lauantai 29. heinäkuuta 2017

Lohia välillä

Kuuma lohikesä jatkuu

Onhan tämä ollut kummallinen lohikesä. Toiset saa ja toisille annetaan. Kaikki eivät tietenkään aina saa. 
Omalla kohdalla on kalat kiertäneet hieman liian kaukaa veneestä. Tärppikeittoa on syöty viikon verran. Sokerina pohjalla oli "Pöyhösen" spurtti, joka meinasi katkaista selkärangan uutteralta soutajalta.
Meille kaverin kanssa tarttui mahtilohi kiinni Väyläniemestä ja hetkessä katosi siimaa rullalta sen 100 meetriä, minkä Markus Pöyhönen aikoinaan kipaisi Suomen toiseksi nopeimmalla ajalla. Siitä ristimme kojamon "Pöyhöseksi". Täydestä vedosta se sitten irtosi.
Balsamia haavoille ja lastaa selkärankaan antoi kuitenkin KH55 perhoon napannut kirkas ja väkivahva lohi, jonka vääntöä ylläolevista videoista pääsee katsomaan.
Ryssänlohia, eli kyttyrälohta eli Pink Salmonia ovat paikkapaikoin kalastajat saaneet paljon. Mikäli tuo tuttavuus kiinnostaa, niin nakkaa perhot viistämään matalien karikoiden päältä ja saat koukkuusi varsin hyvänmakuisen lohen. 
Nyt alkaa lohimiehelle hyvät ajat. Vesi viilenee ja pitkään jatkunut lasku pysähtyy. Ehkä tulevat sateet jopa nostavat vedenpintaa hieman. Tällöin suvannonvaihtajat lähtevät liikkeelle ja uutta kalaa voi jokeen vielä tulla hyvinkin. Ehkäpä ne kadoksissa olleet titit saapuvat vasta nyt jokeen. Sillä erittäin vähän on tittejä Tenossa tällä hetkellä. 
Näillä ropinoilla mennään, katsotaan kuinka meidän kunnon miesten ja naisten käy tässä taistossa. 
jk. odotahan vain "Pöyhönen", otit varaslähdön ja seuraavasta tulee punainen kortti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti