Kirjat

Tässä on kaikki kirjoittamani kirjat. Jos kiinnostavat, niin eikun viestiä harri.kala(ät)kolumbus.fi


Tenon lohen lumoissa (2017)

"Harri Matikaisen uusin kirja liikkuu puhtaasti kalavesillä. Matikainen on lohestanut Tenojoella 1990-luvun alusta alkaen. Tähän teokseen hän on koonnut parhaat tarinansa ja hienoimmat kokemuksensa lohensoutajana.

Utsjoella asuva Harri Matikainen on tunnettu eräjournalisti ja kirjailija. Matikaisen edellinen kirja, metsästysaiheinen Hirvikoira ja erämies (Mediapinta) ilmestyi vuonna 2016. Tenon lohen lumoissa on hänen seitsemäs teoksensa."
---

Hirvikoira ja erämies

"Harri Matikainen on tunnettu eräjournalisti ja kirjailija. Hänen kuudes teoksensa Hirvikoira ja erämies painottuu eränkäyntiin Suomessa ja ulkomailla. Upeasti kuvitetussa teoksessa on mukaansatempaavia tarinoita, joiden mukana päästään hytisyttäville kelkkaseikkailuille ja seuraavassa hetkessä metsästetään antilooppeja polttavan auringon alla. 

Hirvikoiraharrastus on Harrin sydäntä lähellä. Kirjassa lähdetäänkin useaan otteeseen hirvikoirien kanssa jahtaamaan tuntureiden kruunupäitä ja loppukauden lumille muita hirviä. Kun myrskytuuli kaataa puita hirvihaukulle hiipijän ympäriltä, voi lukija samoin silmin päästä suoraan aitiopaikalle. Kirjasta hersyvä huumori ei jätä ketään kylmäksi.

Mukana on tietenkin hulvatonta sanailua jahtikavereista. Lukijan mietittäväksi jääkin, onko teoksessa kuvattu kirjailijan omia jahteja, vaiko onko kaikki pelkästään mielikuvituksen tuotetta."
---


Kala-Harri - Uskomattomat kalastustarinat (2014)

”Kun kalaa väsytetään ennätykselliset 18 tuntia ja se silti karkaa vielä veneestä hyppäämällä. Tai kun toinen kala toisella reunalla maapalloa haluaa ehdottomasti hypätä itse kalamiehen kyytiin.”
---


Hirveä hirvisyksy (2011)

"Erätarinoita, joissa ammattitaitoinen metsästäjä kertoo tarkasti ja viihdyttävästi reissujensa kohokohdat. Polttavan kuumalla Afrikan savannilla tähtäimessä ovat pahkasikojen lisäksi sakaalit ja vaativat keihäsantiloopit. Viileässä Kanadan metsässä kaatuu karhu. Suomessa puolestaan moninainen hirvenmetsästys käsitellään useissa eri paikoissa ja tilanteissa. Isojen kalojen nappaamistakaan ei unohdeta, kun Harri Matikainen pääsee kertomaan todistettavasti todellisia erätarinoitaan."
---

Kaamoshirviä ja kalajuttuja (2007)

"Matikaisen erätarinoissa matkataan tällä kertaa arktiselta pakkasvyöhykkeeltä aina kuumaan ja pimeään Afrikkaan. Vauhdikkaat tarinat tempaavat lukijan mukaansa jakamaan kirjoittajan kokemuksia kalavesiltä ja jahtimailta. Kirjalla vierailee kolmen tarinan verran tunnettu kalastustoimittaja Jari Tuiskunen, jonka kynästä on lähtenyt tuhansia artikkeleita vuosien varrelta. Upea kuvitus täydentää tanakkaa lukupakettia."
---


Seitalohi (2006)

"Harri Matikainen jatkaa Seitalohessaan todella vakuuttavaa tarinointiaan metsästys- ja kalastusmatkoistaan eri puolille maailmaa. Tekijän edellinen kokoelma oli varsinainen arvostelumenestys ja uusi teos ei jää siitä yhtään jälkeen."
---


Pilkkipiisami (2005)

"Vastus oli kova, mutta koko ajan kala nousi ylöspäin. Ensin kohosi vesi avannossa ja kohta reiästä pullahti valtava otus jäälle. "Karvahattu", rääkäisi ukkeli, kun musta möykky lensi jäälle. Samassa kun otus mätkähti jään pintaan, sai se jalat alleen. Hölmistyneenä katsoimme, kun karvahattu lähti pinkomaan rantaa kohti ja sitten singahti siima suoraksi ja vapa perässä..."