tiistai 16. huhtikuuta 2013

Paistokelmussa hirvenlapaa

Ensimmäisenä testituotteena päätimme kokeilla jotain nopeaa ja helppoa. Pakastimesta löytyi syksyistä hirveä, nätti lapapaistipalanen. Se oikein odotti kulinaarikokin kosketusta ja pääsyä toteuttamaan herkkusuiden toiveet.
Mietiskelytauko
Mietimme poikani Jaakon kanssa tovin, kuinka tuota, ei niin mureaa kohtaa hirvestä voisimme valmistaa siten, että pienillä hampailla varustetut lapsenlapsetkin voisivat nauttia lihasta.
Juuri tullut Eskimo tuotepaketti paljasti Look Paistokelmun, jossa kerrottiin lihan kypsyvän nopeasti ja ruskistuu kelmun läpi. Hieman epäilevinä tutkimme pakettia, mutta päätimme toteuttaa ensimmäisen testin tällä tuotteella. Kun sen käyttökin on helppoa jopa mieskokille.
Leikkasimme siis ohjeen mukaan sopivan palan kelmua rullasta, jossa tavaraa on 3,5 metriä. Samanlaisia lapapaisteja yhdestä rullasta voi paistaa sen kymmenen helposti.
Lihat kyytiin

...ja paketti on valmis
Ohjeiden vilkaisu...


Asetimme lihan kelmun keskelle ja taitoimme sen nätisti lihan ympärille. Sitten
Kelmu piti lihasnesteet nätisti sisällä ja totta tosiaan, ruskisti ihan oikeasti lihan ja samalla kypsytti sen erittäin mureaksi.
Toimivuuspisteet täydet 10.
alumiinireunuksella
”lukitsimme” paketin kasaan. Kun uuni oli sopivassa lämpötilassa, siirsimme paketin muhimaan.


Revittyä hirvenlapaa
Tässä tulee vielä murean lapapaistin valmistusohje. Liha oli sen verran hyvää, että unohdettiin valmiista ottaa kuva, mutta pyritään ensikerralla ottamaan myös valmiista kuva.

Ota sopiva pala lapapaistia (käy toki muukin paisti) ja kuivaa liha hyvin. Poista kalvot ja anna lämmetä huoneenlämpöiseksi.
Laita liha ohjeen mukaan Look Paistokelmuun ja laita esilämmitettyyn uuniin. Itse laitoimme lihan miedolle lämmölle, eli 125 astetta. Pidimme lihaa tuossa lämmössä 5 tuntia. Aivan lopussa lämpötila tiputettiin 100 asteeseen, jossa se sai asettua tunnin verran. Otimme lihan uunista ja sen jäähdyttyä avasimme paketin. Kuivattua valkosipulimurskaa pinnalle sekä sopivasti suolaa, ripaus pippurimyllystä viispippuria.
Sitten paketti kiinni ja tunniksi 100 asteeseen.
Lihan voi tarjoilla lämpimänä tai kylmänä tilanteen mukaan. Parhaiten sen nauttiminen onnistuu sormin repimällä lihassäikeitä paistista ja napsimalla ilman lisukkeita.
Makupisteet täydet 10.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti