maanantai 14. marraskuuta 2016

Kamera lippikseen

Lippiskameralla huippulaadukasta kuvaa


Lippiskameralla huippulaadukasta kuvaa
Nyt on löytynyt varsinainen helmi action-kameroiden rintamasta. Kun jokaisella suomalaisella on varmasti yksi lippahattu, niin action-kameroiden, joskus hankalatkin, kiinnikkeet saadaan unohtaa. Tyrkkäät kameran lippiksen lippaan kiinni ja laitat kameran kuvaamaan. Sen minkä sinä näet, näkee Arctic Mate FHD lippakamera.

Kiinassa toimiva e-ville verkkokauppa on löytänyt todella mahtavan kameran liikkuville käyttäjille. Kevyt, vain 81 grammaa, oleva kamera on helppo laittaa lippiksen lippaan kiinni. Kameralla saa 1920x1080p, 30fps videokuvaa tai 12mp still-kuvia MicroSD-kortille. Kamera on IP54-roiskevesitiivis, eikä säikähdä sateita ja 1.150mAh lithium-ion akku tarjoaa monen tunnin kuvaussession ilman välilatauksia.
Toimitus Suomi-varastolta:
http://www.e-ville.com/fi/3126-suomi-varasto/20810-arctic-mate-fhd-wifi-metsastyskamera-lippaan.html
Jos ei saatavilla Suomesta (suuren kysynnän vuoksi), saa tuotetta Kiina-varastolta:


Lippakameran käyttömahdollisuuksia

Action-kameroiden käyttäjät ovat yleensä olleet erittäin mielikuvitusrikkaita omien harrastuksien kanssa. Hypätään, loikataan, lennetään, juostaan, pyöräillään, kalastetaan, metsästetään eli tehdään enemmän tai vähemmän vauhdikkaita tempauksia. Niitä on kiva saada myös talteen myöhemmin koti-iltoina katsottaviksi. Kun omat harrastukset ovat vähemmän hyppyjä ja juoksuja vaativia, mutta enemmän luontoon liittyviä, tämmöinen lippiskamera tuli heti ajankohtaiseksi hankinnaksi, kun se e-villen kautta markkinoille saatiin. Kun lippiksiäkin on sattuneesta syystä vähintään sata tai kaksi, niin kiinnitysalustoja riittää. Valitaan vain sopiva väri kulloiseenkin tapahtumaan hattuhyllystä ja klipseillä kamera kiinni sekä menoksi.

Itse käytän action-kameroita yleensä metsästyksen ja kalastuksen yhteydessä. Ne ohilaukaukset tai karanneet kalat on helppo todentaa jälkeenpäin kotikoneelta katsottuna. Tai tässä tapauksessa, myös WiFin kautta jopa maastossa tabletilta tai kännykältä. Samoin WiFin kautta voi ohjata kameraa etänä.
Lippiskameran käytössä on muistettava, että mitä silmäsi katsovat, sitä kamera kuvaa. Ja yleensähän silmät katsovat juurikin sitä kohdetta, minkä haluaa nähdä. Kalastuksessa katsot lähestyvää kalaa ja metsästyksessä seuraat katseella metsästettävää kohdetta. Hiivit hirvihaukulle ja seuraat tiiviisti etumaastoa ja haet katseellasi hirveä. Samalla laitat kameran kuvaamaan tilannetta ja valmistaudut suorittamaan riistalaukauksen. Upea tilanne on näin tallennettu muistikortille, josta sitten eräkämpällä näytät ylpeänä kaatoa jahtikavereille. Tai kalastustilanteessa siimanpäässä riehuu yli 20 kg lohi, mutta se karkaa vähän ennen koukkausta. Kukaan ei usko, että iso lohi karkasi. Mutta oletpa ollut ketterä ja laittanut nauhoituksen päälle, joten voit rinta rottingilla näyttää videon, että isohan se oli. Ja pulinat pois.
Käyttöpainikkeet ovat selkeästi käytettävissä lippis päässä ollessa

Mihin muuhun lippiskameraa voisi ajatella käytettäväksi? Ehkä helpompi olisi sanoa, mihin ei sitä voi käyttää. Yksityisissä paikoissa kuvaamiseen tarvitaan lupa, joten ehkä ei naapurissa kyläreissulla kannata istua lippis päässä, vaikka nykyisin semmoinen tapa taitaa olla varsin yleistä. Ehkä kamera kuitenkin niistä tilaisuuksista kannattaa jättää kotiin. Mutta vaikkapa ajat autolla ruuhkaliikenteessä, voit laittaa kameran kuvaamaan. Aina siellä joku törttö tulee kolmion takaa eteen ja selvitykset on edessä. Otat kameralta WiFin kautta dataa ulos ja pyydät törttöä kaivamaan lompakkoa esiin.
Teetkö videoita, jossa tarvitset molempia käsiä? Korjaat autoa ja haluat jakaa sen kaverillesi tai muuten vain nettiin? Iske kamera lippaan ja niin se homma hoituu.
Eli yleisesti ottaen, missä liikut lippis päässä, kamera kulkee varsin huomaamatta mukanasi. Virta päälle ja nauhoitus käyntiin, saat autenttista kuvamateriaalia missä sitten liikutkin.
Kamerassa on sisäänrakennettu WiFi, joten iSmart DV -mobiilisovelluksen lataamalla voit hallita kameraa suoraan puhelimesi / tablettisi kautta.  Älypuhelimessa täytyy kytkeä WiFi päälle ja sitten painaa kamerassa olevaa mustaa WiFi nappia hetken ajan. Kamerassa täytyy olla virta päällä. Sen jälkeen puhelin löytää kameran ja salasana on 1234567890. Kun puhelin löytää kameran, iSmart ohjelman voit avata ja ohjata kameraa monilla tavoilla.
Sovellus Android -puhelimelle:

Sovellus iOS -puhelimelle:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti