvella).
Emme siis pode omantunnon tuskia, vaikka matkustamme toiselle puolelle maapalloa vapauttamaan kaloja. Ei se ole ekoteko, mutta matkailua vaan ei voi kovinkaan paljon ekologisemmin tehdä valtamerien yli. Tästä ei mumista enempää.
Kippis vaikka kookospähkinä Smoothiella


Hyvin puree syöttiä

Vko 10 kävin perheen ja hyvien kavereiden kanssa Thaimaassa juhlistamassa Hartsa 60 vee juhlavuotta. Tänä vuonna tulee täyteen 60 vuotta syntymästä ja mikäs sen mukavampaa on kuin käydä jossain matkailemassa. 
Olin varannut myös kalastuspäiviä, sillä kaveripiiriin kuuluu paljon kalastavia ystäviä. Eivät tykkää makailla itseään grillaamassa, vaan ennemmin tekevät sen kalastuspuistoissa. 
Kävimme kolmessa eri kalastuspaikassa, Greenfield Walley, Elton View Fishing Park ja Bung Sam Ran -järvellä. Ja saalista saatiin monenlaisin eväkkäin. Ja isoja, tietenkin, sillä pieniä saa Suomestakin. 
                                                Greenfield Walley Hua Hinissä

                                                   
Bung Sam Ran Bangkokissa

Kyseisissä kalastuspuistoissa kalastus tapahtuu lainavälinein, jotka saa kalastuspuistosta. Samoin syötit ja mäskit, kaikki mitä kalastukseen tarvitaan. Myös oppaita on käytettävissä ja sitä suosittelen ainakin ensimmäisellä kerralla tuonne kalastusta suunnitteleville. 
Redtail Catfish kiinni Elton Parkissa

Itse kalastus on yksinkertaista siihen saakka kunnes se räjähtävä tärppi tulee. Sen jälkeen näyttämöllä on vain kalastaja ja kala, välissä siima, kela ja vapa. 
Kun sitten, joskus pitkäkin taistelun jälkeen, kala on saatu rantaan, onhan se upea tunne. Kalat nimittäin voivat olla isoja ja erittäin isoja. 
Joonaksen 81 kg arapaima

Sanoisin kymmenien reissujen kokemuksella, että päivä Thaimaan kalastuspuistossa vastaa suomihiihtäjien holmenkollenin 15 km perinteistä. Sillä erotuksella, että pitoja löytyy ja luistokin on kohdallaan. Ei tarvitse punttisalille lähteä väsytysjumpan jälkeen, takaan sen. 

Rautu-Reiska jumppaa tässä 15 kg redtailin kanssa. 

Kalastusmatkaa pukkaa käsiin

Järjestän tämän vuoden huhtikuun puolivälin tietämissä yhden kalastusreissun vielä Thaimaahan. Jos kiinnostaa, ota ihmeessä yhteyttä. Rakennetaan kiva retki, voin opastaa myös ensikertalaisia tämän jännän lajin pariin. Kysy lisää puh. 0503302550 tai harri.kala@kolumbus.fi. Uskoisin että voimme toteuttaa 3 kalastuspäivän ja 6 hotelliyön matkan lentoineen alle 1.000 euron. Hinta riippuu pitkälti lentohinnoista ja matkapäivistä. Ajatuksena kuitenkin, että matkustusaika painottuisi 15-24.4 väliselle ajalle, noin viikon pituisena. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti