keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Oukitel K10000 Max –puhelimien Hulk

KymppitonniMax on hurjempi kuin Mad Max ja siksi otsikossa lukee Hulk. Maxista löytyy vihreäkuori, kuten Hulkista. Mutta Maxista löytyy paljon enemmän älyä kuin Hulkista, siksi voidaan sanoa että Max voisi jopa olla kovempi kampe kuin Hulk. Tai sovitaan tasapeli, ei pahoitu kenenkään mieli.

Kännykät aikoinaan olivat kuin tiilisikiviä. Isoja, kömpelöitä ja painavia. Kehitys toi markkinoille aina vaan kevyempiä ja pienempiä kännyköitä, sellaisia paidan rintataskusta kivasti katuun luiskahtavia malleja viimeisillään.
Sitten kehitys kääntyi älypuhelimiin ja koko kasvoi jälleen. Samassa suhteessa toki painokin, mutta joiltain valmistajilta löytyi myös ohuita ja kevyitä luureja. Sellaisia herraluureja, joita taas pystyi pudottelemaan paidan rintataskusta.
Kun Oukitel julkaisi K10000 sarjan, niin nykypaidat taitavat olla sellaisia, ettei taskujen ompeleet edes kestä luurin painoa. Ja missä se kestää, pudotessaan rintataskusta luuri murskaa varpaat tuhannennuuskaksi.
Eli kun Oukitel K10000 Max painaa 337 g, se on painava silloin. Ja kun on painoa, on myös kokoa.Ja ilman painoa ja kokoa ei voi saada akkukapasiteettia sellaiseksi, kuin mitä Max tarjoaa.
Sitten herääkin kysymys, mihin tarvitaan 10000 mAh akku. Virtaa löytyy autosta, asunnosta, toimistosta eli ihan kaikkialta. Ja nerokkaimmat kertovat, että onhan niitä varavirtalähteitä. Aivan, sellaisia 400 g painavia lisävirtalaitteita, jotka pitää piuhalla kiinnittää siihen alle 100 g painavaan, pieniakkuiseen luuriin. Toki toki, niinhän se tosiaan on.
Vastaan hyvin lyhyesti, mihin Oukitel K10000 Max puhelinta tarvitaan. Loppu jääköön sitten käyttäjien valinnan varaan.


Testasin luuria 34,5 asteen pakkasessa ja sen minkä sormet antoivat myöten, puhelimennäyttö toimi kyllä. 

Liikkuvan henkilön voimaluuri
Suomessa on siinä 300.000 metsästäjää. Hirvijahdissakin liikutaan noin 100.000 ihmisen voimin. Metsästyskoiria maassamme on tuhansittain. Kalastajia onkin sitten jo lähes pari miljoonaa.
Nämä edellä mainitut käyttäjäryhmät koiria lukuun ottamatta käyttävät puhelimia todella paljon myös harrastuksissaan.
Erämaassa ei ole töpseleitä kelohongan kyljessä. Eikä välttämättä autoja pitemmillä vaelluksilla. Hirvihaukku voi kestää kokonaisen päivän ja ohuet, nätit puhelimet oksentavat akut tyhjiksi aamupäivän aikana jo.
Lisäksi olosuhteita ei ihminen voi määrätä, joten yleensä eräretkillä sataa vettä, räntää, lunta tai muuta moskaa. Silloinkin puhelinta pitää pystyä käyttämään, eikä kauniit rintataskuluurit kovin rakasta muuta kuin kuivia toimistotiloja.
Silloin tulee Hulk apuun ja eikun siis Max, ja jahti voi jatkua, vaellusta voidaan pidentää vielä muutamalla päivällä ja erälammella voi jatkaa kalastusta aivan hyvin yön yli tai parinkin.
Hirvijahdin alkuaikoihin syksyllä 2017 tuli entisen Oukitel K10000 Pron tilalle veden- ja iskunkestävä Max. Ensikättely kertoi jo, että nyt kahlataan syvälle.
Napakka kumikehys puhelimen ympärillä antoi sormille tiukan otepinnan. Tämä ei luiskahtelisi näpeistä, mikäli vähänkin kourissa vielä voimaa piisaisi.
Vuosien punttitreenit takasivat sen, että luuria jaksaa kyllä metsässä sen päivän, kaksi tai kolmekin kantaa. Ja pitemmän päälle, sitä painoa ei kyllä koko syksynä huomannut. Luuri kulki nätisti eräasun povitaskussa ja vaikka se unohtui usein yöksi sinne taskuun, eikä päässyt latauspiuhaan, ei pelkoa virran loppumisesta ollut. Akkua vaan riitti ja riitti.
Testireissuilla tarkoituksella jätin puhelimen lataamatta väliöinä ja koiratutkaa käytin kahtena päivänä peräkkäin, puhelimen oma GPS moduuli päällä. Virtaa riitti vielä muutaman päivän jahtireissujen jälkeenkin sometella ja puhua normaaleita puheluita. Ilman mitään virtasäästökikkailuja.
Jos tahtoo oikein virtapihinä olla, niin yöksi puhelinta sammuttamalla päästään normikäytössä helposti 7 päivän jaksoihin ilman latausta.  Jopa pitemmäksi aikaa, jos näyttöä ei pidä päällä kuin puhelinta käyttäessä. Itse olen pitänyt näytönsäästäjän 30 minuutissa, eipähän aina tarvitse läpsiä näyttöä auki nappuloista.
Syksyllä tuli jahtipäiviä kaikkiaan 32. Max joutui melkoisen kovaan paikkaan, sillä noihin päiviin mahtui pitkiä ja vieläkin pitempiä hetkiä, jolloin puhelimen kautta tuli seurattua koirapaikanninta. Melkoisen tiheällä päivitysvälillä vieläpä oman paikan suhteen, sillä monet hirvet olivat liikkuvaa sorttia ja koira sen mukaan.
Ja tämmöiset tilanteet syövät akkua. Näyttö piti olla koko ajan päällä tietenkin. Mutta Max ei hyytynyt syksyn karkeloissa kertaakaan. Ei akkunsa puolesta eikä muutenkaan. Puhelin pelasi erittäin varmasti, minkäänlaisia ongelmia ei koko syksyyn tullut.
Vesitiiviys oli sitä mitä luvattiin. Tulihan puhelinta testattua jopa vesisangossa ja senkin jälkeen luuri toimi. Tietenkin, sillä IP68 suojaus tarkoittaa pysyvää upotusta alle 2 metrin veteen. Joten kalareissuilla voi luuri vahingossa tipahtaa koskella taskusta jokeen, mutta peli ei ole pelattu mikäli pudotuspaikka on tiedossa. Sieltä vaan onkii luurin pois ja jatkaa kalastusta sekä somettelua isoista kaloista.


Maxin runko on iskunkestävä ja viimeisin testi siitä tehtiin Thaimaassa kuluvan vuoden tammikuussa. Poikani Antti kertoi matkaseurueellemme että Oukitel K10000 Max on iskunkestävä ja samassa luuri lensikin seinään että pamahti. Seinä nimittäin. Hulk kesti senkin testin nikottelematta ja tässä se käy ja kukkuu tätä kirjoittaessani kuin pakasta vedettynä.
Jos jotain pitää listata, niin käyttökokemuksissa plussia ovat tietenkin mahtava akku. Vedenpitävyys myöskin on plussaa. Puhelimesta saa hyvän otteen märillä käsillä. Näyttö on selkeä ja kirkas. Näyttö reagoi nopeasti ja täsmällisesti hipaisuihin. Puhelin on tehoiltaan riittävä Tracker koirapaikannusohjelman pyörittämiseen sekä päivittäiseen sometteluun.
Kameralla saa aivan riittäviä kuvia harrastuksista.  Mikään huippu ei kamera ole, sitä varten on Nikonit ja Canonit olemassa. USB-C latausportti oli uutta minulle, sillä entisistä puhelimista jääneitä microusbeja oli pahvilaatikollinen. Hyvää uudessa C usbissa on, että pistokkeen voi työntää luuriin kumminpäin tahansa. Pimeässäkin se siis onnistuu.
Voisiko Maxista löytyä jotain heikkouksia? Omassa käytössä ei löytynyt. Ranteet kestivät tuon ”painon” hyvin. Kaikki pelasi luurissa niin kuin pitikin.
Varsin räväkän käyttötestin vakuuttamana, voin suositella Hulkia, eikun siis Maxia kovaan käyttöön, jossa akkukapasiteettia tarvitaan pitkään ja pitkään. Ja olosuhteet ovat sellaiset, kuten ne Suomessa ruukaa olla. Vetiset, märät ja kosteat sekä kylmät.
Maxin nippelitietouteen en lähde tässä paneutumaan, jokainen voi tarkistaa speksit tästä.

Pakkastestin jälkeen luuri sisälle sulamaan.


Tekniset tiedot:
  • Käyttöjärjestelmä: Android 7.0
  • Näyttö: 5.5" Full HD 1920x1080p
  • Prosessori: 8-ydin, Mediatek MTK6753, 1.3GHz
  • GPU: ARM T720 MP3 700Mhz
  • RAM: 3GB
  • Sisäinen tallennustila: 32GB
  • Muistikorttipaikka: Micro-SD Max 64GB (vie toisen sim-korttipaikan)
  • Kamera: 13MP (SW16MP) Samsung
  • Etukamera: 8MP (SW13MP)
  • Videokuvaus: Full HD
  • Taajuudet:
    • GSM: 850/900/1800/1900MHz
    • 3G: 850/900/1900/2100MHz
    • 4G: 800/1800/2100/2600MHz
  • Dual 4G Nano-SIM
  • WiFi 802.11 a/b/g/n/
  • Bluetooth 4.0
  • GPS/AGPS/GLONASS
  • OTG
  • FM-radio
  • Sormenjälkitunnistin, takana
  • Gyroskooppi, geomagneettinen anturi
  • IP68: Vesitiivis, iskunkestävä runko (näyttö ei ole iskunkestävä), pölynkestävä
  • Play-kauppa: Kyllä
  • Kielet: englanti, suomi, ruotsi jne.
  • Liitännät: USB Type-C, Audio 3.5mm, Micro-SD-muistikortti, Dual sim
  • Akku: 10 000mAh, integroitu, 9V/2A nopea lataus
  • Mitat: 169x87x16mm
  • Paino: 337g
Takuu: 2 vuotta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti