torstai 30. syyskuuta 2021

Jahtilokakuu 2021

 Hirvijahtiin

9.10.2021 Päivitys

Hirvijahti alkoi etelässäkin. Läksimme Rockyn kanssa tutkimaan, löytyisikö alueelta hirviä, sellaisia haukuttavia. 
Hakulenkkiä kyllä tuli, sillä jääräpääpoika tahtoo tonkia jäljeltä hirven vaikka väkisin. Hakulenkin pituus olikin 15 km, kunnes haukku rävähti ja löytöpaikalle jäi. 
Muutama mies saatiin pikahälytyksellä passiin hirven oletettuun kulkusuuntaan. 
Pieni karkko tuli ja hirvi siirtyi sen jälkeen hitaasti erään pellonreunaan. Siinä koira haukkui jonkin aikaa, kävi välillä jo pellollakin ja passimiehet olivat aivan täpinöissään. 
Sitten hirvi siirtyi pienellä loikalla kynnöspellon yli sillä seurauksella että sai het lähdössä kuulan kylkeensä. Kulki vielä hyvin kynnöksenreunaan ja kyykistyi siihen lopullisesti. Näin Rockyn 76 hirvi pääsi kirjoihin ja kansiin. 
Jälleen näki, että koira oikeasti tahtoo löytää sen hirven. Lopussa joutui myötätuuleen menemään yöjälkeä pitkin. 
Kyllä kelpaa olla tämmöisen koiranomistaja. 
Tuossa hakulenkkiä ja tuohon Antinraivion pellolle hirvi heitti kukkerpallin

Tappisarvi parhaassa lihassa

1.10.2021 PäivitysKäytiin muutama päivä sitten tekemässä ihmeellinen kuvatarina Maaningalla ammattikuvaaja Harri Luostarisen studiolla. Ohessa siitä juttua. Kalastuslehti
Pois tullessa sattui merkillinen tapahtuma. Autosta kuului ihmeellistä räpätystä, takaa. Ja vaimo kuitenkin istui edessä. Tiesin epäillä takarekisterikilpeä, joten pysäytin auton ja pyysin frouvaa menemään takapenkille kuuntelemaan ja läksin ajamaan. Pysähdys kesti 30 sek. 
Siitä pari kilometriä ehdin ajaa, kun mäen päällä on iso bemari hätävilkut päällä. Pysäytin kohdalle ja kuski sanoi hirven juosseen meidän tulosuunnasta oikealta suoraan autonsa kylkeen. Eli jos olisimme tulleet paikalle sen 30 sek. myöhemmin, se hirvi olisi todennäköisesti ollut meidän auton keulassa. 
Soittelin siinä tarvittavat puhelut, merkitsin näkyvästi hirven metsäänmenopaikan ja jatkoimme matkaa. 
Joskus kannattaa autossa olla jotain pientä räpätystä, muutakin kuin frouvan ajo-ohjeet. En ole vielä kiristänyt rekkarikilpeä, ehkä teen sen tänään. 
Huomenna saisi mennä hirvijahtiin, mutta eipä mennä. Viikolla oli siitä läheltä jälleen tapettu susien toimesta jämtlanninpystykorva. Ei ole mitään syytä lähteä syöttämään huippukoiria susille. 
Menemme toki huomenna metsään jahtialueelle, sillä nuolukiviä pitää viedä hirville. Samalla vähän katselemme "ketunjälkiä" ja teemme havaintoja luonnon monimuotoisuudesta. 
Viikon päästä jahti alkaa muualla Suomessa ja silloin löysätään Rocky töihin. Se poika osaa hirvityöt kyllä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti