sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Testi: WeLoop Älykello

KalaHarri.netin testejä kirjoittaa myös poikani Jaakko, joka toimii myös sivuston ylläpitäjänä. Tässä on hänen ensimmäinen testinsä.

WeLoop älykello
Maailma on pyörinyt älyn ympärillä, niin pitkään kun ihmiset ovat tätä planeettaa tallanneet. Ennen sitäkin on jo jollain tavalla älyä käytetty, mutta nyt viimeisten vuosien aikana tätä älyä on ruvettu tunkemaan erilaisten sähköisten laitteidenkin sisään. Puhutaan älypuhelimista ja äly sitä äly tätä. Itselleni uusinta älyä tuo E-Ville verkkokaupasta löytynyt älykello. Älykellot ovat tulleet lisävarusteeksi matkapuhelimelle ja näin ranteessasi on pieni älytietokone, jolla pystyt tekemään määritetyt asiat puhelimeesi ja välissä olevan yhteyden rakentaa Bluetooth. Kätevää vai onko ihmiset ainoastaan laiskistuneet ottamaan sen luurin käteensä?

Mikä?
Nyt testissä oleva Älykello on WeLoop –merkkinen 1,26 –tuumaisella näytöllä varustettu kello, joka tukee Android ja iOS –käyttöjärjestelmiä käyttäviä matkapuhelimia. Lähetään purkamaan asiaa sen pohjalta, että miksi tarvitsen tällaista laitetta?

Ensinnäkin päätarkoitus, eli itse kello tästä löytyy ja olen tottunut pitämään aikarautaa kädessäni, joten siitä löytyi jo tarve tälle laitteelle. Kellon lisäksi näen tulevat puhelut suoraan kellon näytöltä ja samalla siihen tulee kaikki valitsemani sosiaalisen median viestit. Olen kuukauden käytön jälkeen huomannut, että minun ei tarvitse pitää enää puhelimessani ääniä päällä ja kaikkia ärsyttävä luurin piippaaminen on jäänyt unholaan. Kello ilmoittaa tulevista puheluista ja viesteistä tärisemällä. Tärinä on, niin selkeä ettei sitä voi olla huomaamatta, mutta se ei kuitenkaan ravista samassa kädessä olevan kahvikupin sisältöä lattialle. 

Okei eli meillä on nyt kello, joka ilmoittaa jos joku yrittää tavoitella minua puhelimitse. Oisko jotain muuta? Kellon koko on plussaa, koska kyseessä ei ole ranteeseen liitettävä tiiliskivi, vaan koko on juuri näppärä. Tämän lisäksi itse kuuntelen musiikkia Spotifyn kautta, olin sitten töissä, autossa tai kotona. Tällä kellolla voin vaihtaa myös musiikkikappaletta tai iskeä vaikka musan pauselle.

Yksi suurista plussapuolista on myös ja tämä on kaikille teille hajamielisille ihmisille. Parilla napin painalluksella puhelin etsii kännykkäsi. Kännykkä rupeaa soittamaan musiikkia ja tärisemään, eli se varmasti löytyy jos se vaan sattuu olemaan samassa rakennuksessa. Musiikki soi, vaikka kännykkä olisikin äänettömällä.

Älykellon laturi
Puhelimeen ladattavan softan avulla voi kelloon valita haluamansa kellotaulun lukuisista vaihtoehdoista ja lennosta pystyt vaihtamaan kolmen eri teeman välillä suoraan kellostasi.

Tästä löytyy myös askelmittari, mutta mitä olen sitä testannut, niin saattaahan se askeleita laskea, mutta ne ei kyllä ole minun askeleita. En luota tuohon askelmittariin, koska monen päivän testailun jälkeen, niin ne ei kyllä täsmää.

Yllä mainittujen juttujen lisäksi tätä kelloa voi käyttää myös matkapuhelimen kameran etälaukaisimena, mutta itselleni se menee jo turhaksi hifistelyksi.

Akunkesto on ollut erittäin positiivinen yllätys. Peruskäytössä akku on minulla kestänyt kolme viikkoa. Paketissa tulee mukana oma laturinsa, vaikka itse liputan universaalien lataussysteemien puolesta. Nyt jos hävitän tai siis kun hävitän johdon, niin loppuu se latailu.Hinta:
Hintaa tälle älykellolle tulee 74,95 €, joka on älykellolle edullinen hinta. Eihän tätä voi verrata Samsungin tai muiden älykelloihin, mutta omiin tarpeisiini tuo kello on edullinen, koska nämä toiminnat itselleni riittävät hyvin.

 
Yhteenveto:

Näppärän kokoinen kello, jossa sopivasti ominaisuuksia. Ei pysty vertaamaan mihinkään huippu älykelloihin, joissa kosketusnäytöt yms. mutta tällaisena light –versiona erittäin pätevä laite.

Plussat:

-    Hinta
-    Pieni koko
-    Akun kesto
-    Helppokäyttöisyys

Miinukset:
-    Askelmittari ei laske oikein

Tästä linkki tuotteeseen: E-Ville.com - WeLoop älykello


http://www.e-ville.com/fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti