keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Peruutuskamera autoon - Garmin BC 30

Langaton peruutuskamera on helppo asentaa
Garmin BC 30 peruutuskamera
Oululainen Auto-Masa markkinoi kätevää peruutuskameraa, jonka asensin BMW X5 maasturiini testikäyttöön. 

Garmin BC 30 (www.automasa.fi/peruutuskamerat/bc30)  on langaton peruutuskamera, joka sopii kaikkiin autoihin. Helppo asentaa henkilöautoissa siististi kilpivalon lipan alle, paketti- kuorma- ja matkailuautoissa kiinnityskohdan voi itse valita. Kuvakulmaa voi säätää helposti myös jälkeenpäin. Omassa autossa kamera tuli nätisti rekisterikilven valon ja takaluukun aukaisukahvan väliin. Kiinnitys tehtiin kahdella ruuvilla rekisterikilven taustamuoviin.
Autossa on valmiina läpivientikumi, josta virtajohto vedettiin peruutusvaloille ja lähetin ruuvattiin kiinni takaosassa kattomuoviin. Lähettimen kantomatka on jopa 12 metriä.
Aikaa asennuksessa meni tunti ja kamera oli valmiina käyttöön.
Peruutuskameran näyttämää ohjainviivastoa voi säätää vastaanottimesta ja se on paras tehdä jossain parkkipaikalla, jossa on pysäköintiruudut. Näin saadaan kamera näyttämään juuri oikeita rajoja.

Itse kamera on pieni ja asettuu kivasti rekkarikilpeen kiinni

Garmin BC 30 peruutuskamera on yhdistettävissä Drive-, DriveSmart-, DriveDeluxe-, nüvi-, Camper660, dezl570-, dezl770, dezl Cam-navigaatoreihin. Itselläni oli valmiina Garmin NüviCam LM Europe (www.automasa.fi/navigaattorit/nüvicam)  ja siihen tuli lisävarusteena kojelaudalle laitettava kitkateline (www.automasa.fi/navigaattorit/telineet). NüviCamin siirtely ja etukameran kohdistaminen on näin ollen erittäin helppoa.
Autossani on peruutustutka vakiona ja nyt kameran kanssa on isossa autossa näkyvyys peruutustilanteessa todella varma ja ympäristölle turvallinen. Autoa käytetään paljon mm. koulunpihalla sekä liikuntapaikkojen lähellä. Lapsia pyörii ympärillä, joten viimeistään kamera paljastaa todelta laajalta alalta kaiken takana olevan.
Kun olen virranoton kytkenyt peruutusvaloihin, kamera kytkeytyy välittömästi päälle kun laitan vaihteenvalitsimen peruutusasentoon. 

Hämärässä näkee taakse vielä erittäin hyvin

Kamera näyttää todella hyvin peruutusvalojen loisteessa takanäkyvyyden. Kamera on tehty kestämään ankarimmatkin sääolosuhteet (IPX7).
Auto-Masa myös asentaa myymiään peruutuskameroita sekä muita lisävarusteita.

Lisätiedot
AutoMasa
Lumijoentie 8
90400
Oulu
puh.050 465 0890
automasa@automasa.fi

1 kommentti: