sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Action kameraan lisävarusteita

Ranne- ja olkakiinnike action kameroille

Säädettävä olkakiinnike on napakka ja erittäin käyttökelpoinen moneen kuvakseen.

e-villen verkkokaupasta löytyi käyttööni uusia kamerakiinnikkeitä Diel action kameralleni. Ensimmäisenä esitellään olkapäälle tulevan kameran kiinnike. 
Neopreenista valmistettu "liivi" on nopea sutaista päälle. Tarrakiinnikkeinen etuvyö kiristää "liivin" paikoilleen ja olkapään kohdalla on toinen tarranauha, jolla stemmataan sopiva napakkuus kameraa ajatellen. 
Kiinnikkeessä on myös kääntyvä alusta, jonka voi lukita haluttuun kohtaan. Näin kameran säätäminen onnistuu mihin suuntaan tahansa. Itse kamerakiinnikkeestä saa taas säädettyä pystykulman. Kiinnikkeen avulla voi ns. hands free -tyylillä kuvata oikeastaan mihin päin tahansa. Kamera kestää paikoillaan kovassakin menossa, vaikka menisi uimaan. Näkisin että varsinkin kalastajille ja metsästäjille tästä "liivistä" on apua. Otankin liivin kovempaan testiin Tsekkiin joulukuun alussa tapahtuvalle jahtireissulle. Lisäksi tammikuussa kalastan Etelä-Afrikassa kuukauden verran, joten silloin nähdään kuinka hyvin kiinnike toimii.

                                         RannetukikiinnikeToinen mielenkiintoinen kokeilu on saman valmistajan rannetukikiinnike. Nopeasti ranteeseen laitettava kiinnike on samantyylinen kuin yllä oleva. Kameran voi säätää kuvaamaan ihan mihin päin tahansa. Pyörivä, lukittuva jalusta on jämäkästi tuessa kiinni. Selfiet ja muut kuvaukset sujuvat hyvin. Kun Diel kamerassa on wifi ohjaus, niin kameran voi käynnistää kännykän kautta. 
Näitä kumpaakin käytettäessä oikeastaan vain mielikuvitus luo rajoja kuvauskohteissa. Näkisin että kalastajat ja metsästäjät löytävät tästäkin sopivat kiinnikkeet tutun otsapanta kiinnityksen rinnalle. 
Neopreenikiinnikkeet ovat hyviä myös kosteissa olosuhteissa. Ne eivät vety ja ovat miellyttäviä vaikka paljasta ihoa vasten. 
Yksi vika näissä kuitenkin on. Jos käytössä on vain yksi Diel kamera, joudut hankkimaan ainakin pari lisää. Siispä tässä on laitettava tilausta vetämään lisäkameroista. Mennääs ostelee!!!

jk. kannattaa muuten huomioida että nämä kumpikin kiinnike käyvät myös mm. GoPro kameroille. 

http://www.e-ville.com/fi/3158-action-kamerat  Löytyy action kamerat ja lisävarusteet


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti